واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ابتلای سالانه بیش از 100 هزار ایرانی به سرطان
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه بیش از 100هزارایرانی به انواع سرطان مبتلا می شوند، گفت:هرچند تعداد مبتلایان به سرطان در ایران در حال افزایش است اما این میزان از متوسط جهانی کمتراست.
آفتابنیوز : دکترایرج حریرچی روزچهارشنبه در نشست خبری کنگره بین المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان ها با اشاره به افزایش بروز سرطان در دنیا افزود:10 میلیون بروز سرطان در سال 2000 میلادی به 14 میلیون در سال 2012 رسیده که پیش بینی می شود این تعداد در سال 2030 به 25 میلیون نفر برسد.
حریرچی ادامه داد:مرگ و میر ناشی از بیماری سرطان در دنیا در سال 2000 میلادی 6 میلیون نفر بوده که درسال 2012 به 8 میلیون نفر رسیده و پیش بینی می شود که در سال 2030 میلادی به 13 میلیون نفر برسد.
پیشگیری ازحدود نیمی از مرگ های ناشی از سرطان
قائم مقام وزیر بهداشت اظهار کرد:حدود نیمی از مرگ های ناشی از سرطان با تشخیص زودهنگام ( غربالگری ) قابل پیشگیری است.
وی اظهار کرد که در سال های گذشته سونامی سرطان در ایران مطرح شده که این موضوع غلط است. هرچند تعداد مبتلایان به سرطان در ایران در حال افزایش است اما این میزان از متوسط جهانی کمتراست.
وی، به دلایل اصلی افزایش سرطان درکشور اشاره کرد وگفت:افزایش سن، عوامل محیطی و سبک زندگی عامل اصلی افزایش سرطان در ایران است.
بیش از 10 هزار مقاله در حوزه سرطان در ISI منتشر شده است
وی بر انجام تحقیقات در زمینه درمان و تشخیص زودرس تاکید کرد و گفت:بیش از 10هزار مقاله در این زمینه در ISI منتشر شده است.
حریرچی ادامه داد:در سال گذشته در حوزه سرطان 2 هزار 436 مقاله توسط دانشمندان ایرانی منتشر شده است.
وی به انجام کوهورت در استان گلستان اشاره کرد و گفت: در این مطالعه اثبات شده که تریاک سرطان زا است و الکل و برخی از عفونت ها هم می تواند عامل سرطان باشند.
وی با اشاره به اینکه سه دسته مرکزارائه خدمات پیشگیری راه اندازی خواهد شد، گفت: در دسته اول که مراکز تشخیص زودهنگام سرطان و غربال گیری سرطان است 148 مرکز ایجاد خواهد شد.
حریرچی افزود: 74 مرکز در قالب دسته دوم در 50 شهر کشور ایجاد خواهند شد که این مراکز شامل رادیوتراپی و شیمی درمانی است و فعالیت ساخت 2 مرکز در قالب دسته سوم به زودی در تهران و کرج آغاز خواهد شد.
وی به سرطان های شایع در کشور اشاره کرد و گفت: در مردان به ترتیب معده ، پروستات، مثانه و روده بزرگ و در زنان سینه، روده بزرگ، معده و لوسمی از سرطان های شایع هستند.
حریرچی افزود که میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی به ترتیب 134 و 128 نفر درهر 100 هزار نفر است و میانگین جهانی به ترتیب 208 نفر و 165 نفر است.
وی برتغییر شیوه زندگی درکشورتاکید کرد وگفت: 10 درصد افراد بالغ در کشور سیگار می کشند؛ بیش از 50 درصد افراد جامعه کلسترول و نزدیک به 10 درصد قند خون دارند.
حریرچی هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان سالانه در ایران را 10 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که 83 درصد این هزینه ها توسط دولت و بقیه توسط مردم تامین می شود.
وی ادامه داد که در سال 2015 میلادی هزار و 160 میلیارد دلار در دنیا در حوزه سرطان هزینه شده است.
اولین کنگره بین المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان از 9 تا 11 بهمن ماه با حضور صاحب نظران داخلی و خارجی در سالن همایش ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
ايرنا
۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]