تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854173319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسب رتبه اول ایران در خاورمیانه در مصرف لوازم‌ آرایشی


واضح آرشیو وب فارسی:گیل نگاه:

گیل نگاه: روزانه صدها زن از فروشندگان مترو لوازم‌آرایشی می‌خرند و هرروز به تعداد مغازه‌های فروش لوازم‌آرایشی و بهداشتی اضافه می‌شود.به گزارش فرارو، بنا بر آمارهای اخیر، هرچند تا همین چند وقت پیش ایران رتبه دوم مصرف لوازم‌آرایشی را در خاورمیانه داشت، اما حالا گوی سبقت را از عربستان ربوده و رتبه اول خاورمیانه در مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی را دارد.آمارهای سال ۲۰۱۵ که در سایت مجله Beauty world middle East که دفترش در امارات متحده عربی است، منتشرشده رکورد دوم مصرف لوازم‌آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه و رکورد هفتم آن در جهان را به ایران می‌دهد.مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با اعلام این آمار، همچنین به کاهش سن مصرف لوازم‌آرایشی در کشور به ۱۴ سال خبر داده است.از سویی گزارش‌های مالی از بازارِ استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی در پژوهش‌های جهانی هرچند تفاوت‌هایی دارد اما تقریبا هماهنگ است.درحالی‌که موسسه تحقیقات بین‌الملل وابسته به مرکز صادرات کانادا در گزارش سال ۲۰۰۷، بازار فراورده‌های آرایشی ایران را برابر با ۱٫۲ میلیارد اعلام کرده، مرکز تحقیقات بهارات در لندن این اندازه را ۲ میلیارد دلار و مرکز تحقیقات بازارهای بین‌الملل وابسته به اتحادیه اروپا آن را برابر با ۲٫۱ میلیارد دلار تخمین زده است.گفته می‌شود دست‌کم ۱۴ میلیون زن در ایران ۱٫۲ میلیارد دلار از بازار ۲٫۷ میلیارد دلاریِ فروش لوازم‌آرایشی خاورمیانه را به خود اختصاص داده‌اند.اینکه کدام محصولات آرایشی و بهداشتی بیش‌تر به ایران می‌آیند نیز قابل‌توجه است. جدول زیربنا بر آمارهای گمرکی میزان واردات محصولات مختلف را در ۶ ماه اول سال ۹۴ نشان می‌دهد:

این آمار در حالی ارائه‌شده که به گفته شهریار مستوفی –مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو- گفته ۸۰ تا ۹۰ درصد لوازم‌آرایشی و بهداشتی به‌صورت قاچاق و تقلبی وارد کشور می‌شود.واردات قاچاق و در بسیاری مواقع تقلبیِ محصولات بهداشتی و آرایشی باعث نشده که میزان مصرف این کالا کاهش پیدا کند.شهریار مستوفی می‌گوید رشد سالانه مصرف این کالاها در ایران چیزی در حدود ۱۲ درصد است.همین باعث شده که درصدی از درآمد یا منبع مالی زنان در ماه صرف خرید لوازم‌آرایشی و بهداشتی شود. طبق داده‌های مجله Beauty world middle East زنان ایرانی ۳۰ درصد از درآمد قابل‌تصرف خود را خرج محصولات زیبایی می‌کنند.در همین رابطه چندی پیش نتایج یک پژوهش رسانه‌ای شد. سید حسین پیمان کارشناس ارشد آمار که تحقیقی میدانی در زمینه مصرف لوازم‌آرایشی انجام داده گفته “در سال ۸۹ متوسط هزینه در کالاهای آرایشی هر زن ۱۵ سال به بالا در خانوار شهری، ۴۶۶۰ تومان بود که این رقم در سال ۹۳ به ۱۰ هزار و ۸۷۷ تومان رسید”.جدول زیر نتایج پژوهش حسین پیمان را نشان می‌دهد که از داده‌های خام آمارگیری هزینه و درآمد خانوار در سال ۹۳ محاسبه‌شده است.

مصطفی اسماعیلی رئیس اداره آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو البته به‌شدت این آمار را زیر سؤال برده است. بااین‌حال افزایش مصرف کالاهای آرایشی و بهداشتی غیرقابل‌انکار است.اما چرا مصرف لوازم‌آرایشی در ایران با رشدی روزافزون روبروست؟ چرایی مصرف بالای محصولات آرایشی و بهداشتی توسط زنان در ایران را خیلی‌ها به عوامل روان‌شناختی ربط می‌دهند.مهدی ملک‌محمد روان‌شناس دراین‌باره گفته “بدن یک ویژگی ظاهری و در معرض قضاوت جامعه و عموم مردم است. در جامعه ما از کل بدن، صورت در میان زنان بیش از همه موردتوجه و دیده شدن قرار دارد. افراد در ارتباط با یکدیگر و در نگاه اول بدون شناخت شخصیت فردِ مقابل و تنها از طریق ظاهر با او وارد ارتباط می‌گردد، بنابراین این چهره و ظاهر هستند که در ابتدای امر قضاوت می‌شوند”.به اعتقاد این روان‌شناس بنابراین شناخت بر اساس ویژگی‌های ظاهری از دلایل مصرف لوازم‌آرایشی است. وی همچنین معتقد است که ازدیاد مصرف این لوازم به‌نوعی در جامعه ایران از فردی به فرد دیگر سرایت کرده است.از سویی فاطمه‌سیارپور –انسان‌شناس- در تحلیلی اجتماعی گفته “نقش “الگوها” در آرایش کردن زنان ایران بسیار مؤثر است. الگوهایی که زنان برای آرایش از آن‌ها پیروی می‌کنند تنها یک الگو نیستند بلکه آن‌ها مانند شناسنامه‌ای هستند که فرد هویت خود را با آن می‌سازد.اما از این دلایل که بگذریم یک جامعه‌شناس معتقد است نقص اقتصاد و عدم کنترل اجتماعی را هم نباید در این میان نادیده گرفت. دکتر نیره توکلی عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران در گفتگو با فرارو گفت: آیا همه ماجرا استقبال شدید از لوازم‌آرایشی است؟ خیر. در سال‌های اخیر ما شاهد بیکاری پنهان بوده‌ایم. صنعت ما خوابیده که درنتیجه این شرایط طبیعی است که کالاهای خارجی از لباس گرفته تا لوازم‌آرایشی و قرص‌های لاغری به کشور وارد شود.وی در تحلیل این اتفاق گفت: در جامعه امروز ایران سیل عظیم بیکارانی وجود دارند که در تلاش برای یافتن شغلی بوده‌اند، برگزاری شوهای لباس خارجی یا لوازم‌آرایشی در این سال‌ها در پی این بیکاری به وجود آمده؛ عده‌ای از طریق قاچاق و برای کسب درآمد رو به واردکردن غیرقانونی لوازم‌آرایشی به کشور کرده‌اند.به گفته توکلی بارها همه ما شاهد این بوده‌ایم که دوستی یا آشنایی برند لوازم‌آرایشی را از فلان کشور وارد کرده و آن را می‌فروشد.این جامعه‌شناس همچنین ادامه داد: از سویِ دیگر تبلیغات گسترده رسانه‌ای هم زنان را تحریک می‌کند تا هرچه بیش‌تر لوازم‌آرایشی جدید را امتحان کنند؛ از تبلیغات ماهواره‌ای گرفته تا الگوهای تلویزیونی و سینمایی.این جامعه‌شناس همچنین می‌گوید ازآنجایی‌که بخش زیادی از هزینه‌های موجود صرف ساخت‌وسازهای مختلف می‌شود در آموزش و یادگیری که خود می‌تواند اشتغال‌زا باشد ضعیف عمل کرده‌ایم که این خود دلیل پنهان دیگری درروی آوردن افراد به فروش لوازم‌آرایشی قاچاق به‌راحتی است.نیره توکلی در ادامه گفت: اگر جامعه در فضایی سالم و شاد ازنظر اجتماعی و زیستی قرار داشته باشد مسلماً نیازهای کاذبی همچون آرایش کردن نیز کمتر خواهد شد.به گفته این کارشناس قطعاً در جامعه‌ای که تفریحِ آن ورزش، کوهنوردی و از این قبیل است افراد در مواجهه با این کارها آرایش کمتری خواهند کرد تا در جامعه‌ای که تفریحِ افراد به حضور در مال‌ها و مگامال‌ها محدودشده است؛ فضاهایی که خودشان ترغیب‌کننده داشتن پوشش و ظاهری آراسته‌تر هستند.
۱۰ بهمن ۱۳۹۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: گیل نگاه]
[مشاهده در: www.gilnegah.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن