واضح آرشیو وب فارسی:موج: ضمن مذاكره درباره موضوع هسته اي اهداف خود را دنبال مي كنيم
سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد:صدور قطعنامه و تحريم و تهديد ها مانع از آن نمي شود تا حقوق ملت خود را مورد تاييد قرار ندهيم.ما ضمن مذاكره اهداف خودمان را دنبال مي كنيم.
به گزارش خبرنگار سياسي برنا، سيد محمد علي حسيني سخنگوي وزرات خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران درباره خبر ربوده شدن رييس جمهور در بغداد بيان كرد: اين سوال را از سخنگوي دولت نيز پرسيديد بهتر است به پاسخ ايشان اكتفا كنيد و صبر داشته باشيد.
وي با تاكيد بر آن كه اكنون نمي توانيم برآورد زماني براي پاسخ به بسته 1+5 داشته باشيم، در اين باره كه سولانا اعلام كرده به ايران در مقابله با قاچاق مواد مخدر كمك مي كند اظهار داشت: تعهدات بين المللي وجوددارد كه در بسته مبارزه با قاچاق مواد مخدر مخصوصا آنچه در افغانستان توليد مي شود همه نهادهاي بين المللي و برخي از كشور ها اقداماتي انجام دهند. تاكنون مشاركت هاي جدي صورت نگرفته و پس از چند سال از حضور نيروهاي ناتو در افغانستان شاهد آن هستيم كه توليد مواد مخدر چند برابر شده است. لذا مبارزه با اين امر نياز به همكاري همه كشورها دارد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران از لبنان خواسته است كه سرنوشت ديلمات ها را روشن كند، تاكيد كرد: موضوع چند ديپلمات ، موضوع جديدي نيست و ما از همه مسئولين لبناني خواسته ايم كه اين امر را بررسي كنند و كميته اي نيز در حال پيگيري اين قضيه است.
وي در ارتباط با سفر ساركوزي به تل آويو بيان كرد: اين سفرها به تل آويو در راستاي راهبردهاي سياست خارجي كشورها دنبال مي شود ، سفر ساركوزي به منطقه نيز در همين زمينه است و فرانسوي ها مي توانند با ايفاي نقش بهتر ، جايگاهي را كه در گذشته داشته اند احيا كنند.
حسيني در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه فاصله قطعنامه ها تاكنون هر سه ماه يكبار بوده است و با اين تفسير پيش نويس قطعنامه بعدي بايد دو ماه ديگر نوشته شود و اينكه آيا ايران خطر قطعنامه را در پاسخ 1+5 در نظر خواهد داشت، بيان كرد: تمام ملاحظات را در نظر مي گيريم تا صدور قطعنامه و تحريم و تهديد ها مانع از آن نمي شود تا حقوق ملت خود را مورد تاييد قرار ندهيم.ما ضمن مذاكره اهداف خودمان را دنبال مي كنيم و بر اساس چارچوب معاهدات نيز تماس با آژانس داشته ايم و آن روند از اساس غلط بوده است.
حسيني در اين باره كه آيا توقف غني سازي جزو نكاتي است كه ايران مي تواند مورد بررسي قرار دهد،تصريح كرد: تعليق هيچ چارچوب قانوني و منطقي ندارد. در اين رابطه موضع خود را بيان و تاكيد كرده ايم كه نبايد در خواست هايي مطرح شود كه نتيجه آن گرفتن حق طبيعي ملت است.
وي در اين خصوص كه تا كنون هيچ پاسخ روشني درباره مشتركات دو بسته پيشنهادي داده نشده است و آيا اين مشتركات تنها تعارف ديپلماتيك است، اظهار داشت: مشتركات ريز را مسئولين فني لبيان خواهند كرد. در بسته هاي منتشر شده مشخص است كه مشتركاتي وجود دارد و مسئولين دو طرف نيز بر اين مسئله تاكيد كردند .
حسيني با اشاره به اينكه مشتركات تعارف ديپلماتيك نيست، تصريح كرد: اين وجوه مشترك مي تواند زمينه مناسب آغاز مذاكرات باشد و قطعا وجود دارد.
وي درباره نتيجه سفر سولانا از ديد مقامات ايراني افزود: آنچه كه در آن سفرمطرح شد ارائه بسته پيشنهادي 1+5 بوده چيزي بيشتر از اين صورت نگرفته و دو طرف در انتظار هستند كه مواردي كه در بسته پيشنهاد شده را بررسي كرده و اقدام كنند.
حسيني تاكيد كرد: اصل سفر ارائه پيشنهاد بوده و تاكيد براينكه اصول بسته مورد توافق قرار گرفته است و اينها زمينه هاي خوبي است كه مي توانيم استفاده كنيم.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگاري در خصوص اظهارات باهنر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي مبني بر اينكه اگر مذاكرات به خوبي پيش برود ، ايران حاضر است موضع آرام تري داشته باشد، تصريح كرد: در مورد نظرات ايشان من نبايد توضيح دهم .قطعا مذاكرات مي تواند در مجموعه مسائل تاثيرگذار باشد . محورهايي اكه ايران در بسته پيشنهادي مطرح كرد بر يكيدگر اثرگذار است و هر دور ازمذاكرات كه صورت بگيرو به نتيجه برسد قطعا تتاثيرگذار خواهد بود.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه با توجه به تحولات پيش آمده در چند هفته اخير آيا مي توان به پيشرفت موضوع هسته اي اميدروار بود، بيان كرد: آنچه در زمينه هاي مشترك بين دو بسته وجود دارد و جديتي كه احساس مي شود، معتقد هستيم اگر از اين ظرفيت ها بيشتر استفاده شود هم ايران و اروپا مي توانند در جهت ثبات و صلح جهاني نقش سازنده اي داشته باشند. فرصت مذاكرات را نبايد از دست داد.نقاط اختلاف در پرتو مذاكرات مورد بحث قرار مي گيرد و طرف مقابل نيز بايد قدر اين فرصت را بداند.
حسيني درباره تعليق شش هفته اي با بيان اينكه اين ماجرا در يكي از رسانه ها مطرح شد و رسانه هاي ديگر نيز به آن پرداختند اظهار داشت پيشنهاداتي از سوي دو طرف براي روند كار مطرح شد كه در حال بررسي هستيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا فشارها بر روي ايران باعث خواهدشد كه از ان پي تي خارج شويم، گفت: تاكيدمان براين بوده و هست كه در چارچوب معاهده ان پي تي همكاري هاي نزديك و همه جانبه خود را با آژانس ادامه دهيم و اين روند را نيز حفظ خواهيم كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در باره مانور نظامي اسرائيل و احتمال حمله به ايران بيان كرد: رژيم صهيونيستي اكنون با فساد مقامات خود در داخل و بحران هاي متعدد ديگري مواجه است. دولت ضعيفي بر سر كار است و سياست هاي رژيم صهيونيستي هميشه اينطور بوده است كه بحران هاي داخلي را به خارج سرايت دهد. برگزاري رزمايش ها نيز در اين جهت قابل ارزيابي است كه براي ترميم روحيات مسئولان داخلي انجام مي گيرد.
وي تاكيد كرد: رژيم صهيونيستي در عرصه عمل در مقابل مقاومت لبنان و فلسطين پذيراي شكست شد و به هيچ وجه در ظرفيتي نيست كه ايران را تهديد كند.
حسيني با تاكيد بر اينكه ايران نياز پاسخ رسمي 1+5 در خصوص بسته پيشنهادي دارد، گفت: بهترين زمينه براي آغاز مذاكرات تاكيد بر مشتركات دو بسته است.
سيد محمد علي حسيني ضمن تبريك ايام ولادت حضرت فاطمه، گفت: در آستانه سالروز 7 تير و شهادت 72 تن از مقامات و در راس آن ها شهيد بهشتي به دست گروهك منافقين هستيم كه اين شهادت سندي محكم برگروهك تروريسيتي منافقين است كه در آن زمان و اكنون نيز تحت حمايت گروه هايي قرار دارند.
وي تاكيد كرد: علي رغم پرونده سياه و پرجرم و جنايت اين گروهك تروريستي شاهد تلاش برخي از كشورهاي غربي به ويژه انگليس براي رفع نام تروريسم هستيم. اين پديده گواهي بر اين مدعا است كه آزادي بيان و مبارزه با تروريسم مورد بازي حكومت ها قرار گرفته و اين گونه تحركات قطعا محكوم است و آثار خود را در تنظيم روابط و نوع مناسبات بر جاي خواهد گذاشت.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص سفر سولانا و موضوع تعليق 6 هفته اي ايران و اينكه آيا تعليق از سوي 1+5 مطرح شده، بيان كرد: آن چه به صورت رسمي مطرح كردند، همان بسته پيشنهادي بود كه در اختيار رسانه ها قرار گرفت؛ برخي از پيشنهاد ها را نيز طرفين براي آغاز كار مذاكرات مطرح كردند كه در حال بررسي است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر هماهنگي تهران و پاكستان براي دستگيري يك گروهك تروريسيتي، خاطر نشان كرد: در خصوص برخورد با گروهك هاي تروريستي وكساني كه در قاچاق مواد مخدر دست دارند، همكاري ها و هماهنگي هاي نزديكي وجود دارد كه اين روند بر اساس تعهدات ادامه دارد. اشراري كه تابعيت ايراني داشته باشند و موفق به فرار شوند، با همكاري خوب پاكستاني ها باز گردانده مي شوند.
حسيني درباره ميله گذاري بين مرز ايران و عراق، تصريح كرد: مذاكراتي در اين باره صورت گرفته است و سفري از سوي هيئت عراقي به ايران در دستور كار است كه زمان آن هنوز مشخص نيست.
وي درباره گفته هاي جليلي مبني بر نكات مشترك بين دو بسته پيشنهادي ايران و 1+5، گفت: طرفين بايد در اين خصوص صحبت كنند اما آنچه سولانا مطرح كرد اين بود كه فصل هاي مشتركي در بسته هاي دو طرف وجود دارد و ما هم تاكيد كرديم آغاز مذاكرات بايد بر اساس همين فصل هاي مشترك صورت بگيرد. دو طرف بايد از جايي آغاز كنند كه مورد اتفاق نظر و داراي زمينه هاي مشترك است.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا سولانا پيشنهاد عدم افزايش در مقابل عدم افزايش را مطرح كرده است، بيان داشت: برخي از پيشنهادات از سوي طرفين مطرح شده و بايد مورد بررسي قرار گيرد و سپس در مورد آن اظهار نظر شود. اجازه بدهيد در زمان مقتضي مسئولان در اين باره بيشتر توضيح دهند.
حسيني همچنين درباره شايعاتي مبني بر ارسال پمپ كنار جاده اي از سوي ايران به افغانستان، تصريح كرد: اين اتهامات از سوي انگليسي ها مطرح شده كه براي اولين بار هم نيست. ما معتقديم اين اقدامات براي فرافكني و شكست نظاميان خودشان در افغانستان صورت مي گيرد ما هنوز شهادت روزنامه نگاران و ديپلمات ها و دست طالبان را از ياد نبرده ايم و معتقديم انگليسي ها بايد نوع گفتار خود را با طلبان تغيير دهند.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره صحت خبر زنده بودن چهار ديپلمات ربوده شده توسط اسرائيل در لبنان، گفت: ما هيچ سند و مدركي مبني بر اينكه نشان بدهد آن ها به شهادت رسيده اند را در اختيار نداريم و دريافت نكرده ايم؛ برخي از اخبار واصله نيز حكايت از زنده بودن آن ها دارد.
حسيني در پاسخ به اين سوال كه چرا گفته هاي متكي مبني بر اينكه ايران آماده مذاكره است، تغيير يافت، تصريح كرد: راجع به موضوع مذاكره در رسانه ها اشتباهي صورت گرفته بود كه خواستيم اصلاح كنند. دو طرف پيرامون محورهاي مشترك دو بسته مذاكره خواهند كرد و ما نيز پاسخ خود را به بسته 1+5 پس از بررسي به موقع اعلام مي كنيم.
وي در اين باره كه آيا پيش طرح ايران به بسته 1+5 پاسخ آن ها به بسته ايران خواهد بود، گفت: بسته 1+5 را دريافت كرده، مطالعه، بررسي و به موقع پاسخ مي دهيم انتظار طبيعي و بديع ما اين است آن ها هم بسته ايران را مورد توجه قرار دهند.البته آقاي سولانا اعلام كرده كه بسته را مطالعه و كليات آن را مورد حمايت قرار داده است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]