تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833492239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نسل غمگين به آينده نگاه نمي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نسل غمگين به آينده نگاه نمي‌كند
لازمه حركت و پويايي در هر جامعه‌اي به عنوان مقوله‌اي فرهنگي و اجتماعي، داشتن نشاط اجتماعي و انگيزه و اميد براي آينده در بين مردم آن جامعه است.
نویسنده : مصطفي سيد‌رنجبر* 


لازمه حركت و پويايي در هر جامعه‌اي به عنوان مقوله‌اي فرهنگي و اجتماعي، داشتن نشاط اجتماعي و انگيزه و اميد براي آينده در بين مردم آن جامعه است. در نتيجه اهميت پرداختن به چنين موضوعي از آنجاست كه اگر در جامعه‌اي انگيزه‌اي براي كار و تلاش و حركت وجود نداشته باشد آن جامعه نمي‌تواند در مسير پيشرفت و تعالي قدم بردارد. لازمه حركت و پويايي در هر جامعه‌اي نيز داشتن اميد و مردمي اميدوار به آينده است.
       *** 

در طول تاريخ كساني كه اميدوار بودند، توانستند ظرفيت و ابزار لازم براي حركت و پيشرفت را به دست آورده و به كار گيرند و منشأ تحولات در طول تاريخ باشند. در مقابل جامعه اميدوار، جامعه مأيوس قرار دارد كه در همه امور درجا مي‌زند. البته اميدواري افراطي و كاذب نيز باعث مي‌شود كه انسان نتواند واقعيت را ببيند و در خوش‌خيالي در‌مي‌غلتد، بنابراين بهترين شرايطي كه از نظر اميدواري بايد داشت راه ميانه است نه داشتن اميد واهي و نه يأس اجتماعي.

تلقي بسياري از افراد در مورد اميد و انگيزه حركت بيشتر تلقي‌اي روانشناسانه است و روانشناسان به عنوان پديده‌اي فردي از اميد و انگيزه حركت را در نظر دارند، در حالي كه از نظر جامعه‌شناسي اميد در جامعه معنا پيدا مي‌كند و اميد موتور حركت در جامعه است. در دين مبين اسلام نيز داشتن اميد به رحمت الهي از نشانه‌هاي ايمان به خداست. بنابراين اميد و داشتن اميدواري را رهبران سياسي نيز به عنوان ايدئولوژي براي تزريق اميدواري در جامعه به كار مي‌گيرند و يكي از محورهاي سخنان مقام معظم رهبري نيز همين توانستن و ديدن توانايي و ظرفيت‌هاي داخلي و اميدواري است كه از اهميت اساسي برخوردار است و مي‌تواند مسير حركت و پيشرفت مردم براي رسيدن به آرمان‌هاي خود را نشان دهد.
اما انگيزه پيشرفت و نشاط اجتماعي و همچنين ميزان داشتن اميدواري به آينده با ساختار
اجتماعي - فرهنگي، اقتصادي و سياسي موجود در هر جامعه نيز در ارتباطي تنگاتنگ است.

براي تبيين جامعه‌شناختي چنين موضوعي لازم است گفته شود تا زماني كه در جامعه‌اي بين شغل‌هاي مختلف و اقشار مختلف يك پيوند ارگانيك برقرار نشود و از نظر منزلت اجتماعي تبعيض و نابرابري شكل گيرد، نارضايتي و احساس از خود بيگانگي موجود در وضعيت نابرابرانه شديد اجتماعي و عدم پيوند ارگانيك در بين اقشار مختلف از يك طرف و لاينحل ماندن مشكلات معيشتي در دراز‌مدت و رشد نيازهاي كاذب در بين شهروندان از طرف ديگر نااميدي و عدم انگيزه براي حركت در مسير پيشرفت و تكامل به ارمغان مي‌آورد.

در ارتباط با ساختار سياسي نيز اگر در جامعه‌اي دولت همه امور را بر عهده گيرد و مردم نقش اجتماعي و مشاركت در امور اجتماعي را كه مي‌تواند در افزايش پيوند اجتماعي مفيد باشد، نداشته باشند با اين نوع ساختار سياسي نمي‌توان به افزايش اميد و انگيزه حركت در جامعه اميدوار بود.
از راهكارهاي مهم جهت حركت در مسير پيشرفت و تعالي و هدف توسعه در جامعه ايران مشاركت دادن مردم در ارتباط با مسائل و مشكلات و آسيب‌هاي اجتماعي و... است. تا زماني كه ساختار به گونه‌اي باشد كه دولت در همه امور دخالت كند و مردم به داخل خانه‌ها بروند با اين وضعيت مردم نمي‌توانند نقش عامليت انساني خود را كه يكي از پيش‌شرط‌هاي اميدواري است و اميدواري مردم نيز پيش‌شرطي مهم براي حركت به سمت رشد و خود شكوفايي در جامعه مي‌باشد، به منصه ظهور برسانند.

از ديگر راهكارهاي مهم براي تزريق تحرك و پويايي، ايجاد نشاط و شادكامي در جامعه است، چراكه در جامعه افسرده، تواني براي حركت در مسير پيشرفت وجود نخواهد داشت. در اين خصوص در جامعه ايران غفلت شده و فضاهايي كه يك جوان بتواند در آن نياز به نشاط و شادي و هيجان خود را تأمين و نيز ابراز شادي كند به حد كافي وجود ندارد. لذا لازم است آموزش و پرورش و ساير نهادهاي مرتبط با نسل جديد فضاهايي را به وجود بياورند تا نسل جديد اولاً احساس عزت نفس كند و ثانياً اميدوارانه به آينده نگاه كند تا نسلي پويا، فعال و مفيد براي توسعه و پيشرفت جامعه ايران باشد و نه نسلي افسرده و غمگين. مسئولان و برنامه‌ريزان حواسشان باشد كه نسل غمگين هيچ نگاهي به آينده ندارد.

* كارشناس ارشد جامعه‌شناسي



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن