واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: دغدغه ايران درمبارزه بامواد مخدرتغييرالگوي مصرف از ترياك به كراك است
اسماعيل احمدي مقدم روز دوشنبه در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي در تبيين برنامههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در هفته مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: يكي ديگر از دغدغههاي ستاد كاهش سن مصرف مواد مخدر است كه اين مسئله ارتباط تنگاتنگي با الگوهاي وارداتي براي لذت جويي بيشتر دارد.
وي گفت : از طرفي كنترل خانوادهها بر جوانان كاهش يافته است و فضايي بازتري براي جوانان ايجاد شده است.
** به گواه سازمان ملل ترانزيت مواد از ايران به اروپا از ۴۲درصد به ۳۱ درصد در سال ۲۰۰۷رسيده است
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر به ميزان كشفيات مواد مخدر در سال ۱۳۸۶ اشاره كرد و گفت: نزديك به ۹۰۰تن مواد مخدر بر مبناي ترياك در كشور كشف شد.
وي افزود: براساس آمار دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد )) unodcدر سال ۶۵ ، ۲۰۰۵درصد مواد اروپا از طريق ايران عبور ميكرد كه اين ميزان در سال ۲۰۰۶به ۴۲درصد و در سال ۲۰۰۷به ۳۱درصد كاهش يافته است.
احمدي مقدم تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در مقابله با ترانزيت و ورود مواد مخدر به ايران تلاشها و اقدامات فراواني انجام داده است كه تفاوت قيمت مواد مخدر در شرق و غرب كشور، گواه اين ادعا است.
**بايد تا پايان سال بستر مناسب و ارزان براي بهبود بيماران معتاد به وجود آيد
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اقدامات جمهوري اسلامي ايران در سال ۱۳۸۶در حوزه درمان و كاهش آسيب معتادان گفت: در سال گذشته حدود ۵۰درصد از كل معتادان كشور - ۵۸۷هزار نفر - تحت يكي از پروتكلهاي درماني كشور قرار گرفتند.
وي گفت: در تلاش هستيم ظرفيت درماني كشور را به ۸۴۰هزار نفر برسانيم و بستر مناسب و ارزان براي درمان معتادان تا پايان سال ايجاد كنيم.
**پيشتر سازمانهاي مختلف داخلي آمارهاي متناقضي درباره تعداد معتادان منتشر ميكردند
دبيركل ستاد مبارزه در پاسخ به پرسشي درباره آمارهاي متناقض درباره ميزان معتادان در كشور گفت: اين مسئله هم اكنون با تشكيل كميتهاي در ستاد مبارزه با مواد مخدر حل شده است به صورتي كه تمام سازمانها موظف شده اند كه بدون هماهنگي آماري در اين زمينه منتشر نكنند.
وي افزود: البته پيشتر برخي از سازمانهاي داخلي به دليل كسب بودجه بيشتر اقدام به ارائه آمارهاي غيرواقعي ميزان معتادان ميكردند كه همين آمارها بهانهاي براي كشورهاي خارجي و سازمان ملل و مبناي استناد به آن مي شد.
احمدي مقدم به تعداد معتادان كشور نيز اشاره كرد و گفت: هم اكنون در كشور حدود يك ميليون و ۱۶۰هزار معتاد به مواد مخدر و حدود ۷۰۰هزار مصرف كننده تفنني مواد مخدر وجود دارد.
** اعتبار بخش پيشگيري به ۱۵۰ميليارد ريال رسيده است
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بيان اينكه در سال ۱۳۸۶در حوزه پيشگيري، ارتباط با مردم ۹برابر افزايش يافته است ، گفت: به جرات ميتوان گفت كه امروز هيچ ايراني در داخل كشور پيدا نميشود كه تحت يكي از آموزشهاي پيشگيرانه ما در مبارزه با اعتياد قرار نگرفته باشد.
وي افزود: محوريت برنامههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاري در حوزه پيشگيري متمركز شده است و اعتبار اين حوزه نسبت به سال گذشته شش برابر افزايش يافته و به ۱۵۰ميليارد ريال رسيده است.
** يك واحد هزينه در ايران برابر با ۱۰۰واحد صرفه جويي در اروپا است احمدي مقدم اظهار داشت: كشورهاي غربي بايد به اين باور برسند كه يك واحد هزينه در ايران در زمينه مبارزه با مواد مخدر برابر با ۱۰۰واحد صرفه جويي در كشورهاي خودشان است.
وي افزود: كشورهاي غربي مخصوصا اروپايي به سود و فايده كارها مينگرند و بايد تلاش شود تا آنها به اين باور برسند ، بنابراين در جهت اثبات اين ادعا آنان را از نزديك با فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران آشنا خواهيم كرد
** از نظر قانوني نميتوانيم مواد كشف شده را براي استفاده دارويي صادر كنيم
احمدي مقدم در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره بكارگيري مثبت از مواد كشف شده در ايران و تبديل آن به مواد دارويي براي صدور به خارج از كشور گفت:
استفاده از مواد كشف شده براي تبديل به دارو تعارضي با قوانين داخلي ندارد اما از نظر قوانين بينالمللي به دليل الزام در استفاده از مواد مخدر شناسنامه دار براي توليد دارو ، نميتوانيم از مواد كشف شده در اين راستا استفاده كنيم.
وي افزود: اين قانون براي حفظ بهداشت مواد دارويي و عدم اطمينان از طي مراحل بهداشتي مواد مخدر كشف شده، صادر شده است.
** اعتباراتي كه به ناجا داده ميشود در جهت هزينههاي عملياتي اين نيرو در مبارزه با مواد مخدر است
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: از ۷۷۰ميليارد ريال اعتبار ستاد در سال جاري، تنها حدود ۷۰ميليارد ريال صرف هزينههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر ميشود و ۴۵درصد از هزينهها به ناجا، ۲۰درصد به حوزه پيشگيري و ۲۵درصد به حوزه درمان اختصاص مييابد.
وي تصريح كرد: بودجهاي كه در اختيار نيروي انتظامي قرار ميگيرد بابت هزينههاي عملياتي اين نيرو و ماموريتهاي آن در مبارزه با قاچاقچيان است
**حسن نيت آمريكاييها در زمينه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان مشكوك است
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه عكسهاي موجود از آمريكاييها نشان ميدهد كه بسياري از سنگرهاي آنان در مزارع خشخاش قرار دارد و در كنار سربازان آمريكايي، كشاورزان از خشخاش ترياك توليد ميكنند ، گفت: حسن نيت آمريكاييها در اين زمينه مشكوك است و بيتفاوتي آنها به كشت مواد مخدر براي جمهوري اسلامي ايران محرز شده است.
وي تصريح كرد: از زمان ورود آمريكاييها ميزان توليد مواد مخدر نه تنها كاهش نيافته است بلكه با افزايش كشت و توليد مواجه بوده ايم.
احمدي مقدم گفت: در مناطقي هم كه ادعا ميشود ميزان كشت خشخاش كاهش يافته است به جاي آن شاه دانه كشت ميشود كه آمريكاييها عمدتا مصرفكنندگان آن هستند.
**سالانه حدود ۶۰۰هزار دلار از سوي سازمان ملل به ايران كمك ميشود دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه ايران چندين برابر كمك هاي بينالمللي كه به اين كشور ميشود ، در زمينه مبارزه با مواد مخدر هزينه ميكند، گفت: هم اكنون حدود ۶۰۰هزار دلار به ايران در اين زمينه كمك ميشود.
وي افزود: خوشبختانه قطعنامهاي صادر شده است كه ميزان كمكها به كشورها بايد متناسب با فعاليتهاي آنان در اين زمينه باشد ، بنابراين اميدواريم ميزان كمكهاي بينالمللي افزايش يابد.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]