تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به جرّاح مدائنى فرمودند: آيا به تو بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، سهي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860745504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره قصه‌گویی دریچه‌ای نو برای قصه‌گویان نوجوان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنواره قصه‌گویی دریچه‌ای نو برای قصه‌گویان نوجوان
برای نخستین بار نوجوانان قصه‌گو در جشنواره‌‌ی بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به رقابت می‌پردازند.





به‌ گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور ‌بین‌الملل کانون، مژگان خلیل‌پور از داوران بخش نوجوان این جشنواره به تفصیل در این باره سخن گفت. او ابتدا به بیان ضرورت و اهمیت قصه‌گویی از سوی کودکان و نوجوانان پرداخت: «همانطور که می‌دانیم قصه، آیینه‌ای است که شنونده یا خواننده خود را در آن می‌یابد. انطباق، الگوبرداری، همسان سازی و گاه بازگو کردن در تنهایی و یا نمایش قصه از سوی کودکان، نشان دهنده همین ویژگی است.»
او فهم‌بخشی از رمز و رازهای زندگی، القای مفاهیم تربیتی، اخلاقی و آموزشی، اصلاح رفتار، پرورش تخیل و خلاقیت، زبان‌آموزی، تعامل اجتماعی و... را از دیگر دست‌آوردهای این هنر خواند.
او در ادامه با اشاره به اینکه 1736 اثر به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال شده است استقبال از این فرصت را شگفت‌انگیز خواند و عنوان کرد: «درست است که تنها نوجوانان 14 تا 17 سال اجازه‌ی شرکت داشتند اما آثاری به دست ما رسید که متعلق به نوجوانان زیر 14 سال بود.
در نهایت تعداد 165 اثر به دبیرخانه مرکزی معرفی شد و هیات انتخاب کار خود را آغاز کرد.»
خلیل‌پور در توضیح معیارهای داوری این بخش گفت: «گرچه ارزیابی قصه‌گویی نوجوانان بر اساس فرم و شاخص‌های یکسان و مشابه با گروه بزرگ‌سال غیرمنطقی به نظر می‌رسید. ولی پس از مشاهده چند اثر هیات داوری به این باور رسید که به راحتی می‌تواند نسبت به اجرای این عزیزان آن هم بر اساس شاخص‌های مدون و علمی قضاوت کند. با توجه به کیفیت اجرا در این بخش با هیچ‌گونه محدودیت و یا مشکلی مواجه نشدیم و در عین حال با دیدن هر اجرا به وجد آمده و اشک شوق، افتخار و بالندگی بر دیدگانمان نقش می‌بست.»
او تنوع موضوع، محتوا و شیوه‌های اجرایی در این بخش را چشمگیر خواند: «اجرای قصه‌هایی برگرفته از دفاع مقدس به شیوه‌ی خلاق نیز قابل ستایش بود. در دوره‌ای که کودکان و نوجوانان ما به تکنولوژی روز، بازی‌های رایانه‌ای رو آورده‌اند تعدادی از نوجوانان ما اجراهای بسیار زیبایی با محور دفاع مقدس داشتند و این حاکی از ارزش‌گذاری به حماسه و رشادت مرزداران میهن عزیزمان است.
او اشاره داشت: «پرداخت و ساختار قصه‌ها، انتخاب مناسب موضوع و محتوا و رعایت اصول و فنون قصه‌گویی نمایانگر اجرای خوب نوجوانان در این بخش بود.»
قصه‌هایی از شاهنامه فردوسی، قصه‌های دفاع مقدس، قصه‌هایی برگرفته از متون کهن، قصه‌هایی برگرفته از کتاب‌های رمان نوجوان و مهارت در استفاده بهینه از گویش و زبان مادری آثار ارسالی به این بخش بوده‌اند. خلیل‌پور معتقد است: «شاید بتوان دلیل موفقیت این نوجوانان در انتخاب مناسب قصه را حاکی از آشنایی آنان به نیازهای همسالان خود دانست. لذا این مسئله می‌تواند دریچه تازه‌ای را برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان جشنواره باز کند.»
با مقدمه‌ی مطرح شده این کارشناس حضور نوجوانان قصه‌گو در جمع همسالان و به ویژه در مراکز آموزشی را قدمی در احیا و ترویج فرهنگ قصه‌گویی خواند: «همان‌طور که همه می‌دانیم زندگی ماشینی باعث شده فرصت‌ها و فضاهای مناسب برای ارتباط افراد با یکدیگر مانند میهمانی‌ها و نشست‌های خانوادگی کمرنگ شده و جای خود را به وسایل الکترونیکی و فضاهای مجازی بدهد. بالطبع این فرآیند مانع از حضور پدر بزرگ و مادر بزرگ‌ها در جمع و شنیدن متل‌ها و مثل‌های عبرت‌آموز آن‌ها شده است. بنابراین احیای فرهنگ قصه‌گویی آن ‌هم با حضور نسل نوجوان و جوان ضرورت دارد.»
گفتنی است که یازده نوجوان به دور پایانی این رقابت راه یافته‌اند. قرار است آنان از 27 بهمن تا 1 اسفند به اجرای قصه‌های خود در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌ هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بپردازند.

منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن