واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: تحلیل عجیب فیبا از شرایط ستارگان بسکتبال ایران
سایت فدراسیون آسیایی بسکتبال در مطلبی شرایط کنونی بسکتبال ایران را مورد تحلیل قرار داد است و انتقاداتی را وارده کرده که واقعیت ندارد. به گزارش "ورزش سه"، در اوضاع نابسامان بسکتبال ایران که تازه ترین نمونه های آن زدوخورد بازیکنان تیم ها در جریان لیگ برتر و راضی شدن فدراسیون بسکتبال به سیستم کارت به کارت کردن جرائم نقدی بازیکنان برای ادامه دادن به بازی است ، نویسنده بخش آسیایی سایت فدراسیون جهانی بسکتبال این هفته سئوالی را درباره تیم ملی ایران مطرح کرد و در اقدامی جالب خود به آن پاسخ داد. در این مطلب با اشاره به عملکرد خوب بسکتبال ایران در سال 2016 با توجه به قهرمانی در فیبا آسیا چلنج سئوال شده است که آیا ایران در سال 2017 باید صمد نیکخواه بهرامی و مهدی کامرانی را بعد از یک تابستان استراحت برای مسابقه کاپ آسیا بازگرداند؟ معلوم نیست منظور نویسنده مطلب از نتایج خوب ایران در سال 2016 کدام نتایج است ؟ مهمترین بازی های تیم ملی بسکتبال در سال 2016 ابتدا بازی های گزینشی المپیک در شانس مجدد بود که ایران نه بازی های خوبی در این تورنمنت انجام داد و نه نتیجه گرفت. البته کسی انتظار نداشت تیم ملی از این رقابت ها سهمیه المپیک بگیرد اما در مجموع بازی های ضعیفی ارائه کرد و با دو باخت به یونان و مکزیک به ایران بازگشت. تورنمنت مهم دیگر رقابت های غرب آسیا بود که ایران با شکست برابر لبنان در میان 5 تیم در جایگاه دوم ایستاد. به نظر می رسد منظور نویسنده از موفقیت تیم ملی ، نتایج بازی های فیبا آسیا چلنج در تهران بوده که با حامد حدادی مقام نخست را به دست آورد که این بازی ها اعتبار چندانی در بسکتبال آسیا ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: پارسال، تعدادی از ستاره های نوظهور ایران وارد میدان شدند. بهنام یخچالی کمبو گارد ایران یکی از مهمترین بازیکنان میان ستاره های نوظهور بود که کنترل خوبی روی توپ برای پست گارد رأس دارد... اطلاعات ناقص نویسنده سایت فیبا، یخچالی را ستاره نوظهور معرفی می کند در حالی که وی از 5 سال پیش تاکنون پای ثابت ترکیب تیم ملی است و در رقابت های جهانی 2014 هم بازی کرده است.
نویسنده در ادامه مطلب این پرسش را مطرح می کند ؛ آیا نیکخواه بهرامی و کامرانی باید به تیم ملی بسکتبال برگردند؟ سپس خودش پاسخ می دهد : اگر بخواهیم کاملا صادق باشیم، جواب منفی است. دلیل این پاسخ هم این گونه بیان شده است : عملکرد اخیر تیم ملی بسکتبال ایران در سطح آسیایی و حتی مسابقات انتخابی المپیک در ایتالیا ثابت کرد که نسل جدید بسکتبالیست های ایرانی می توانند از پس مسئولیت خود برآیند.
این نگاه سطحی و تحلیل های ضعیف به اطلاعات ناقص نویسنده برمی گردد که تا حدود زیادی مضحک است. سردرگمی نویسنده در تحلیل وضعیت بسکتبال ایران به قدری است که در ادامه تناقض گویی های او بالاخره خواننده گزارش نمی فهمد صمد و مهدی باید به تیم ملی برگردند یا نه. وی می نویسد : این طلوعی جدید برای بسکتبال ایران است و اعتقاد دارم، حضور کامرانی و بهرامی دیگر ضروری نیست. البته باید در نظر داشت، حضور هر دو بازیکن باتجربه در تیم ملی ضرری ندارد و مطمئنا مهران حاتمی می تواند از تجربه، قدرت رهبری و مهارت های آنها استفاده کند؛ اما به نظر نمی رسد بازیکنانی مثل کامرانی و نیکخواه بهرامی حاضر به کنار نشستن پشت سر بازیکنانی مثل ؛ یخچالی،جمشیدی، کاظمی یا حتی بازیکنان رو به رشدی مثل مشایخی و دلیرزهان باشند.
در شرایطی که ستاره هایی مانند گسول در 38 سالگی تیم ملی اسپانیا را همراهی می کنند و حضور بازیکنانی در این سطح در کنار جوانان می تواند به بالندگی بیشتر تازه واردها کمک کند و رقابت توامان سبب پیشرفت بیشتر شود این نویسنده اعتقاد دارد؛ صمد و کامرانی با حضور خود، دقایق ارزشمندی را از این ستاره های جوان می گیرند، دقایقی که برای تسریع روند رشد آنها ضروری است.
نویسنده فیبا در پاسخ به این سئوال که چرا این موضوع اهمیت دارد؟ می گوید: تیم ایران نه فقط برای مسابقات آسیاکاپ امسال آماده می شود، بلکه نگاهی به جام جهانی 2019 دارد، جایی که به بیشترین تعداد بازیکن در اوج دوران بازی آنها نیاز دارد. در صورت صعود ایران به جام جهانی 2019 ، صمد نیکخواه بهرامی 36 ساله و مهدی کامرانی 37 ساله خواهند بود. ساختن تیم ملی حول بازیکنانی در آخرین سال های دهه 30، ریسک بزرگی است.
این هم از همان نگاه های سطحی نویسنده مطلب است که برای ساختن ترکیب تیم با اعداد بازی می کند و ما به ازای صحبت هایش از سن و سال بازیکنان که امری بدیهی است تا سال 2019 می نویسد. در این مطلب به حامد حدادی هم پرداخته شده که او را بازیکنی متفاوت می داند، به دلیل اینکه ایران تاکنون چنین سنتر قدرتمندی نداشته و به احتمال زیاد هیچوقت نخواهد داشت. اینکه حامد حدادی سنتر آسیاست تردیدی نداریم اما قدرت پیش گویی را هم باید به توانایی های نویسنده فیبا اضافه کنیم که می نویسد هیچ وقت مثل حدادی نخواهیم داشت.
او حتی برای نتیجه گیری پایانی استدلال های ضعیف اش از نقش حامد حدادی در تیم ملی وام می گیرد و می نویسد : نقشی که یائو مینگ در سال های 2000 برای تیم ملی چین داشت، حدادی در هشت سال گذشته برای ایران داشته است. با این وجود درباره نیکخواه بهرامی و کامرانی مشخص است که بازیکنان جوانتری آماده گرفتن جای آنها هستند. این نویسنده هنوز قادر به تشخیص موقعیت هایی که بازیکنان بسکتبال در آن قرار می گیرند نیست و از یائومینگ و حامد حدادی به صمد و مهدی می رسد که نقش های آنها در میدان کاملا متفاوت است و مشخص نیست با چه متری به غیر از 36 سالگی صمد و 37 سالگی مهدی در سال 2019 به این نتیجه رسیده است آن هم در شرایطی که امسال صمد نیکخواه بهرامی در 33 سالگی یکی از بهترین های لیگ بسکتبال چین بوده است. نویسنده: افشین رضاپور
16:12 1395/12/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]