تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828967256




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حرف‌های جسورانه برنده جایزه بوکر درباره «ترامپ» و «اوباما»


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حرف‌های جسورانه برنده جایزه بوکر درباره «ترامپ» و «اوباما»


این روزها که بازار گزارش‌های احساسی درباره «باراک اوباما» و مقایسه او با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید آمریکا داغ شده، اولین نویسنده آمریکایی برنده جایزه «من بوکر» بی‌پرده گفته که «ترامپ» اتفاق جدیدی در سیاست کشورش نیست و او هرگز گول ظاهر فریبنده سیاست‌های «اوباما» را نخورده.


به گزارش ایسنا، «پل بیتی» اولین نویسنده آمریکایی است که جایزه «من بوکر» را در سال گذشته میلادی دریافت کرد. او اخیرا مصاحبه‌ای را در کنفرانس خبری جشنواره ادبی جیپور هند انجام داده و حرف‌های جالبی درباره و ضعیت کشورش بیان کرده است.




گاردین نوشت: «بیتی» از این‌که خود را صدای سیاهپوستان آمریکایی بداند،‌ امتناع می‌کند و می‌گوید: «من مدعی ارائه هیچ بینش خاصی نیستم. همان روزنامه‌هایی را می‌خوانم که شما می‌خوانید.»


بدبینی او درباره آینده آمریکا، ‌انعکاسی است از تیرگی ذهن بسیاری از هم‌وطنانش درباره دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ». این نویسنده ادامه می‌دهد: «مثل یک آزمون بزرگ می‌ماند. آیا جهان شکست می‌خورد؟ پیروزی «ترامپ» در انتخابات نمونه‌ بارزی است از آن‌چه در دنیا در حال رخ دادن است. در ایالات آمریکا همه توجه می‌کنند، چون تصور بر این است که آن‌جا فرق می‌کند. اما این بیگانه‌هراسی، ‌این ترس از (نخست‌وزیر هند، نارندرا) «مودی» در این‌جا و از  (رودریگو) «دوترته» در فیلیپین،‌ همیشه وجود داشته. اما مساله این است که این‌ها دارد گسترش پیدا می‌کند و این ترسناک است.»


«بیتی» همچنین می‌گوید: «این مثل شهر فرنگی است که ما در آن کارهایی را خلاف علاقه‌مان انجام می‌دهیم. با وجود ضدزن بودن «ترامپ» و الفاظی که به کار می‌برد، ۴۸ درصد زن‌ها و ۸ درصد آفریقایی ـ آمریکایی‌ها به او رای داده‌اند.»


«بیتی» سال ۲۰۱۶ با رمان«Sellout» موفق به کسب «بوکر» شد. او پس از برنده شدنش گفت که فروش چهارمین رمانش به ناشران، کار خیلی سختی بوده و ۱۸ ناشر دست رد به سینه او زدند تا این که یک انتشارات مستقل کوچک با او وارد معامله شده است.


رمان او طنزی تلخ است که به سیاست‌های نژادی در آمریکا و به‌ویژه هویت‌نژادی در لس‌آنجلس پرداخته است. شخصیت اصلی داستان، یک فروشنده مواد مخدر است و رقیب اصلی‌اش، او را «Sellout» صدا می‌زند.


این نویسنده برنده «بوکر» سپس درباره تضاد بین شخصیت «ترامپ» و مراسم آیینی تحلیف ریاست‌جمهوری کشورش گفت: «خنده‌دار است، چون یک طرف این مراسمِ با آب و تاب را داریم و طرف دیگر، این آدم را که هیچ ربطی به وقار و ادبی ندارد؛‌ هر چیزی هست جز موقر. «اوباما» حداقل سطحی از تمدن را داشت که «ترامپ» آن را هم ندارد.»


«بیتی» اما برعکس خیلی از لیبرال‌های آمریکایی‌، زمانی که «ترامپ» در حال قسم یاد کردن به عنوان چهل‌وپنجمین رئیس جمهور آمریکا بود، نه شوکه شده بود و نه احساس ترس می‌کرد. او معتقد است "آمریکای ترامپ" خیلی وقت است که وجود دارد و او به خوبی آن را می‌شناسد؛ «این اصلا چیر جدیدی نیست. برای من،‌ این همان بخش ناخالص است. وقتی مردم کنار می‌روند، ‌من این کشور را نمی‌شناسم. این بخشی است که من را آزار می‌دهد. وقتی حرف از خشونت پلیس به میان می‌آید، ‌مردم خود را به ندانستن می‌زنند. مثل این است که مردم قرن‌هاست دارند این را در صورتت می‌کوبند و حالا ناگهان... چرا حالا؟»


فردای روزی که «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور جدید معرفی شد،‌ «بیتی» با چهره گریان و بی‌قرار دانشجویان جوانش در دانشگاه مواجه شد، جوانانی که در دوره «باراک اوباما» رشد کرده‌اند و با نمادهای آن دوران بزرگ شده‌اند و حالا همه این مناسبات به هم ریخته است.


برای خیلی‌ها سال‌های ریاست‌جمهوری «اوباما»، دوران تغییر در آمریکا بود اما «پل بیتی» می‌گوید همیشه به ظاهر فریبنده تغییرات روابط نژادی در دوران این رئیس‌جمهور سیاه‌پوست به دیده تردید می‌نگرد. برتری سفیدپوست‌ها، بیگانه‌هراسی و خشونتی که این دانشجویان تازه‌وارد را ترسانده، فضایی را تشکیل داده که «پل بیتی» و بسیاری از هم‌نسلان رنگین‌پوستش در آن رشد پیدا کرده‌اند.


این نویسنده احساس خود را از این‌که همیشه در وطن خودش یک بیگانه تصور می‌شده، شرح می‌دهد: «شاید من اصلا حس پذیرفته شدن دریافت نکرده‌ام، بنابراین دیگر به من برنمی‌خورد. من وطن‌پرست نیستم. این‌جا فقط خانه من است، ‌جایی که در آن بزرگ شده‌ام،‌ اما نه جایی که در آن آزار دیده‌ام. احساس بین فرزند و والدین را نسبت به این مکان ندارم. مثلا این‌که مادرم من را از خانه بیرون کند و من ضربه بخورم. نه،‌ من چنین احساسی را نسبت به دولت و ملت ندارم.


«بیتی» دوست ندارد درباره آینده آمریکا پیش‌گویی کند،‌ اما ترس او از این است که زندگی در این کشور با وجود «ترامپ»،‌ برای سیاه‌پوست‌ها سخت‌تر شود: «فکر می‌کنم ممکن است شرایط بدتر شود. من هیچ عقیده‌ای به این آدم ندارم و هیچ عقیده‌ای هم به آدم‌هایی که پشتش می‌ایستند.»




او در ادامه می‌گوید: «آن‌چه فکرم را مشغول کرده،‌ ادامه‌دار شدن فقدان پاسخگویی و پذیرش مدام آن از سوی مردم است. «ترامپ» از روی تمام این خطوط می‌دود و آدم‌های کمی هستند که از او حساب بخواهند. مثلا در مورد عراق،‌ ما هرگز خودمان را مسئول ندانستیم. ما هرگز کاری شبیه به کمیته آشتی آفریقای جنوبی انجام ندادیم تا از خودمان بپرسیم: «هی! ما این‌جا چه می‌کنیم؟» آمریکایی‌ها اصلا این کارها را بلد نیستند. این چیز جدیدی نیست،‌ اما سر و صدایش به نظر جدید می‌آید. این خیلی به چشم شما نزدیک است.»




این نویسنده آمریکایی در پایان، تنها نقطه مثبت این روزها را، تظاهرات هزاران نفری مخالفان «ترامپ» دانست و گفت: «خدا را شکر آدم‌هایی هستند که با استقامت صدایشان را بلند می‌کنند. نمی‌دانم صدای ناامیدی و سرخوردگی آن‌ها شنیده می‌شود یا نه،‌ اما آن‌ها آن بیرون در حال فریاد و داد کشیدن هستند.»


«پل بیتی» به عنوان نویسنده‌ای متولد لس‌آنجلس، ‌اولین آمریکایی است که پس از تغییر قوانین جایزه «بوکر» توانسته آن را به دست بیاورد. جایزه ۵۰ هزار پوندی «من بوکر» اولین‌بار در سال ۱۹۶۹ برگزار شد و بهترین اثر ادبیات داستانی را که به زبان انگلیسی نوشته شده برمی‌گزیند. این جایزه بیش از ۴۰ سال تنها به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت، اما از سال ۲۰۱۳ با وضع قوانین متفاوت، تمام آثار نوشته‌شده به زبان انگلیسی‌ حق شرکت در آن را پیدا کرده‌اند.


اعطای این جایزه به یک نویسنده آمریکایی البته واکنش‌های منفی را هم در پی داشت؛ «جولین بارنز» نویسنده و منتقد ادبی انگلیسی که در سال ۲۰۱۱ برای رمان «حس یک پایان» موفق به کسب جایزه بوکر شد، ضمن انتقاد از اجازه حضور نویسندگان آمریکایی در مهم‌ترین جایزه ادبی بریتانیا، آن را تصمیمی احمقانه توصیف کرد که شانس دیگر نویسندگان را کاهش می‌دهد. این رمان‌نویس معتقد است که آمریکایی‌ها خودشان به اندازه کافی جایزه ادبی دارند.


تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - 24 January 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن