تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834649978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانواده‌هاي مهربان سالم‌ترند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خانواده‌هاي مهربان سالم‌ترند
مهر ورزيدن، محبت و عشق‌ورزي بدون چشم‌داشت و هرگونه توقعي را مهرباني مي‌نامند. مهرباني در خانواده را مي‌توان محبت، همراهي و توجه اعضاي خانواده به يكديگر تعريف كرد...
نویسنده : فرنگيس شريفي باستان 
مهر ورزيدن، محبت و عشق‌ورزي بدون چشم‌داشت و هرگونه توقعي را مهرباني مي‌نامند. مهرباني در خانواده را مي‌توان محبت، همراهي و توجه اعضاي خانواده به يكديگر تعريف كرد. مهرباني با خود علامتي از حمايت اجتماعي را به همراه دارد و زماني كه افراد با هم مهربانانه برخورد مي‌كنند، نوعي احساس حمايت شدن و درك متقابل را تجربه مي‌كنند.


در واقع اين حمايت از بعد عاطفي مي‌تواند خود را به صورت ابراز توجه، محبت و همدردي، علاقه و دلسوزي نسبت به يكديگر نشان دهد. براي مثال فردي كه يكي از بستگانش را از دست داده است و ديگران او را تسلي مي‌دهند، مورد حمايت عاطفي قرار مي‌گيرد و چيزي كه توسط فرد مورد نظر دريافت مي‌شود، چيزي نيست جز ادراك مهرباني.


عملكرد احساس مهرباني در خانواده را مي‌توان هم در بعد پيشگيرانه و هم بعد مداخله‌گرانه در نظر گرفت. در بعد پيشگيرانه، عملكرد مهرباني را مي‌توان اينگونه ترسيم كرد: افرادي كه در يك خانواده و به عنوان يك عضو از خانواده، مهرباني را پيشه خود مي‌كنند، از لحاظ نوع رفتارهاي بهداشتي با خانواده‌هايي فاقد اين مؤلفه متفاوتند. ظاهراً افرادي كه از ميزان مهرباني بيشتري نسبت به يكديگر برخوردارند، در معرض نظرات ديگران درباره وضعيت سلامتي خود قرار مي‌گيرند. مثلاً اگر يكي از اعضاي چنين خانواده‌هايي دچار اضافه وزن شود، اطرافيان به آنها گوشزد مي‌كنند. اگر تغييري در وضعيت سلامتي آنان رخ دهد، از خانواده خود بازخورد دريافت مي‌كنند، رفتارهاي حافظ سلامتي مانند ورزش كردن و مسواك زدن آنان توسط اعضاي خانواده مورد تشويق قرار مي‌گيرد.


در نتيجه اعضاي خانواده‌هاي داراي سطح مهرباني و محبت بالا در خانواده، سلامتي خود را بهتر از ديگران كنترل و نظارت مي‌كنند و اين امر سلامتي آنان را افزايش مي‌دهد. چراكه اعضاي خانواده با ديدي مهربانانه و مهرورزانه به يكديگر مي‌نگرند و همين نوع ديد، منجر به توجه بيشتر، درك بيشتر و سلامتي بيشتر اعضاي خانواده مي‌شود. همين كه ناراحتي و ضعفي در يكديگر ملاحظه كنند، سريعاً و بدون هرگونه انتقاد، سرزنش و... به او هشدار مي‌دهند و وي را از آن موضوع مطلع مي‌كنند و اين باعث مي‌شود كه فرد زودتر به ضعف خود پي برده و براي آن اقدام كند.


افرادي كه نسبت به يكديگر دلسوزانه و بي‌توقع مهر مي‌ورزند، مراقب علائم خطر در يك يك اعضاي خانواده خود هستند و اگر رفتارهاي پرخطر نيز در يكديگر ببينند، سريعاً مداخله مي‌كنند. براي مثال اگر ببينند يك عضو خانواده به سمت مصرف سيگار رفته، سريعاً با ديده مهرورزانه و حمايتگرانه، با او صحبت مي‌كنند و در صورت نياز به يك مشاور معرفي مي‌كنند.


در چنين خانواده‌هايي با خصوصيت مهرباني، رفتارهاي حافظ سلامتي مثل حفظ رژيم غذايي مناسب، ورزش منظم، خواب مناسب و پيروي از دستورات پزشكي بيشتر ديده مي‌شوند و اين رفتارها، سلامتي بهتر آنان و بيماري كمتر آنان را توجيه مي‌كند.


همچنين اعضاي چنين خانواده‌هايي كمتر از سايرين دچار استرس مي‌شوند، در حالي كه افرادي كه فاقد حس مهرباني نسبت به يكديگر هستند، كوچك‌ترين مسئله، ناملايمات و مشكلات زندگي را به عنوان استرس گزارش مي‌كنند و به عبارتي از كاه كوه مي‌سازند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن