تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدبخت‏ترين مردم پادشاهانند و خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردم بزرگوار معاشرت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827132584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك پژوهشگر: بحران تجرد قطعي جوانان با همسان همسري حل مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پژوهشگر: بحران تجرد قطعي جوانان با همسان همسري حل مي‌شود
خبرگزاري فارس: معاون پژوهشي مركز مطالعات و پژوهشهاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه گفت: براي از بين بردن بحران تجرد قطعي جوانان مي‌توان به همسان همسري اشاره كرد به عبارتي ديگر اگر سن زوجين به يكديگر نزديك باشد و در سنين مشابه ازدواج كنند اين بحران حل خواهد شد.


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان در نشست خبري كه صبح امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به اهميت جوانان در كشور، گفت : از برنامه‌هاي ملي كه در برنامه چهارم مورد توجه قرار گرفته توسعه مطالعات و تحقيقات در زمينه مسائل جوانان است.
محمد اسحاقي ادامه داد : جوان پژوهي بحث گسترده‌اي در سطح جهان و كشور است نه به خاطر تعداد و درصد جوانان كه در كشور وجود دارند بلكه به اين دليل است كه در اين دوره در كشور توجهي ويژه‌اي به اين گروه شده و قبل از هر چيزي بايد شناخت جامعي در اين رابطه داشته باشيم.
وي ادامه داد: يكي از برنامه‌هاي ملي در برنامه چهارم توسعه مطالعات و تحقيقات در زمينه مسائل جوانان است. با توجه به تأكيدات دين اسلام بر امر ازدواج، ازدواج جوانان به عنوان يك اولويت مورد توجه سازمان ملي جوانان و خانواده‌ها است و تشكيل خانواده به عنوان محوري ترين مسائل جوانان است.
وي گفت: سعي كرديم در طي 10 سال گذشته وضعيت جوانان را مورد بررسي قرار دهيم تا به وسيله نتايج بدست آمده بتوانيم در مورد ده سال آينده پژوهش و برنامه‌ريزي كنيم.
در ادامه اين نشست، گراوند يكي از محققاني كه در زمينه ازدواج جوانان پژوهش‌هايي انجام داده است، گفت: در اين بررسيها سعي كرديم تا وضعيت جوانان را در طي دوره 10 ساله در تمام زمينه‌ها مورد بررسي قرار دهيم.
بر اساس ميانگين 11 ساله در كشور بيش از 110مورد در حجم 10هزار نفر در استان‌هاي خراسان، مازندران، گيلان و اردبيل ازدواج رخ داده است. البته شرايط فرهنگي و اجتماعي هر استان نيز قابل بررسي است. اما در كل در طي 10 سال گذشته ازدواج روند صعودي داشته است.
بر اساس تحقيقات انجام شده از سوي دفتر مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان استان سيستان و بلوچستان، هرمزگان، ‌اصفهان و تهران جزء استان‌هايي بودند كه پايين‌ترين ازدواج را با توجه به ميانگين ازدواج در كشور داشته‌اند.
به گفته گراوند، استان آذربايجان شرقي در زمينه ازدواج و طلاق وضعيت خوبي را داشته است.
در ادامه اين گزارش كه از سوي دفتر مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان انجام شده است، بالاترين ميزان جمعيت هرگز ازدواج نكرده در استان‌هاي خراسان، اصفهان و فارس بوده‌ است كه شامل6 درصد مي‌شود.
به عبارتي ديگر بر اساس سرشماري سال 85 ،جمعيت هرگز ازدواج نكرده‌اي كه در سن 15 تا 29 سال قرار دارند، شامل 15 ميليون و 768 هزار و 197نفر است.
به گزارش اين پژوهشگر، جمعيت مرداني كه در گروه سني 10 تا 14 قرار دارند و ازدواج كرده‌اند در كشور بالغ بر19هزار و 293 مرد است. همچنين تعداد زن‌هاي اين گروه سني كه ازدواج كرده‌اند، بيش از 43 هزار نفر است. اما در گروه سني 15 تا 19 سال 84هزار و 111 نفر مرد و 702هزار و 796 نفر زن ازدواج كرده‌اند.

*بيش از 33 ميليون متأهل در كشور وجود دارد

بر اساس سرشماري سال 85 از 70ميليون نفر جمعيت كشور، 33ميليون و 113 هزار و 158 نفر ازدواج كردند.
در ادامه معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان به وضعيت ازدواج و طلاق در طي سال 85 و 86 اشاره كرد و گفت: روند ازدواج در سال 86 ، 1/8 درصد بوده است كه نسبت به سال 85 رشد داشته‌ايم. اما در مورد طلاق در سال 86، 2/6 درصد طلاق وجود داشته كه نسبت به سال 85 كاهش داشته است اما در كل طلاق افزايش داشته است. در سال 85 رشد طلاق 6/11 درصد بوده است.
شهلا كاظمي پور معاون پژوهشي مركز مطالعات و پژوهشهاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه و يكي ديگر از محققاني كه در نشست ازدواج حضور داشت،‌ گفت: ميزان ازدواج زناني كه در سن 20 تا 24 قرار دارند ميزان بالايي است. اما مردهايي كه در بين گروه سني 25 تا 29 سال قرار دارند نسبت به زنان در رتبه پايين‌تري قرار دارند.
كاظمي پور در ادامه به تفاوت سني زن و مرد اشاره كرد و گفت: در گذشته تفاوت سني زوجين با يكديگر شش سال بوده است اما به تدريج اين رقم كاهش پيدا كرده و در حال حاضر به چهار سال رسيده است.
اين محقق در امور جوانان گفت: براي از بين بردن بحران تجرد قطعي جوانان مي‌توان به همسان همسري اشاره كرد به عبارتي ديگر اگر سن زوجين به يكديگر نزديك باشد و در سنين مشابه ازدواج كنند اين بحران حل خواهد شد.
وي در ادامه باتوجه به تحقيقات انجام شده و نتايج حاصله، گفت:در سال 85 ازدواج نسبت به سال 84 رشد منفي داشته است. بر همين اساس تعداد ازدواج انجام شده در سال‌هاي 86-85 ،8 درصد است. اما در سال 85-84 رشد ازدواج منفي و -2/1 بوده است.
كاظمي پور افزود: بر اساس نتايج بدست آمده، زنان بيشترين ازدواج را در سنين 15 تا 19 سال و 24 تا 20 سال دارند. همچنين مردان بيشترين ازدواجشان در گروه سني 20 تا 24 سال و 25 تا 29 سال است. در واقع مي‌توان گفت 3/41 درصد از زنان در سن 15 تا 19 سالگي و 1/11 درصد از مردان در همين رده سني ازدواج كرده‌اند. 6/32 درصد زنان در گروه سني 24 تا 20سال و بيش از 48درصد مردان در همين گروه سني ازدواج كرده‌اند.
بر اساس تحقيقات انجام شده از سوي دفتر مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان 80 درصد خانمها زير 24 سال ازدواج كردند و 60 درصد مردان بيشترين ازدواج خودشان را در سنين زير 30 سال انجام داده‌اند.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با بيان اينكه ازدواج به صورت زودهنگام، به هنگام و دير‌هنگام، است گفت: ازدواج زودهنگام ازدواجي است كه زودتر از فرا رسيدن سن ازدواج صورت مي پذيرد. اما ازدواج ديرهنگام ازدواجي است كه در واقع شامل جواناني مي شود كه در سن ازدواج قرار دارند اما ازدواج نكرده اند. اگر قرار باشد سني را براي ازدواج فرهنگ سازي كنيم بايد با توجه به شرايط و ويژگي‌هاي جامعه و جوانان پيشنهاد شود.
اين پژوهشگر تصريح كرد: هرچه امكان ازدواج را براي جوانان با فاصله كمتري نسبت به بلوغ جنسي امكان‌پذير كنيم اقدام مؤثري انجام داده‌ايم. به بياني ساده‌تر نبايد فاصله بلوغ جنسي با ازدواج زياد باشد.
مدير دفتر مطالعات زنان و دختران سازمان ملي جوانان گفت: عوامل مؤثري در زمينه بلوغ جنسي جوانان وجود دارد كه از جمله مي‌توان به مسائل جغرافيايي، تاريخ و يا حتي مناطق گرمسير اشاره كرد. در مناطق گرمسير بلوغ جنسي زودتر رخ مي‌دهد. همچنين استقلال هم از جمله عواملي است كه براي انجام ازدواج مهم است تا جوان بتواند مسئوليت‌پذير باشد و همچنين امكان رشد براي جوان ايجاد شود.
به گفته نيلچي عوامل مؤثر بر سن ازدواج شامل عوامل جسمي، روحي رواني، اجتماعي و فرهنگي هستند.
انتهاي پيام/ز
 دوشنبه 3 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن