تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835409884




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفر فرستاده امیر کویت نشانگر افول رویکرد تقابلی با ایران است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاد دانشگاه آلاباما آمریکا در گفتگو با مهر:
سفر فرستاده امیر کویت نشانگر افول رویکرد تقابلی با ایران است

نادر انتصار


شناسهٔ خبر: 3893474 - چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸
بین الملل > ایران در جهان

.jwplayer{ display: inline-block; } پروفسور «نادر انتصار» سفر وزیر خارجه کویت به ایران را دارای اهمیت سمبلیک دانسته و گفت این سفر بیانگر کاهش رویکرد مقابله ای شورای همکاری خلیج فارس در برابر ایران است. خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-پیمان یزدانی: در آغاز سال ۲۰۱۶، روابط بین ایران و عربستان با اعدام ایت الله نمر النمر، رو به وخامت نهاد. به دنبال آن عربستان سعودی و بحرین از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کردند و برخی دیگر کشورهای عرب سفرای خود را با تحریک و تشویق عربستان سعودی از تهران فراخواندند. اختلافات جدی ایران و عربستان در یمن، سوریه، بحرین و عراق موجب شده است تا ریاض سیاست منطقه ای خود را بر مقابله با جبهه مقاومت و محدود کردن نقش ایران در منطقه تعریف کند. اما اخیراً نشانه هایی بین دو طرف در راستای کاهش تنش ها آشکار شده است. حل مناقشه سیاسی در لبنان و روی کار آمدن میشل عون و سعد حریری در ماه های گذشته را کارشناسان نتیجه نزدیکتر شدن دیدگاه های دو طرف ارزیابی می کنند. در آخرین این اقدامات که می توان گفت نشانه ای دیگر از تمایل دو طرف برای افزایش تعاملات است سفر «شیخ صباح خالد حمد الصباح» وزیر خارجه کویت به ایران است که گفته شده است حامل پیام رهبران شورای همکاری خلیج فارس برای ایران بوده است. در همین راستا گفتگویی انجام شده است با پروفسور«نادر انتصار» رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا که مشروح آن در زیر آمده است. *وزیر خارجه کویت بعد از دو سال از ایران دیدار کرد و گفتگوهایی را با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و حسن روحانی رئیس جمهور ایران داشت. اهمیت این رخداد چیست؟ دیدار وزیر خارجه کویت از ایران بیانگر رویکرد کمتر مقابله ای برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایران است. به احتمال زیاد وزیر خارجه کویت پیام دیگر رهبران منطقه را به محمد جواد ظریف و رئس جمهور حسن روحانی رسانده است. اهمیت سمبلیک این دیدار بسیار زیاد است.

*در این دیدار دو طرف بر لزوم گفتگو بین ایران و شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرده اند. به نظر شما چرا دو طرف در این مقطع زمانی بر گفتگو تاکید می کنند؟ باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که سیاست های منطقه ای شورای همکاری قویا از سوی عربستان هدایت می شود و تحت الشعاع سیاست های این کشور است. علاوه برعربستان کشورهای امارات متحده و بحرین هم عموما خط خصومت سعودی را علیه ایران دنبال کرده اند. به همین علت من فکر نمی کنم که شورای همکاری خلیج فارس در مجموع به دنبال گفتگوهای سازنده با ایران باشد. البته شاید برخی از اعضای این شورای فهمیده باشند که پیروی کورکورانه از سیاست های عربستان می تواند برای منافع ملی اشان تبعاتی داشته باشد و به همین علت به انجام گفتگوهای سازنده با ایران علاقمند باشند. *مکانیسم چنین گفتگویی چه هست؟ مثلا کدام حوزه و موضوع برای شروع مذاکرات بین دو طرف مناسب است، موضوعات امنیتی، سیاسی، اقتصادی و یا غیره؟ اگر گفتگوهای ایران و شورای همکاری خلیج فارس محقق شوند به اعتقاد من باید بر روی موضوعات محدودی باشد که طرفین بر سر آنها ستیزه ندارند. این موضوعات می توانند شامل اکوسیستم و آلودگی زیست محیطی خلیج فارس و چگونگی محافظت از آن باشد. یا موضوع توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو طرف. مکانیسمی که برای این موضوعات می تواند بکار برده شود می تواند در سطح وزرا و کارشناسان فنی باشد. اگر این گفتگوها موفق باشند بعد از آن می تواند دامنه موضوعات را بسط داد و به مسائل مورد اختلاف استراتژیک و سیاسی تعمیمم داد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن