تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817466430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویکرد جدیدتری نسبت به حوزه تمدنی زبان فارسی شکل گرفته است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دبیر علمی جشنواره شعر فجر:
رویکرد جدیدتری نسبت به حوزه تمدنی زبان فارسی شکل گرفته است

محمد کاظم کاظمی


شناسهٔ خبر: 3896228 - شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
فرهنگ > شعر و ادب

.jwplayer{ display: inline-block; } دبیر علمی یازدهمین جشنواره شعر فجر در چهارمین محفل شعرخوانی این جشنواره گفت: در جشنواره شعر فجر، روز به روز شاهد رویکرد جدیدتری نسبت به حوزه تمدنی زبان فارسی هستیم. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، همزمان با میلاد حضرت زینب (س) محفل شاعران مهاجر افغانستانی مقیم مشهد از سلسله محافل یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، عصر جمعه ۱۵ بهمن با حضور شاعران ایران و افغانستان در فرهنگسرای انقلاب مشهد برگزار شد. محمدکاظم کاظمی، دبیر علمی جشنواره بین‌المللی شعر فجر، در این نشست  با بیان این‌که طی سال‌هایی، مناسبت‌های سیاسی باعث ایجاد کدورت و ارتباط کمتری بین دو ملت شده بود، خاطرنشان کرد: البته بعد از انقلاب اسلامی، نگاه مردم ایران نسبت به جامعه خارج از قلمروی وطن ایران کنونی بیش‌تر باز شد و نگاه جهان وطنی اسلامی را نسبت به دنیا شاهد بودیم. در واقع، کشور از نگاه انحصاری ملی‌گرایی در دوره پهلوی خارج شد.
او ادامه داد: در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد این بودیم که نگاه به سمت افغانستان بیشتر از گذشته است و طبیعتا حضور مهاجران ما در این کشور در سال‌های طولانی و باز شدن پنجره‌های افغانستان بعد از چند دهه جنگ به سمت بیرون، باعث شد که زمینه‌های بسیار خوبی ایجاد شود. این زمینه‌ها موجب شد تا ما وارد فضای جدید و خوشایندی شویم که یکی از عرصه‌های جدید، جشنواره بین‌المللی شعر فجر است. دبیر جشنواره بین‌المللی شعر فجر، این برنامه را یکی از محافل اقماری جشنواره شعر فجر عنوان کرد و گفت: به‌خاطر این‌که جمع زیادی از مهاجران افغان در مشهد زندگی می‌کنند، این محفل به شعرخوانی آنان اختصاص یافته است. به مناسبت انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، اختتامیه جشنواره شعر فجر، اواسط اسفند امسال در مشهد برگزار می‌شود و این اولین بار است که اختتامیه در مشهد برگزار می‌شود. دبیر علمی جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: در این مدت، محافل شعری مختلف در دیگر شهرهای ایران برگزار می‌شود؛ مثلا هفته گذشته محافل شعری در کاشان و کرج برگزار شد و هفته آینده برنامه دیگری در تهران خواهد بود. کاظمی با اشاره به گذشت ۱۱ سال از برگزاری نخستین دوره جشنواره شعر فجر افزود: در اولین دوره هم شاعران افغان حضور داشتند و تا امروز، شاعران افغانستانی در این جشنواره حاضرند. در چند دوره در مقام داور حضور داشتیم؛ هم بنده و هم آقای ابوطالب مظفری که برای ما افتخاری هست. وی خطاب به شاعران مهاجر افغانستانی گفت: امسال اولین باری است که دبیری این جشنواره به یکی از هموطنان شما سپرده شده و از این جهت خوشایند است که در این برنامه مهم فرهنگی، روز به روز شاهد رویکرد جدیدتری نسبت به حوزه تمدنی زبان فارسی هستیم. در دوره‌های قبل، محافل شعری این جشنواره در شهرهای کابل و هرات افغانستان برگزار شد و شاعرانی از ایران در آن دو شهر حضور پیدا کردند؛ در حالی که امسال، شاعران افغانستان، مهمان این محفل و محفلی در شهرری شده‌اند. او با بیان اینکه خوشبختانه روز به روز نگاه دست اندرکاران جشنواره شعر فجر به خارج از مرزهای ایران بازتر می‌شود، تاکید کرد: در سال‌های آینده قرار است از دیگر کشورهای فارسی‌زبان هم در این جشنواره حضور داشته باشند.
کاظمی با اشاره به رسمیت یافتن حضور افغانستان در این جشنواره، خاطرنشان کرد: امسال دبیری جشنواره را به شاعری از افغانستان سپرده‌اند که این انتخاب به خاطر نگاه باز هموطنان ایرانی ما جای قدردانی دارد؛ ضمن اینکه این انتخاب، بازتاب‌های خوبی در جامعه ایرانی داشته است. دلیل دیگر اینکه امسال، شاعران افغانستان در یک بخش ویژه و جداگانه در این جشنواره حضور دارند. وی افزود: در جایزه «جلال آل‌احمد» داستان‌نویسان افغانی هم حضور داشتند و یک بخش ویژه افغانستان داشت که چند داستان‌نویس ما در آنجا حائز رتبه شده و معرفی شدند. در جشنواره شعر فجر هم چنین اتفاقی خواهد افتاد و کتاب‌هایی از شعر روز و همچنین ۱۰ سال گذشته افغانستان که در داخل این کشور منتشر شده، توسط هیئت داورانی در افغانستان بررسی می‌شود تا علاوه بر شاعران ایرانی، بهترین شاعران افغانستان هم در مراسم اختتامیه جشنواره به صورت ویژه معرفی شوند که افتخار بسیار بزرگی است. او با بیان اینکه ممکن است این اتفاق برای سال آینده در کشورهای فارسی‌زبان دیگر همچون تاجیکستان هم رخ دهد، یادآور شد: نحوه شرکت شاعران افغانستانی در این جشنواره در فراخوان آمده است. کاظمی سخنانش را با خواندن غزلی کوتاه از برف سنگین در سال‌های سخت جنگ در افغانستان به پایان رساند. در این برنامه، شاعران افغانستانی اشعارشان را خواندند و به جمعه برفی مشهد، گرما بخشیدند. زهرا حسین‌زاده، حمید تقدیمی، سیدحکیم بینش، رحیمه میرزایی، سیدعارف حسینی، ادریس بختیاری، علی عطایی، نرگس حسینی، سیدابوالفضل مبارز، عاطفه جعفری، علی جعفری، علی آزاده، زینب بیات، امان‌الله میرزایی، محمد وفایی، حجت‌الاسلام سیدحیدر علوی‌نژاد، حجت‌الاسلام سیدطاهر مدرسی و چند تن از شاعران افغانستانی اشعار خود را خواندند. محمدباقر کلاهی اهری و طیبه ثابت هم از شاعران ایرانی بودند که اشعارشان را در این محفل ارائه کردند و ابوطالب مظفری، شاعر افغانستانی، فرصت خوانش شعر خود را به شاعری جوان داد. در این برنامه، پوستر یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر توسط شاعرانی که برای خوانش سروده‌هایشان دعوت شده بودند، امضا شد. مراسم پایانی یازدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، اسفندماه امسال در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) برگزار می‌شود. مشهد مقدس، پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن