تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسا روزه‏دارى كه از روزه‏اش جز گرسنگى و تشنگى بهره‏اى ندارد و چه بسا شب زنده‏دارى كه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828253444




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصلاحات زیرساختی دولت یازدهم در اقتصاد کشور


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



اصلاحات زیرساختی دولت یازدهم در اقتصاد کشور
روز نو : مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی ۹ ماهه سال ۹۵ را ۷.۲ درصد و برای بخش‌های کشاورزی ۵.۷ درصد، خدمات ۵.۴ درصد و صنعت ۱۰.۵ درصد اعلام کرد. همزمان با اعلام مرکز آمار معاون اول رییس جمهور نیز رشد اقتصادی ایران در نه ماه اول سال را ۷.۲ و این میزان را بدون احتساب بخش نفت، ۵ درصد اعلام کرد.  افزایش رشد اقتصادی کشور در حالی است که اکثر کارشناسان این رشد را دستاوردی مهم برای اقتصاد کشور عنوان می کنند و معتقدند این میزان افزایش سیگنال مثبتی است که نشان می دهد شاخص‌های عملکردی اقتصاد کلان روندی رو به بهبود را می گذرانند. در واقع به اعتقاد آنها رشد اقتصادی حاصل مجموعه عملکرد دولت ها برای تقویت اوضاع کلان اقتصاد است. موضوعی که با رشد آهسته و پیوسته اقتصاد در سه سال گذشته شاهد آن بوده ایم.


به اعتقاد کارشناسان نهادگرای اقتصاد، رشد اقتصادی موجب رفاه عمومی می شود و این دستاورد هر چه بیشتر از طریق فرآیندهایی که مردم در آن نقش بیشتر داشته باشند صورت پذیرد موثرتر و ماندگارتر است. به گفته آنها رشد اقتصادی غیرنفتی یکی از این موارد است که می تواند روند زندگی مردم و رفاه آنان را بهبود بخشد. اما نکته مورد توجه کارشناسان در این باره این است که رشد اقتصادی یکی از شاخص هایی است که در  فرآیند طولانی مدت تاثیرش را در اقتصاد کشور نشان می دهد. در واقع آن گونه که از اظهارات آنها ارزیابی می شود این است که به طور کلی هر فرآیندی در اقتصاد مدت زمان حداقل سه تا چهار سال زمان می برد تا اثر خود را در اقتصاد نشان دهد. محمدخوش چهره، کارشناس اقتصادی در این باره با اشاره به رشد منفی چهاردرصد و تورم بالای ۳۰ درصد اقتصاد در دولت گذشته به پایگاه اطلاع رسانی دولت می گوید: حذف اثرات مخرب در اقتصاد کشور سال ها زمان نیاز دارد.  وی با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم ها، کاهش درآمدهای نفتی کشور، بار سنگینی تعهدات مالی که از دولت قبل بر دوش دولت یازدهم افتاد می گوید: مجموع این مشکلات از عواملی هستند که رشد اقتصادی کشور را با مشکل رو به رو می کنند. با این وجود به گفته وی در سه سال گذشته روندی رو به رشدی در اقتصاد کشور شاهد بودیم که در طولانی مدت اثرات خود را در زندگی مردم نشان می دهد.


رشد اقتصاد ایران به تدریج احساس می شود


علی سرزعیم یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز با بیان اینکه نخست باید توجه داشت که رشد اقتصادی اگر بالا و مستمر باشد ملموس خواهد شد گفت: یعنی اگر نرخ رشد اقتصادی بیش از ۵ درصد باشد و این نرخ رشد حداقل ۵ الی ۷ سال پیوسته برقرار باشد، مردم به تدریج احساس خواهند کرد که وضعیت شان بهبود یافته است. به گفته وی  نرخ های رشد پایین یا نرخ های رشد نوسانی و یا نرخ های رشد بالا اما موقتی نمی تواند در توده مردم احساس بهبود و رونق را ایجاد کند.


این کارشناسان اقتصادی با بیان اینکه دلیل آن این است که اقتصاد ایران بر خلاف تصور بسیاری از مردم، اقتصادی بسیار بزرگ است و در رتبه بندی های اقتصادی جایگاهی نزدیک به ۲۰ را دارد گفت: طبیعی است که هیچ کس نمی تواند در مراودات روزمره خود تحولات بخش های مختلف این اقتصاد را ببیند و از آن آگاه شود. تقریبا هیچ کس با همه اقشار و همه بخشهای اقتصاد ایران در گیر نیست و به همین دلیل تحلیل های شهودی در مورد وضعیت اقتصادی عموماً به خطا منتهی می شوند.


 رشد اقتصادی در یک سال بیش از آنکه حس کردنی یا دیدنی باشد محاسبه ای و خواندنی است یعنی باید مراکزی وضعیت همه بخشهای اقتصاد را گزارش گیری کنند و آنگاه میانگین موزون آنها را محاسبه کنند و در نهایت وضع کل اقتصاد را گزارش کنند. به عنوان مثال توده مردم به غلط تصور می کنند که بخش مسکن بخش عمده ای از اقتصاد است و رکود آن را نشانه ای از رکود کل اقتصاد قلمداد می کنند در حالیکه بخش مسکن بخش بسیار کوچکی از اقتصاد ایران است و رکود و رونق این بخش نشانه خوبی از رونق و رکود کل اقتصاد نیست.


حمایت از صنایع کشور


حسین سلیمی، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز با اشاره به طرح حمایتی دولت از صنایع کوچک و متوسط در یک سال گذشته به پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: این حمایت ها موجب رشد صنایع کشور در یک سال اخیر شده است. موضوعی که به گفته وی در سال های گذشته با رشدی منفی رو به رو بوده است. این کارشناسان اقتصادی در ادامه با اشاره به دستاوردهاي دولت در بخش هاي كشاورزي و نفت و گاز به اقدامات دولت برای توسعه بخش كشاورزي و تامين امنيت غذايي كشور اشاره کرد و گفت: در بخش نفت و گاز نيز دستاوردهاي خوبي به ویژه در ميادين مشترك پارس جنوبي شاهد بوده ایم. وی در ادامه با بیان اینکه اگرچه در برخی از محافل این موضوع مطرح می شود که رشد اقتصادی ایران از محل صادرات نفت بوده می گوید: به طور کل رشد اقتصادی در کشور دستاوردی مهم است. به گفته وی اقتصاد نفتی کشور در هیچ دورانی از این وابستگی رها نشده است و درواقع همه بهانه ها از رشد غیرنفتی کشور غیرمنطقی است. وی در ادامه به افزایش صادرات غیرنفتی کشور اشاره می کند و می گوید: بر اساس آمارها تراز تجاری کشور در یکی دو سال اخیر مثبت شده و در این میان افزایش صادرات غیرنفتی کشور موضوع مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت. به گفته وی افزایش صادرات غیرنفتی کشور نشانگر کاهش مشکلات تولید و همچنین کاهش موانع برای تولیدکنندگان است.


در این شرایط بسیاری از کارشناسان با بیان اینکه نباید انتظار داشت که رونق اقتصادی به سادگی احساس شود معتقدند این عدم احساس نشانه ضعفی بر عملکرد دولت نیست.




تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن