واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: استقلال، قربانی سلاح جدید فیفا
باشگاه های ایران تا کنون به خاطر سوء مدیریت پروندهای مالی-حقوقی مفتوح در مراجع قضایی فیفا خسارات زیادی دیده اند. پرونده هایی که علاوه بر بار جرایم مالی، هزینه های دیگری منجمله کسر امتیاز را به باشگاه ها تحمیل می کنند.
به گزارش "ورزش سه" باشگاه های ایران تا کنون به خاطر سوء مدیریت پروندهای مالی-حقوقی مفتوح در مراجع قضایی فیفا خسارات زیادی دیده اند. پرونده هایی که علاوه بر بار جرایم مالی، هزینه های دیگری منجمله کسر امتیاز را به باشگاه ها تحمیل می کنند، ولی نخستین بار است که فیفا یکی از باشگاه های لیگ برتر خلیج فارس را از پنجره نقل و انتقالات محروم می کند.
سلاح جدید فیفا
استفاده از حربه بستن پنجره برای اعمال فشار به باشگاه هایی که از پرداخت بدهی بازیکنان و مربیان سر باز می زنند، مدتی است که در دستور کار فیفا قرار گرفته است. خصوصا از زمانی که سیستم نقل و انتقالات به صورت آن-لاین(TMS) در اختیار باشگاه ها گذاشته شده تا خود راسا اقدام به ثبت قراردادها کنند.
اگرچه خبر محرومیت اولیه چلسی اواخر سال 2009 چند ماه پس از تصویب TMS توسط کنگره فیفا سروصدای زیادی کرد ولی بیشتر هواداران فوتبال، سه سال پیش با شنیدن خبر بسته شدن این پنجره به روی بارسا به خاطر تخطی این باشگاه در قراردادهای مربوط به بازیکنان زیر 18 سال، شگفت زده شدند. وقتی این روند با باشگاه های رئال و اتلتیکو مادرید ادامه یافت، مشخص شد گردانندگان فیفا در مقوله کارت های زرد و قرمز خارج از مستطیل سبز به کشف جدیدی رسیده اند. همه اینها متعلق به گذشته اند گزارش آبان ماه گذشته اتحادیه جهانی بازیکنان فوتبال " Fifpro" بازتاب گسترده ای در رسانه های غرب داشت. طبق این گزارش 41 درصد بازیکنان حرفه ای فوتبال در دنیا حقوق خود را به موقع دریافت نمی کنند. این در حالی است که تنها 2 درصد آنها درآمدی بیش از هفتصدهزار دلار دارند و حقوق نیمی از فوتبال پیشه ها کمتر از 1000 دلار در ماه است.
این سندیکا بازار کار در فوتبال را به سه گروه تقسیم کرده است: "اول نخبگان پنج لیگ بزرگ اروپا(انگلستان، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، فرانسه) که از بهترین شرایط برخوردارند.(برخی ستارگان از مزایای فرار مالیاتی مهندسی شده نیز بهره می برند)
دوم شرایط قابل قبولی که در لیگ های درجه دو دنیا حاکم است(استرالیا، آمریکا، کشورهای اسکاندیناو ...). و گروه سومی که اکثریت بازیکنان آسیب پذیر را تشکیل می دهند(اروپای شرقی، آمریکای لاتین یا آفریقا)."
تئو ون سگلن دبیر کل اتحادیه بعد از انتشار این گزارش با لحنی تند خطاب به مراجع قضایی فیفا گفته است: "ما امروز نشانه ها را برای تعریف اساس اصلاحات در صنعت فوتبال می بینیم. دیرکرد در پرداخت حقوق، ترنسفرهای اجباری و کنارگذاشته شدن از تمرینات، همه اینها متعلق به گذشته اند." سوء سابقه و چوب خطی که پر می شود دو هفته پیش باشگاه سی-اس فکسین که یکی از پرافتخارترین باشگاه های تونس است و چهار قهرمانی در جام کنفدراسیون ها و فینال لیگ قهرمانان آفریقا را تجربه کرده، طی حکمی از ثبت قرارداد در فصل نقل و انتقالات زمستانی و همچنین تابستان آینده محروم شد. علت این تنبیه، شکایت چندین بازیکن و مربی از عدم پرداخت حقوق معوقه اعلام شده است.
به نظر می رسد فیفا تحت فشار اتحادیه جهانی بازیکنان فوتبال، مبارزه جدیدی را بر علیه باشگاه های بدحساب شروع کرده و در بین آنها، برخورد با باشگاه هایی که مدت هاست با این نوع شکایات دست و پنجه نرم می کنند و همچنان با سوء مدیریت ها مواجه اند، در الویت قرار گرفته اند.
با توجه به تعداد زیاد پرونده هایی که در سال های اخیر اعتبار استقلال و پرسپولیس را نزد فدراسیون جهانی فوتبال خدشه دار کرده است، طبیعی است که این دو باشگاه روی لبه تیز جرایمی از این دست قرار گیرند. شاکی ارزانتر، دردسر بیشتر! با تمام این احوال نمی توان سوابق بد استقلال را تنها عامل سرعت عمل در ارتباط با حکم پرونده عادل شیحی عنوان کرد: چرا هنوز حکم قطعی شکایت پروپژیچ صادر نشده است؟
در سرفصل مربوط به صلاحیت مراجع رسیدگی به شکایات(8-24)، در قوانین و ضوابط نقل و انتقالات بازیکنان فیفا، کمیسیونی به عنوان اتاق حل اختلاف(CRL) تعریف شده است که از حاشیه قدرت بیشتری برای صدور حکم در خصوص دعواها با ارزش مالی زیر صدهزار فرانک سوئیس برخوردار است. شکایت 46 هزار دلاری بازیکن مراکشی الاصل استقلال در عین حال که رقم کوچکی در قیاس با بودجه این باشگاه محسوب می شود و همین به حجم حملات به مدیریت باشگاه افزوده است، این صلاحیت را به اتاق حل اختلاف فیفا داده است که در مختصرترین روند حقوقی، حکم خود را صادر کند. نویسنده: شاهین اشکان
23:58 1395/11/05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]