واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خبرهای خوش برای کولبران
قاسم خورشیدی اجرای طرح رجیستری موبایل را ابتدای تابستان ۹۶ اعلام کرد.
آفتابنیوز : قاسم خورشیدی در نشست خبری صبح امروز خود که به مناسبت سومین سالگرد ابلاغ قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص صحت داشتن گزارشاتی که پیش از این درباره فعالیت اسکلههای نامرئی منتشر شده بود، اظهار داشت: در حال حاضر 2 هزار و 500 کیلومتر سواحل جنوب کشور، خلأهای مرزی، مبادی رسمی، معابر کولهبری و مناطق آزاد از جمله معابری است که واردات کالا از آنجا انجام میشود.
به گزارش تسنیم، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در بدو ورود ما به این ستاد نیز این سوال مطرح بود که آیا چنین اسکلههایی با توجه به آنچه در رسانهها منعکس شده بود وجود دارد یا خیر، ولی به دنبال تحقیقات گستردهای که صورت گرفت هیچگونه اسناد و مدارکی مبنی بر فعالیت اسکلههای خاص پیدا نشد که در آنها مبادرت به واردات قاچاق کالا انجام شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سرانجام سامانه جامع تجارت و برچیده شدن سامانه جامع گمرکی با راهاندازی کامل این سامانه گفت: سامانه جامع تجارت از جمله اصلیترین سامانههای قانون جدید است که وظیفه رصد و شفافسازی تجارت در کشور را برعهده دارد. لذا با توجه به فعالیت این سامانه و همچنین فعالیت سامانه جامع امور گمرکی که جزء سامانههای پیشرو کشور است، بهرهبرداری کامل از این سامانه هیچ خللی در فعالیت سامانه گمرکی ایجاد نخواهد کرد چرا که گمرک کشور اطلاعات خود از تجار را از طریق این سامانه تامین خواهد کرد.
* خبرهای خوش برای کولبران
خورشیدی در پاسخ به سوال دیگری درباره کولبران گفت: از سال 87، 12 معبر مصوب کولهبری در استانهای آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان زیر نظر فرماندهی مرزبانی کشور فعالیت میکند ولی با توجه به مسائل و مشکلات پیش آمده، با همکاری استانداری و وزارت صنعت و معدن پیشنهادی را تقدیم دولت کردیم و انشاءالله با تصویب آن موضوع کولبری تا اندازهای ساماندهی میشود. همچنین از طرف نایندگان مجلس نیز طرح ساماندهی کولبران تدوین شده و امیدواریم اجرای این طرحها بتواند به بهبود شرایط کمک کند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه مهم است این است که گرچه کولبری فرایند تاریخی در این نقاط از کشور دارد ولی این عمل زیبنده این خطه نیست و متاسفانه در حال حاضر برخی قاچاقچیان با سوءاستفاده از این افراد و اجیر کردن کولبران مزد ناچیزی به آنها پرداخت میکنند لذا باید معیشت پایداری از طریق اشتغال سالم و پاک برای مرزنشینان که انسانهای شریف و با کرامتی هستند فراهم شود.
قاچاق خاک در کشور نداریم، خانم ابتکار مستندات خود را ارائه دهد
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ادعای رئیس سازمان محیط زیست کشور مبنی بر قاچاق خاک از ایران گفت: خارج شدن خاک از کشور اگر به صورت صادرات قانونی باشد منعی ندارد و در حال حاضر نیز کلینکر که خاک مخصوص تولید سیمان است براساس ضوابط و مقررات جاری کشور صادر میشود ولی ما به عنوان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از دستگاههای ذیربط به خصوص اداره اطلاعات استان بوشهر پیگیریهایی در خصوص ادعای قاچاق خاک از این استان انجام دادیم ولی به هیچ عنوان با قاچاق خاک از این استان مواجه نشدیم.
خورشیدی گفت: به دنبال ادعای خانم ابتکار نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی چند نامه رسمی به سازمان محیطی زیست درخواست کرد که مستندات ادعایی خانم ابتکار برای ما ارسال شود که تا این لحظه هیچ سند و مدرکی مبنی بر ادعای ایشان در خصوص قاچاق خاک به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گزارش نشده است.
رصد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر عرضه کالاهای قاچاق در فضای مجازی
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تغییر شیوه و شگرد عرضهکنندگان کالای قاچاق و حرکت آنها به سمت عرضه این کالاها در بستر اینترنت و فضای مجازی گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری اقداماتی را شروع کرده که در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت و بر طبق این اقدامات با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت مقرر شد اخذ نماد الکترونیک برای سایتهایی که مبادرت به عرضه کالا میکنند پیگیری شود و هیچ فروشگاهی نتواند بدون داشتن این نماد اعتماد مبادرت به فعالیت کرده و در صورت فعالیت این سایتها بدون اخذ این نماد ضابطین مربوطه نسبت به مسدود ساختن این سایتها اقدام خواهد کرد.
وی اضافه کرد: همچنین طی توافقنامهای امضا شده با شرکت پست قرار شد تا این شرکت به هیچ وجه کالاهایی که قانونی بودن آنها محرز نبوده جابهجا نکند و لازم است تا پیش از جابهجایی محمولههای پستی، اسناد قانونی بودن کالاها به این شرکت ارائه شود.
خورشیدی با اشاره به موافقت اتحادیه پیکهای حمل کالا با این ستاد نیز از ممانعت این پیکها برای جابهجایی کالاهای فاقد منشأ قانونی مشخص خبر داد و افزود: علاوه بر این اقدامات در مکاتبه با رسانه ملی نیز مقرر شد تا تبلیغات فروش غیرحضوری کالا از جمله فروش اینترنتی و فروش پیامکی کالا منوط به ابراز قانونی بودن عرضه این کالاها شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: همچنین مجموعه پلیس فتا و وزارت اطلاعات موظف شدند تا با رصد فضای مجازی با متخلفین که اقدام به عرضه کالاهای قاچاق در بستر اینترنت کرده برخورد میکند.
* کشفیات کالای قاچاق در سال 95، به 12 هزار میلیارد تومان رسید/ کلید خوردن طرح رجیستری از ابتدای تابستان 96
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص چالشهای پیش رو این ستاد در 2 سال اخیر و برآورد وی از موفق بودن ستاد در برابر این چالشها گفت: اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز منجر به کاهش چشمگیر حجم قاچاق کالا شده و با توجه به اقدامات انجام شده انتظار داریم تا برآورد حجم قاچاق کالا در کشور کاهش 20 درصدی در سال جاری داشته و به رقم 13 میلیارد دلار برسد.
خورشیدی ادامه داد: همچنین میزان کشفیات کالای قاچاق طی سنوات اخیر نیز از هزار و 200 میلیارد تومان به 5 هزار میلیارد تومان در سال 94 رسید و امسال نیز این رقم به بیش از 12 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که این افزایش نشان دهنده رشد 120 درصدی حجم کشفیات کالای قاچاق در سال جاری است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به انتقاد مطرح شده در خصوص موفق نبودن ستاد در پیگیری اجرای طرح رجیستری موبایل گفت: علیرغم عدم اجرای این طرح تا امروز، ما حرکت روبهجلویی در این بخش داشتیم به طوری که در اوایل سال جاری تردیدهای جدی در خصوص تاثیر اجرای طرح رجیستی در کاهش قاچاق موبایل وجود داشت ولی امروز اجرایی بودن این طرح و تاثیر آن بر کاهش قاچاق این کالا کاملا مورد دستگاههای ذیربط است و از نظر فنی نیز تجهیزات لازم برای اجرای این طرح راهاندازی شده و تستهای آزمایشی نیز انجام گرفته و مراحل اجرایی این طرح در حال تکمیل است لذا انتظار داریم اوایل تابستان و در تیرماه سال 96 این طرح به مرحله اجرا برسد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص امحای کالاهای قاچاق و و عدم همکاری برخی دستگاهها در اجرای این قانون گفت: در 3 سال گذشته اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز کمک بسیاری به فرایند مبارزه کرده به صورتی که امحای کل کشفیات کالاهای قاچاق در سال 94 تنها 14 میلیارد تومان بود و در 10 ماهه ابتدایی امسال بیش از 84 میلیارد تومان کالای قاچاق مکشوفه امحا شده است.
خورشیدی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم درباره افزایش درآمدهای دولت به دنبال اجرای قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تشدید جرایم قاچاقچیان گفت: درآمدهای ناشی از اجرای قانون جدید به صورت مستقیم وارد خزانه میشود و آمارهای امسال حاکی از رشد قابل ملاحظه درآمدها در این بخش است حتی نسبت وصول جرایم در سال 92 که حدود یک درصد بود در سال جاری به بیش از 27 درصد رسیده است.
کشف 3 میلیارد دلار معاملات غیرقانونی ارزی/ «آیفون» بیشترین حجم واردات تلفن همراه در ایران
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه ارزی نیز گفت: اجرایی شدن سامانه پرتال ارزی کشور و همچنین عملیاتی شدن سامانه سنای 1 و 2 که مرتبط کننده صرافیهای کشور با پرتال ارزی است از اقدامات انجام شده در این بخش است.
وی در خصوص کشفیات قاچاق ارز نیز گفت: در 10 ماهه نخست امسال بیش از 10 میلیون دلار ارز مکشوفه داشتیم و علاوه بر این موارد با توجه به فعالیت دستگاههای ذیربط از جمله وزارت اطلاعات موفق به کشف 3 میلیارد دلار معاملات غیرقانونی ارزی شدیم.
خورشیدی در پایان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص مبارزه با قاچاق موبایل، از کشف بیش از 210 هزار تلفن همراه قاچاق در 10 ماهه نخست امسال و افزایش 20 درصدی کشفیات این کالا خبر داد و گفت: طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، 23 شرکت اجازه واردات گوشیهای آیفون را دارند و تا این لحظه نیز عدد قابل ملاحظهای از نیاز بازار توسط این شرکتها ثبت سفارش شده و این در حالی است که در سال جاری بیشترین حجم واردات تلفن همراه مختص گوشیهای آیفون بوده و انتظار داریم با اجرای طرح رجیستری، شاهد کاهش قابل توجه واردات قاچاق به کشور باشیم.
۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]