واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توصیههای آیت الله مکارم شیرازی برای بازار سرمایه
آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با رئیس سازمان بورس گفت: بکوشید فعالیت های بازار سرمایه و بورس منجر به تقویت تولید و حمایت از اقتصاد مقاومتی شود.
تسنیم: همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، شاپور محمدی و اعضاء هیات مدیره سازمان بورس اوراق بهادار برای دیدار با تنی چند از مراجع عظام تقلید به شهر مقدس قم رفت.
در این سفر که روز پنج شنبه انجام شد و حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیته فقهی سازمان بورس نیز حضور داشت، رییس سازمان بورس با حضور در دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی، ضمن ارایه گزارشی از عملکرد این سازمان بر پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تاکید کرد.
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی با تمجید از عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: « توجه شما به مباحث شرعی و فقهی بسیار ارزشمند است؛ شما قدر خودتان را بدانید و در راه افزایش دانش اقتصادی و مالی مردم بکوشید؛ مردم باید بدانند چه کارهای بزرگی در بورس و تطبیق آن با شرع مقدس انجام شده است.»
بر اساس این گزارش؛ آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی نیز در دیدار با رئیس سازمان بورس گفت: « بکوشید فعالیت های بازار سرمایه و بورس منجر به تقویت تولید و حمایت از اقتصاد مقاومتی شود.»
همچنین رئیس سازمان بورس در دیدار با آیت الله العظمی علوی گرگانی با اشاره به عملکرد کمیته فقهی بورس اوراق بهادار و ابزار های مالی جدید مبتنی بر شریعت اسلامی در بازار سرمایه گزارشی از وضعیت بازار سرمایه و رخداد های یک سال اخیر این بازار را به محضر ایشان ارایه کرد که مشروح این موضوعات به شرح زیر است:
اقتصاد مقاومتی با تولید محقق می شود
آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با رئیس سازمان بورس تاکید کرد: روابط اقتصادی در کشور باید به تولید ختم شود و با اشاره به اهمیت رعایت اصول اسلامی در نظام اسلامی گفت: باید اصول اسلام را در همه روابط کاری خود در نظر بگیرید.
این مرجع تقلید یادآور شد: اسلام به هر سوالی پاسخ می دهد و هیچ بن بستی در مسایل اسلامی وجود ندارد؛ می توانیم تمام فعالیت های اقتصادی رااز نظر مبانی اسلامی بیان کنیم و عناصری که اسلامی می شود، کاملا به نفع مردم خواهد بود. اسلام همیشه به سراغ بخشی رفته است که به نفع مردم است؛ مصلحت آن است که اصالت را برای مسایل اسلامی قراردهیم؛
وی خاطرنشان کرد: اینکه ما همیشه در حال معامله باشیم ولی تولیدی انجام نشود سودی برای کشور ندارد؛ باید کاری کنیم که همه چیز به سمت تولید حرکت کند؛ اگر این امر انجام شود، اقتصاد مقاومتی محقق می شود ولی اگر این کار انجام نشود مشکلی از ما حل نخواهد شد.
لزوم توجه مسایل اوراق بهادار باید به منابع دینی و فقه شیعه
همچنین آیت الله علوی گرگانی در دیدار با مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیامبر اکرم(ص) به ما فرموده اند که هر کاری باید به شکل احسن انجام شود. انسان باید در هر کاری که وارد می شود آن رابه بهترین شکل ممکن انجام دهد.
وی یکی از برکات مطالعات فقه تطبیقی را نشان دادن عظمت فقه شیعه دانست و گفت: در مسایل اوراق بهادار و مسایل مالی باید به منابع دینی و فقه شیعه توجه داشت؛ فقه شیعه دارای عالی ترین درجات علمی است که باید با نظر رهبر انقلاب و مراجع عظام تقلید امورات را به خوبی سامان دهیم.
حوزه های علمیه برای بررسی فقهی به صورت جدی ورود کنند
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در دیدار با مراجع تقلید در شهر مقدس قم با اشاره به این که فعالیت های کمیته فقهی سازمان بورس به درسنامه هایی تبدیل و آموزش داده می شود گفت: با توجه به انتشار سالانه 600 هزار میلیارد تومان اوراق در کشور، حوزه های علمیه برای بررسی فقهی به صورت جدی ورود کنند.
وی گفت: کمیته فقهی در سازمان بورس 10سال سابقه فعالیت دارد و بیش از 80 روش و رویه مورد استفاده بازار سرمایه را مورد بررسی قرار داده است.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس ادامه داد: در خصوص تطبیق ابزار های مالی بازار سرمایه با شرع فعالیت های چشمگیری داشتیم.
سود بدون توجیه شرعی ارزش نخواهد داشت
بر اسسا این گزارش، رئیس سازمان بورس نیز در این دیدارها به تفاوت ابزارهای مالی غربی و ابزار ها و روش های مورد استفاده در بازار سرمایه کشور اشاره کرد و گفت: در بورس ایران ابزار های مالی نوین با رعایت همه زوایای اسلامی و شرعی مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان مثال برخلاف کشورهای غربی تحویل کالا در اوراق سلف، در قرارداد مکتوب و شرط می شود.
محمدی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان مرابحه گندم از طریق بازار سرمایه عرضه شد از انتشار مرابحه سلامت و دارو در آینده خبر داد.
وی با اشاره به انتشار اوراق مرابحه شرکت های خصوصی گفت: اوراق مرابحه صادر شده شرکت سایپا بزرگترین انتشار اوراق توسط بخش خصوصی در کشور محسوب می شود و در راستای حمایت از تولید ملی صورت گرفته است.
محمدی ادامه داد: با هدف تقویت اقتصاد ملی و از طریق ابزارهای مالی اسلامی اوراق مشارکت صنعت نفت در بازار سرمایه عرضه شد و تاکید کرد: اگر بخش نفت کشور با کمبود منابع روبرو شود، از طریق برخی کشورهای اسلامی تامین می شود.
به گفته سخنگوی سازمان بورس تامین مالی در بازار سرمایه، از طریق افزایش سرمایه، اوراق سلف، انتشار انواع اوراق و پذیرش شرکت و صندوق ها و منطبق با شرع انجام می شود.
محمدی با اشاره به تشکیل کمیته فقهی در سازمان بورس و اواراق بهادار گفت: ما تنها موضوعات، روش ها و ابزار هایی که از نظر شرعی قابل توجیه باشد را قبول داریم و هر آنچه که توجیه شرعی نداشته باشد سود آن نیز برای ما ارزش نخواهد داشت.
توجه سازمان بورس به مباحث شرعی و فقهی ارزشمند است
" آیت الله صافی گلپایگانی ضمن مسالت توفیق برای مدیران ارشد بازار سرمایه گفت توجه شما به مباحث شرعی و فقهی بسیار ارزشمند است؛ قدر خودتان را بدانید و مردم را از برنامه های اسلام در مسائل اقتصادی، آگاه و مطّلع کنید."
لزوم آگاهی مردم از تلاشها برای تطبیق بورس با شرع مقدس
آیت الله صافی گلپایگانی نیز در دیدار با رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تمجید از عملکرد این سازمان گفت: توجه شما به مباحث شرعی و فقهی بسیار ارزشمند است؛ شما قدر خودتان را بدانید و در راه افزایش دانش اقتصادی و مالی مردم بکوشید؛ مردم باید بدانند چه کارهای بزرگی در بورس و تطبیق آن با شرع مقدس انجام شده است.
وی یکی از برنامه های مهمی که اسلام به آن توجه ویژه دارد را مسائل اقتصادی و رفاهی مردم عنوان کرد و گفت: در این مسئولیت، باید به همه مردم بلکه همه دنیا نشان دهید که اسلام در همه رشته ها از جمله اقتصاد، برنامه های عالی و راهگشایی دارد که در آن سعادت و گشایش امور مردم را می خواهد.
آیت الله صافی گلپایگانی ادامه داد: باید غنای برنامه های اسلام در رفاه مردم را به نحو احسن به همگان نشان دهید تا همه بدانند توجه به برنامه های اقتصادی اسلام، راهگشای بسیاری از مشکلات است.
وی به گزارش ارائه شده از سوی مسئولان بورس اشاره کرد و ضمن تقدیر از عملکرد کمیته فقهی این سازمان، ابراز امیدواری کرد: مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس، همواره با موازین فقهی منطبق باشد و فعالیت های آن باید به اطلاع مردم برسد.
آیت الله صافی گلپایگانی افزود: مردم و مسئولان بدانند که نظارت فقهی و رعایت قوانین شرع، نه تنها باعث کند شدن روند معاملات نمی شود، بلکه موجب تصحیح معاملات و جلوگیری از اکل مال به باطل می گردد که می توانیم با در نظر گرفتن کامل موازین فقهی، معاملات مشروع مطابق نیازهای روز انجام دهیم.
وی بیان کرد: عنوان «کمیته فقهی» برای مسئولیت بزرگی که بر عهده شما گذاشته شده است بسیار مهم و دارای معنای زیادی است؛ اعضای این کمیته باید افرادی باشند که احاطه کامل بر مسائل فقهی داشته تا بتوانند همه معاملات اقتصادی این سازمان را مطابق شرع مقدّس پیاده کنید.
وی در پایان دیدار، ضمن مسالت توفیق برای حاضران در جلسه در انجام وظایف شرعی، افزود: توجه شما به مباحث شرعی و فقهی بسیار ارزشمند است؛ قدر خودتان را بدانید و مردم را از برنامه های اسلام در مسائل اقتصادی، آگاه و مطلع کنید.
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]