واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد
تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سمت آمفتامینها به سمت ماری جوانا و گل معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سمت آمفتامینها به سمت ماری جوانا و گل گفت: استفاده از کتامین و ناس در برخی از استانهای کشور مشاهده شد.
به گزارش فرهنگ نیوز، پرویز افشار بعد از ظهر امروز در افتتاحیه کارگاه آموزشی تخصصی منطقهای سازمانهای مردم نهاد با اشاره به فاجعه دردناک پلاسکو اظهار داشت: مردم در وهله نخست باید بهجای اینکه نقش دوم و سوم خود را ایفا کنند به فکر نقش نخست خود باشند، باید از حوادث درس بگیریم و به سمت پیشگیری مردم در بحرانها و حوادث حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه اگر قصد داریم در کشور اتفاقی بیفتد باید هر کدام ما پرچمدار مبارزه با مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی باشیم، افزود: در برنامه پنجم بنا داشتیم که 40 درصد جامعه دانشآموزی را زیرپوشش قرار دهیم اما چون به قولهای دولتی و غیره بسنده کردیم به این هدف نرسیدیم در این راستا به سازمانهای مردم نهاد توجه آنچنانی نشد و تنها 15 درصد زیر پوشش قرار گرفتند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه باید تشکلهای مختلف شکل بگیرد، تصریح کرد: دسترسی این تشکلها به جامعه هدف، هزینه کمتر و غیره از جمله مزایای این تشکلها هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته دورههایی برای سازمانهای غیردولتی با عنوان طرح "توانمندسازی سازمانهای غیردولتی" طراحی شد، خاطرنشان کرد: در این طرح بر اساس شاخصهای تنظیم شده سازمانهای غیردولتی به دستههای یک، دو و سه تقسیمبندی میشوند، در همین راستا دوره امروز متشکل از 6 استان اصفهان، فارس، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است، این کار سبب همافزایی، تبادل تجربیات و اطلاعات میشود.
افشار با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور مرکزی برای کنترل و رصد مواد مخدر وجود ندارد، بیان کرد: با وجود اینکه کشورمان از سیستمهای خوبی بهرهمند است اما مرکزی برای آنالیز نتایج وجود ندارد.
وی گفت: ایرانیان در امر خیر پیشینه هزاران ساله دارند در همین راستا هدف افراد خیر در زمینههای مختلف از جمله آموزش، سلامت، مسکنسازی و غیره است، هرکدام نگاه متفاوتی در امر خیر دارند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در جامعه هزینهای کمرشکنتر از اعتیاد وجود ندارد، افزود: هزینههای مستقیم و غیرمستقیم اعتیاد برای یک جامعه بسیار زیاد است.
وی تصریح کرد: همانطور که مردم برای به بیماران و غیره به کمک آنها میشتابند و حساسیت نشان میدهند در حوزه اعتیاد نیز باید به یک فهم و باور مشترک با مردم جامعه برسیم و در این راستا باید به سازمانهای غیردولتی نگاه ویژهتری شود.
افشار با بیان اینکه باید به سمت مشارکتهای اجتماعی حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به معنای 100 برابر کار کردن نیست بلکه باید مشارکت اجتماعی 100 برابر شود، در همین راستا سازمانهای غیردولتی رقیب ما نیستند بلکه همکارمان هستند.
وی بیان کرد: در آموزشهای ارائهشده حوزه پیشگیری از اعتیاد نیازمند بازنگری هستیم، در این راستا باید توجه داشته باشیم که رایزنیهایی را با آموزشوپرورش در این زمینه در دستور کار قرار دادهایم، همچنین در قالب تفاهمنامهای با آموزشوپرورش بر اساس آن درسنامههایی را برای سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم تنظیم و تدوین کردهایم که با آغاز ارائه این درسنامه میزان آموزشهای ما در سطح جامعه به بالای 65 درصد افزایش خواهد یافت.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر در 12 استان کشور در حوزه آموزشوپرورش آموزشهای پیشگیری از اعتیاد اجرایی شده و برنامهریزی برای ارائه این آموزشها در همه استانهای کشور در دستور کار است.
وی با بیان اینکه بالغ بر 2 هزار و 300 سازمان مردم نهاد در سطح کشور دارای مجوز هستند، افزود: در همین راستا بیش از 30 هزار سرباز نظام وظیفه در کشور در حوزه پیشگیری از مصرف مواد مخدر آموزش دیدهاند این در حالی است که سالیانه بالغ بر 400 هزار نفر به خدمت سربازی میروند، به دنبال ایجاد برنامهای هستیم تا بتوانیم دریافت کارت پایان خدمت را منوط به گذراندن این دوران آموزشی بکنیم.
افشار با بیان اینکه افغانستان افزایش تولید مواد نداشته است اما در کشور کشفیات ما 15 درصد افزایش نشان میدهد، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار و 300 مرکز اقامتی ترک اعتیاد در کشور فعالیت دارند، با بهکار بردن واژه کمپ برای مراکز ترک اعتیاد مشکل داریم چون این واژه برای مراکزی که اقدامات اجباری صورت میگیرد استفاده میشود و ما در این زمینه کسی را مجبور نمیکنیم.
وی با بیان اینکه برخورد جدی با مراکز درمانی میان مدت معتادان در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: فعالیت این مراکز نه تنها با مداخلات غیر علمی شرایط بیمار را سختتر میکنند بلکه اعتماد مردم به مراکز درمانی مجاز را نیز از بین میبرند.
افزایش 2 برای زنان معتاد در کشور
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در سال 80 نسبت اعتیاد مردان به زنان 95 به 5 درصد بود و امروز این نسبت 90 به 10 درصد افزایش یافته است، بنابراین با افزایش 2 برابری زنان معتاد مواجه هستیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر در کشور همچنان استفاده از مواد مخدر سنتی و آمفتامینها مورد توجه بوده است و کمتر به دیگر انواع مواد مخدر روی آوردهاند، این در حالی است که در 5 سال گذشته در سطح دنیا بیش از 450 نوع مواد مخدر شناسایی شده است.
افشار با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سمت آمفتامینها به سمت ماری جوانا و گل گفت: در همین راستا سال گذشته استفاده از کتامین و ناس در برخی از استانهای کشور مشاهده شده است، کتامین به دنبال فرهنگسازی غلط و به دلیل استفاده در اتاقهای عمل مورد توجه قرار گرفته است.
منبع: تسنیم
95/11/3 - 20:48 - 2017-1-22 20:48:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]