واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تاپايان سالجاري صورت مي گيرد:بهره برداري از راه آهن اصفهان-شيراز و كرمان-زاهدان
معاون ساخت راه آهن شركت ساخت و توسعه از به بهره برداري رسيدن خطوط ريلي اصفهان-شيراز و كرمان-زاهدان تا پايان سال جاري خبر داد.
حسين تهراني در گفتگو با مهر در خصوص برخي انتقادات مطرح شده درباره تاخير بهره برداري از پروژه هاي ريلي كشور گفت: از مجموع 4 هزار كيلومتر طرح در دست اجرا در شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، دو طرح احداث خط ريلي اصفهان-شيراز و كرمان-زاهدان در صورت تامين اعتبار تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسند.
معاون ساخت راه آهن شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل كشور افزود: احداث 28 هزار كيلومتر خط ريلي درچشم انداز 20ساله كشور در بخش صنعت ريلي ذكر شده است درحالي كه خطوط ريلي موجود هم اكنون 8 هزار كيلومتر است.
وي ادامه داد: براي دستيابي به اين رقم به طور ميانگين بايد ساليانه هزار كيلومتر به خطوط ريلي كشور افزوده شود و براي اجراي اين برنامه به هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار در سال نيازمند هستيم.
وي ابراز داشت: براي اتمام 4 هزار كيلومتر طرح ريلي در حال ساخت نيزبه 6 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است تا كل طرح هاي در دست اجرا 3 تا 4 ساله به اتمام برسد.
معاون ساخت راه آهن شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل كشور خاطر نشان كرد: سقف اعتبارات تخصيص يافته به بخش ساخت راه آهن و نحوه توزيع اعتبار بين طرح ها خارج از حيطه تصميم گيري شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل كشور بوده است و اين بخش تنها مجري طرح هاي نهايي شده بوده است.
تهراني اظهار داشت: طي 2.5 سال اخير حدود 900 كيلومتر زير سازي در بخش ريلي انجام شده است كه به نوبه خود رقم قابل توجهي محسوب مي شود و اين بخش حتي بيش از اعتبارات تخصيص يافته به اجراي پروژه ها پرداخته است كه به عنوان مثال مي توان به تخصيص اعتبار 30 درصدي به راه آهن اصفهان-شيراز و انجام 65 درصدي پروژه اشاره كرد.
وي تصريح كرد: طي مدت مذكور با توجه به عنايت رييس جمهور به بخش ريلي، زيرسازي هاي مناسبي در اين بخش انجام شده است كه با تخصيص اعتبار مناسب از محل صرفه جويي سوخت به آنها تا پايان سال جاري قابل بهره برداري هستند.
معاون ساخت راه آهن شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل كشور يادآور شد: توان فني و اجرايي بخش ريلي شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور دراجراي پروژه هاي ريلي مورد تاييد مسوولان است اما نحوه سياستگذاري هاي اجرايي در اين بخش توسط مقام ارشد وزات راه و ترابري وشوراي راهبردي رياست جمهور تعيين مي شود.
به گفته تهراني، بخش عمده اي از پروژه هاي ريلي كشور از ابتداي آغاز طرح تاكنون نتوانسته اند بودجه لازم براي اجرايي شدن را دريافت كنند و در برخي از آنها با گذشت 10 سال از زمان شروع ، نيمي از بودجه مورد نيازشان تامين شده است كه به عنوان نمونه مي توان به راه آهن كرمان-زاهدان اشاره كرد و در بخش راه آهن غرب كشور نيز اين مشكل وجود داشته است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]