واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اقتصاد جنگلها باید مورد توجه قرار گیرد
رییس انجمن علمی سازگار با خشکی و خشکسالی با بیان اینکه بیشتر جنگلهایی که در کشور وجود دارد آب کمی مصرف میکنند، عنوان کرد: از آنجایی که در مورد آب در بحران هستیم، اقتصاد این جنگلها باید مورد توجه قرار گیرد.
آفتابنیوز : فرورد شریفی در برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو با انتقاد از نحوه آبیاری فضای سبز شهری، عنوان کرد: شهرداریها روزی دو بار فضای سبز را با آب شرب یا زیر زمینی آبیاری می کنند که برای شرایط فعلی کشور ما اصلا پسندیده نیست.
وی افزود: در کشور ما مناطق رویشی هیرکانی در شمال کشور، مناطق ارسبارانی، زاگرسی و ایرانی -تورانی در جنوب وجود دارند که آب کمی مصرف می کنند. بنابراین باید به اقتصاد این مناطق جنگلی توجه ویژه داشته باشیم تا هزینه ها کاهش یابد.
رئیس سابق سازمان جنگل ها با بیان اینکه در بیشتر کشورهای دنیا آبیاری فضای سبز و کشاورزی از طریق آب فاضلاب صورت می گیرد، اظهار کرد: در تهران روزانه 2میلیون متر مکعب آب مصرف می شود، بنابراین ناچاریم از این آب به عنوان کالای ارزشمند استفاده کنیم و تاجایی که امکان دارد به مصرف کالاهایی که به سرعت مورد استفاده قرار نمی گیرند، برسانیم.
شریفی ادامه داد: در کشور بالغ بر 10تا 20 میلیارد مترمکعب آب شور داریم که همین آب شور میتواند مورد استفاده قرار گیرد تا هم فضای سبز را مورد پشتیبانی قرار دهد و هم کشاورزی متناسب با آن را ایجاد کنیم.
در ادامه فاتحی، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری عنوان کرد: 80 درصد از آب شربی که در محیط شهری استفاده میشود، مجددا به زیر زمین باز میگردد. اگر آب زیرزمینی در شهرها مورد استفاده قرار گیرد ممکن است سطح آب کاهش یابد و ساختمانها نشست داشته باشند و از سوی دیگر اگر بهرهبرداری از این آبها کاهش یابد، منجر به افزایش آب زیر زمینی میشود که خطراتی برای سازهها و پلها به همراه دارد. بنابراین شرایط تعادل را باید در نظر گرفت که استفاده از آبهای زیرزمینی در حد مشخص باشد.
وی افزود: آب فاضلاب باید به اندازهای که آبهای زیر زمینی افت نکند، به چرخه مصرف بازگردانده شود. از این رو برای کنترل آبهای زیر زمینی باید از آب فاضلاب، برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه ایجاد فضای سبز در تلطیف هوا و میزان نفوذ بارش تاثیر بسزایی دارد، گفت: باید بر روی گونههای گیاهی که در فضای سبز به کار برده میشود تحقیق و دقت لازم صورت گیرد تا راندمان لازم را داشته باشد.
به گزارش ایسنا، فاتحی در ادامه عنوان کرد: بین 60 الی 70 درصد بارش سالیانه کشور به بخار تبدیل میشود ، بنابراین اگر ما بتوانیم با پوشش گیاهی دمای هوای منطقهای را کاهش دهیم، مسلما تبخیر نیز کاهش پیدا می کند و میزان نفوذ آب در زمین بیشتر میشود.
۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]