واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برای نخستین بار در کشور صورت گرفتپرورش نهال توت موزی در استان البرز یک کشاورز نظرآبادی برای نخستینبار در کشور موفق به پرورش و تکثیر نهال توت موزی در استان البرز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از نظرآباد، مردم ایران و به ویژه ساکنان پایتخت و مناطق همجوار از جمله شهرستانهای کرج و طالقان و باغات شهرستان ساوجبلاغ با میوه توت و انواع آن آشنا هستند. این میوه به دلیل خواصی که دارد، همواره مورد توجه مردم قرار داشته و از آن مهمتر بیماران مبتلا به دیابت به جای قند از آن استفاده میکنند. اما به همان میزانی که میوه توت و انواع آن (توت سفید، توت قرمز، توت فرنگی و شاه توت) برای مردم ما آشنا بوده، اما توت موزی میوهای ناشناخته است. بر اساس اطلاعاتی منتشر شده در برخی از سایتهای مربوط به تکثیر و پرورش گل و گیاه، در مییابیم که «توت موزی یکی از گونههای کمیاب توت ایران است که شکل ظاهری آن شبیه موز بوده و به همین دلیل به توت موزی مشهور است. توت موزی شبیه توت سفید معمولی بوده، با این تفاوت که طول آن بلندتر است. میوه این گیاه شبیه توت معمولی است، اما چون طول میوه این گیاه، در برخی اوقات به حدود 20 سانتیمتر نیز میرسد، به توت 20 سانتی یا توت موزی هم معروف است. اگر چه این میوه در ایران کمیاب بوده و تکثر و پرورش آن به صورت محدود و در برخی از نقاط کشور و آن هم به صورت گلخانهای انجام شده، یک کشاورز نظرآبادی از توابع استان البرز اقدام به تکثیر و پرورش گسترده نهال توت موزی کرده است. وی که سعید زعیمدار نام دارد، حدود سه سال قبل بذر و جوانههای نهال این گیاه را از کشور ایتالیا به ایران وارد کرده و به صورت شخصی در مزرعه خود پرورش داده است. این کشاورز نظرآبادی حال بیش از 500 نهال توت موزی را در مزرعه خود پرورش داده و بر اساس اطلاعاتی که عنوان میکند، سال آینده این نهالها به بار مینشینند.
* توت موزی سرشار از خواص پزشکی است
زعیمدار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نظرآباد اظهار داشت: میوه توت خواص بسیاری دارد و یکی از خواص آن داشتن قند سالم است و به همین دلیل بیماران دیابتی توت خشک شده را به همراه چای و به عنوان قند مصرف میکنند. وی افزود: زمانی که با میوه توت موزی مواجه شدم، در مورد آن تحقیق کردم و حدود پنج سال قبل نخستین طرحهای خود را برای انتقال جوانه نهال توت موزی به ایران و کشت در مزرعه را در ذهن خود برنامهریزی کردم. این کشاورز نظرآبادی میگوید: در کنار خواص این میوه، تولید و تکثیر توت موزی به دلیل حجم و اندازه و ظاهر زیبایی که دارد، از نظر اقتصادی برای کشاورزان مطلوب است و آنها میتوانند بازاریابی خوبی برای محصولات خود داشته باشند. زعیمدار افزود: از سوی دیگر تولید این میوه هزینه کمتری داشته و در سال چندین برابر بیشتر از توت سفید محصول میدهد و به همین دلیل صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده دارد. وی گفت: همچنین بستهبندی و حمل و نقل این میوه دارای هزینههای کمتری است و تمام این موارد نشان میدهد که تولید توت موزی برای کشاورزان و تولیدکنندگان از نظر اقتصادی بهتر است. این کشاورز نظرآبادی بیان داشت: به همین دلیل حدود سه سال قبل از ایتالیا جوانههای نهال توت موزی را به صورت محدود به ایران آورده و پس از پیوند با درخت توت، امروز سه سال کار تحقیقاتی و تلاش شبانهروزی به ثمر نشسته است.
* آمادگی استان البرز برای توزیع نهال توت موزی به سراسر کشور
زعیمدار در پاسخ به این پرسش که چه زمانی تلاشهای وی به بار خواهد نشست و شاهد توزیع توت موزی در بازار خواهیم بود، گفت: در حال حاضر 500 نهال توت موزی را برای نخستینبار در استان البرز پرورش داده و میتوانیم این نهالها را به نقاط مختلف کشور و استانهای دیگر عرضه کنیم. وی اظهار داشت: از سویی دیگر سال آینده این نهالها به بار مینشینند و میتوانیم از میوه آنها بهرهبرداری کنیم. این کشاورز نظرآبادی تصریح کرد: البته باید شرایط نگهداری از جمله میزان آبدهی، خاک و شرایط اقلیمی فراهم باشد و خوشبختانه در استان البرز این شرایط فراهم است. انتهای پیام/2302/ت40
95/05/10 :: 17:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]