واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص مسمویت غذایی در سفرهای نوروزی هشدار داد و گفت: غذاهای همچون کباب کوبیده، الویه و غذاهای آبکی بسیار فساد پذیر هستند.
به گزارش تراز ، دکتر زهرا عبداللهی با بیان این که در ایام عید، سفرهای نوروزی به اوج خود میرسد، گفت: توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده میتوان از سفر خود بیشترین لذت را برد.
وی ادامه داد: یکی از مواد غذایی مهم و حساس، آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. همیشه آبهای بطری بستهبندی شده همراه داشته باشید و باقیمانده آب بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید. اگر از سلامت آب در جایی بیاطلاعید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.
وی، در خصوص مصرف غذا در طول سفر افزود: خوردن غذاهای شور که غالبا در رستورانهای بین راهی، غذاهای کنسروی، انواع فست فودها وجود دارد میتواند سلامت شما را به خطر اندازد. اگر به مسافرت میروید، سعی کنید غذای بیرون را خیلی کم مصرف کنید. اما اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل کنید، رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند. در صورت مصرف مواد غذایی کنسروی قبل از مصرف 20 دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای بادکرده یا زنگزده جدا خودداری کنید. توصیه میشود به جای سالاد و سبزی خوردن در رستورانها که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. یک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه فرنگی وخیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش میدهید، از گوجه فرنگی و خیار خرد شده که همراه خود دارید استفاده کنید.
عبدالهی عنوان کرد: غذاهایی را که با خود به سفر میبرید نیمپز نکنید، یا از همان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فسادپذیر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه میکنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورشها، سریعتر فاسد میشوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند. غذایی را که برای سفر آماده میکنید، در طول راه کاملا خنک نگهدارید.
وی در ادامه تاکید کرد: بجای نوشابههای گازدار، همراه باغذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند، مقدار زیادی کالری وارد بدن میکنند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابههای بدون قند یا رژیمی استفاده میکنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری میکند و نتیجهاش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
عبدالهی در خصوص مصرف تنقلات در سفر گفت: در طول راه به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا تخمههای کم نمک بهمراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالمتر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابههای گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپسهایی که بصورت فله عرضه میشوند خودداری کنید. این نوع چیپسها معمولا حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد. به همین دلیل مصرف آنها حتی میتواند سرطانزا باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این که بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر بساط پختن کباب و جوجه کباب بر پا کنند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند، توصیه کرد: باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداری شود. از گوشتهایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش میرسند، استفاده نکنید. انواع میکروبها و تخم انگلها با مصرف این گوشتها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل میشود. هنگام تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمتهای آن و بخصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و بخوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود. کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوهای رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجهاش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 23 اسفند 1395 - 14:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]