واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
از حمایت نتانیاهو تا محکومیت از سوی نخستوزیر کانادا
نقض سنت بزرگ آمریکا/واکنش چهرههای مشهور به فرمان دونالد ترامپ علیه مسلمانان+تصاویر
رهبران کشورهای مختلف، بازرگانان و هنرمندان، هر یک نسبت به فرمان ممنوعیت صدور روادید برای شهروندان هفت کشور مسلمان از جمله ایران از سوی ترامپ، واکنشهای متفاوتی از خود نشان دادهاند.
روز نو : رهبران کشورهای مختلف، بازرگانان و هنرمندان، هر یک نسبت به فرمان ممنوعیت صدور روادید برای شهروندان هفت کشور مسلمان از جمله ایران از سوی ترامپ، واکنشهای متفاوتی از خود نشان دادهاند. واکنشهای بینالمللی نسبت به تصمیم ترامپ درباره ممنوعیت سفر شهروندان کشورهای عراق، سوریه، ایران، سودان، لیبی، سومالی و یمن برای ورود به امریکا متفاوت بوده است.
به گزارش روز نو؛ برای مثال، فرانسه و المان این اقدام را محکوم کردند. در اروپا، زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانسی مطبوعاتی با حضور همتای فرانسوی خود در پاریس این اقدام را تقبیح کرد. او گفت که سیاست ممنوعیت اعظای پناهندگی از سوی اوباما در تضاد با سنت مسیحی امریکایی است که عشق به همسایهها را سالها ترویج کرده است.
وزیر امور خارجه فرانسه نیز در این دیدار اظهار کرد که فرانسه نگران سیاستهای دولت ترامپ است. او اظهار کرد که استقبال از پناهجویانی که از جنگ فرار کردهاند و مورد ظلم و ستم واقع شده بودند بخشی از وظیفه ماست.
ترزا می نخستوزیر بریتانیا اما از محکومکردن سیاستهای اخیر ترامپ خودداری کرد. او پس از یک کنفرانس خبری با حضور بینالی ییلدیریم نخستوزیر ترکیه در آنکارا تنها به بیان این جمله اکتفا کرد که همه ما در قبال پناهجویان مسئول هستیم.
در خاورمیانه اما بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل قانون ممنوعیت صدور ویزا را ستود و اظهار کرد که این قانون مشابه دیوار اسرائیل در مرز جنوبی آن رژیم با مناطق فلسطینی با هدف خفاظت از خود است.
چام شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنا در اواخر روز جمعه با انتشار توئیتی اشاره کرد که اقدامات اخیر ترامپ غیرامریکایی هستند. او نوشت که این اقدام باعث اشکریختن از گونههای مجسمه آزادی میشود و نقض سنت بزرگ امریکا در استقبال از مهاجران و لگدمال کردن این سنت است. شورای روابط اسلامی امریکا نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند پناهجویان تروریست و تهدیدی علیه امنیت ملی هستند.
در کانادا نیز «جاستین ترودو» نخستوزیر آن کشور روز شنبه در توئیتی اشاره کرد برای کسانی که با مشقت از ترور و جنگ فرار میکنند آغوش کانادا همیشه باز است؛ صرفنظر از آنکه آنان چه ایمانی داشته باشند. او در پیام توئیتری خود اشاره کرد که اساس قدرت کانادا در وجود تنوع و تکثر است.
همچنین پاپ فرانسيس با انتشار بيانيهاى در واکنش به دستور ترامپ اعلام کرد که "شما نمىتوانيد با ضديت با پناهندهها و ساير اديان، از مسيحيت دفاع كنيد."
«نیکولا استروجن» نخستوزیر اسکاتلند نیز توییت جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا را ریتوییت کرد و با استفاده از هشتگ «به اسکاتلند خوش آمدید» از مردم این هفت کشور دعوت کرده به اسکاتلند برود.
از دیکر چهرههای معروف که در شبکههای اجتماعی نسبت به فرمان صادرشده ترامپ واکنش نشان دادهاند میتوان به تریتا پارسی رییس شورای ایرانی امریکایی (نایاک) اشاره کرد.
او ضمن محکوم کردن تصمیم رییسجمهوری امریکا اشاره کرده که اصغر فرهادی کارگردان فیلم فروشنده و نامزد دریافت بهترین فلیم خارجی زبان اسکار به دلیل قانون تعلیق صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور مسلمان از جمله ایران نمیتواند به امریکا سفر کند.
ترانه علیدوستی بازیگر ایرانی نیز از جمله چهرههایی بود که اقدام اخیر ترامپ را محکوم کرد و به نشانه اعتراض اعلام کرد که قصد سفر به آن کشور را ندارد.
واکنش "فیسبوک" و "توییتر"
همچنین توییتر و فیسبوک در پیامی مخالفت خود را با این تصمیم ترامپ اعلام کردند. توییتر در واکنش به این اقدام پیامی را صادر کرد که در آن آمده است: «توییتر با مهاجرانی از همه مذاهب ساخته شده است. ما با آنها ایستادهایم برای همیشه."
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک نیز از ترامپ خواست سیاست درهای باز را پیش بگیرد. او در پست فیسبوکی خود که در پی صدور فرمان ترامپ منتشر کرد، با اشاره به پیشینه مهاجرت و پناهندگی در خانواده خود و همسرش، منفعت ورود خارجیها به آمریکا را به ترامپ یادآور شد و نوشت: «امیدوارم با شجاعت و شفقت جهان به جای بهتری برای زندگی تبدیل شود. ما باید کشور را امن نگه داریم، اما این کار را باید از طریق تمرکز بر کسانی که تهدید واقعی محسوب میشوند انجام دهیم. بسط دادن قانون به فراتر از کسانی که تهدیدی برای امنیت آمریکا هستند، باعث خواهد شد از یک سو آمریکاییها احساس امنیت کمتری داشته باشند و از سوی دیگر میلیونها مهاجر غیرقانونی که تهدیدی به همراه ندارند، در هراس اخراج از کشور باشند.» زاکربرگ همچنین در پست خود تاکید کرد: «باید درها را به روی پناهجوها و کسانی که به کمک نیاز دارند باز نگه داشت. چون همین است که ما را ما کرده است."
۲ فرد سالخورده ۸۳ و ۸۸ ساله و معلول ایرانی که صاحب گرین کارت نیز بودند به محض ورود به آمریکا، چندین ساعت بازداشت شدند.
سرگئيبرين يكي از بنيانگذاران شركت گوگل در فرودگاه سنفرانسيسكو حاضر شد تا در كنار معترضان به تظاهرات عليه طرح ترامپ بپردازد.
دهها وكيل مهاجرت به صورت داوطلبانه در فرودگاههاى مهم آمريكا جمع شدهاند تا مانع اخراج كسانى كه وارد كشور شده و دستگير شدهاند، شوند.
دستنوشته یک معترض آمریکایی به قانون ممنوعیت ویزا در فرودگاه نیویورک: من جانم را مدیون پزشک ایرانیالاصلم هستم.
در حالی که پلیس فرودگاه دنور درپی فرمان ترامپ اجازه نمازخواندن به چند مسلمان در سالن فرودگاه را نمیداد، مردم اطراف مسلمانان حلقه زدند تا پلیس مزاحم نشو.
*آفتاب نيوز
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]