واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چرا احمدی نژاد به فکر استفاده از شبکه های اجتماعی افتاده است؟/حاکمیت خواستار تداوم کار روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری است
پايگاه «میدل ایست آی» با انتشار گزارشی با اشاره به نامه اخیر احمدی نژاد به ترامپ و افتتاح حساب کاربری او در توئیتر این پرسش را مطرح می کند که چرا احمدی نژادی که خود بیش ترین محدودیت ها را بر استفاده کاربران ایرانی از شبکه های اجتماعی اعمال کرد اکنون به فکر استفاده از این رسانه ها به عنوان اهرمی به نفع خود افتاده است؟
روز نو : پايگاه «میدل ایست آی» با انتشار گزارشی با اشاره به نامه اخیر احمدی نژاد به ترامپ و افتتاح حساب کاربری او در توئیتر این پرسش را مطرح می کند که چرا احمدی نژادی که خود بیش ترین محدودیت ها را بر استفاده کاربران ایرانی از شبکه های اجتماعی اعمال کرد اکنون به فکر استفاده از این رسانه ها به عنوان اهرمی به نفع خود افتاده است؟
به گزارش روزنو، این پايگاه می نویسد:«در سال ۲۰۰۹ میلادی دولت احمدی نژاد به سرعت توئیتر را فیلتر کرد و مانع اطلاع رسانی شد. در آن زمان رسانه های اجتماعی در مراحل ابتدایی خود بودند اما کاربران ایرانی به سرعت چگونگی کار کردن با آن را اموخته بودند. اکنون اما به نظر می رسد که احمدی نژاد خود در عمل می خواهد از شبکه های اجتماعی استفاده کند.
او حسابی را برای خود در توئیتر باز کرده است. او در تویئتی نوشت که هوگو چاوز ریس جمهوری ونزوئلا یادش هنوز هم زنده است و پیامی ویدئویی را پس از آن منتشر کرد با عنوان چاوز زنده است تا بشریت زنده است و او منادی ازادیخواهی و عدالت طلبی بود.
او هم چنین در بخش معرفی خود نوشته که شوهر، پدر، پدربزرگ، استاد دانشگاه، رییس جمهوری، شهردار بوده است و به ایرانی بودنش افتخار مي کند. با وجود آن که مقام عالی رهبری ایران اواخر سال گذشته به او توصیه کرده بودند که در رقابت انتخابات ریاست جمهوری در ماه مه آینده شرکت نکند ایا استفاده احمدی نژاد از رسانه های اجتماعی در این برهه زمانی حاکی از برنامه دراز مدت او دارد؟
ماهان عابدین تحلیلگر مسائل سیاسی ایران می گوید که آشکار است احمدی نژاد خواستار بازگشت به سیاست است با این حال، برای او دشوار است که بتواند در مرکز صحنه سیاست ایران قرار گیرد چرا که مقام عالی رهبری به طور موثر بر این عرصه نظارت دارند و خواستار حضور احمدی نژاد در متن آن نیستند. عابدین اما معتقد است که شاید در چهار تا پنج سال و حتی یک دهه اینده احمدی نژاد بتواند به سیاست بازگردد و در آن زمان قادر به حضور در متن سیاست ایران باشد. او می گوید از این لحاظ احمدی نژاد برنامه ای بلند مدت دارد و با استفاده از تویئتر که ایده ای منطقی است می خواهد با مخاطبانش تعامل بیش تری داشته باشد».
این سایت در ادامه اشاره می کند که از دید «شهیر شهید ثالث» تحلیلگر مسائل سیاسی ایران احمدی نژاد برای انتخابات ۲۰۲۱ میلادی ریاست جمهوری برنامه ریزی کرده است. او می گوید که علیرغم توصیه رهبری احمدی نژاد کار خود را می کند و پیوستن او به توئیتر، سفرهای استانی و ارائه سخنرانی، نامه نوشتن به ترامپ و به تازگی اظهارات و حملات او علیه روحانی همگی نشان می دهند که او از نظر سیاسی فعال است.
«فریده فرهی» دیگر تحلیلگر ایرانی اما معتقد است که حمیدرضا بقایی معاون پیشین احمدی نژاد به احتمال زیاد توسط شورای نگهبان رد صلاحیت خواهد شد. او می گوید با این حال، احمدی نژاد از این فرصت استفاده می کند تا در افکار عمومی بار دیگر خود را مطرح کرده و نشان دهد که هنوز هم نیروی سیاسی زنده و حاضری را پشت سر خود دارد.
او می گوید اما مشکل کنونی احمدی نژاد این است که کلیت نظام با حضور او در متن سیاست در حال حاضر مخالف است. عابدین نیز می گوید که به نظر می رسد حاکمیت خواستار تداوم کار روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری اوست. عابدين باور دارد که علیرغم لفاظی های تند و مصادیق نقض حقوق بشر توسط احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری او هم جان محبوبیت خود را در میان اقشاری از مردم حفظ کرده است.
میدل ایست آی اشاره می کند که بعید به نظر می رسد که او نتواند توجه افکار عمومی داخلی و بین المللی را به سوی خود جلب کند. این سایت می نویسد:«احمدی نژاد در زمانی که در قدرت بود سعی می کرد تا از خود چهره یک رهبر پوپولیست اسلامگرا را نشان دهد که از ایستادگی در برابر غرب هراسی ندارد.
او به سرعت در میان اعراب محبوب شد در حالی که در میان مردم خود با عدم توانایی در بهبود اقتصاد رکود زده، ریشه کن کردن فساد و توزیع مجدد ثروت نفت محبوبیتش را از دست داد. او می خواست با پوشیدن لباس ساده و جلوگیری از نمایش مظاهر قدرت و ثروت چهره ای مردمی از خود به نمایش بگذارد اما در نهایت از خود چهره یک سیاستمدار اقتدارگرا را نشان داد».
عابدین نیز در پایان این گزارش اشاره می کند که احمدی نژاد می خواهد در صدر خبرها قرار داشته باشد از زمانی که در نشست سالانه سازمان ملل متحد حرف های تند می زد تا امروز که در قالب ۱۴۰ کارکتر توئیتر که می خواهد از طریق آن مطرح باقی بماند.
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]