واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبیرکل جامعه مدیران و کارآفرینان حرفهای اتحادیه اروپا و آسیا:اردبیل قدرت تبدیل شدن به قطب توریسم درمانی دنیا را دارد
دبیرکل و عضو هیأت مدیره جامعه کارآفرینان اتحادیه اروپا و آسیا گفت: استان اردبیل قابلیت و ظرفیت بینظیری در تبدیل به قطب توریسم درمانی در سطح خاورمیانه و حتی جهان دارد که باید این توانمندی را احیا کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مهدی جبرائیلی عصر امروز در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: برخلاف سایر استانها ما در استان اردبیل با برخی خلأها و همراهی نکردن سرمایهگذاران روبهرو هستیم که بدون نگاه سیاسی و یا نگرشهای جانبدارانه با قدردانی از افق دید شایسته استاندار اردبیل به حوزه سرمایهگذاران و حمایت از فعالان این بخش انتظار داریم این فرآیند تسهیل شود. وی تصریح کرد: متأسفانه بعد از دعوای روسیه با ترکیه و شکافی که در تعاملات بین دو کشور به وجود آمد، ما میتوانستیم به عنوان بازیگر اصلی در این بین نقشمان را خوب انجام دهیم اما نتوانستیم از این فرصت استفاده کنیم به طوریکه با پشت پا زدن به بخت و شرایط مطلوب فراهم شده از این فرصت استفاده واقعی را نداشتیم. دبیرکل و عضو هیأت مدیره جامعه کارآفرینان اتحادیه اروپا و آسیا با انتقاد از برخی تولیدکنندگان و تجاری که به جای جلب اعتماد در حوزه صادرات به روسیه به برخی بدبینیها دامن زدند، گفت: برای ما دردآور است که مشاهده میکنیم در هیچ بازار تجارت جهانی و حتی منطقهای نامی از اردبیل مشاهده نمیشود.
جبرائیلی افزود: به جای آن که ما تجار و صادرکنندگان خودمان را در این استان همچون رئیسی که محصولات تولیدی شرکت او برند جهانی پیدا کرده، ما دچار نوعی سردرگمی در حمایت از تجار و بازرگانان شدیم در حالی که اصلیترین ابزار توسعه کشور ما و تحقق اقتصاد مقاومتی بها دادن به امر صادرات و تعامل با کشورهای مختلف است. وی با بیان اینکه در این استان بزرگترین مخزنساز ایران را که قصد سرمایهگذاری داشته فراری دادند و او مجبور شده در یکی دیگر از استانها سرمایهگذاری کند، بیان کرد: بنده از صاحبان ایده، نخبگان، مخترعان و افراد خوشفکری در این استان سراغ دارم که به دلیل عدم حمایت کافی یا از استان اردبیل فراری شدند و یا در جای دیگر مشغول فعالیت هستند. جبرائیلی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: نباید شهرکهای صنعتی این استان و واحدهای تولیدی مستقر در آن در خواب خرگوشی به سر ببرند بلکه بهتر است با دید نقادانه مشکلات آنها برطرف و حتی با جذب سرمایهگذاران جدید زمینه تحرک و حرکت مطلوب آنها فراهم آید. بازرگان برتر ایران و منتخب اتاق بازرگانی و یونسکو یکی از صحنههای دردآور استان اردبیل را در رقابت با استان همسایه عزیمت گردشگران خارجی وارد شده به گمرک بیلهسوار به مقصد سایر استانها و انجام فرآیند درمانی توصیف کرد و ادامه داد: ما آمادگی خودمان را اعلام کردیم تا با همراهی 30 نفر از پزشکان اردبیلی مجموعه عظیم توریسم درمانی را در اردبیل دایر کنیم تا با هدایت بیمارانی که از کشورهای همسایه وارد اردبیل میشوند به مجموعه مراکز درمانی و پزشکی زمینه مداوای آنها را فراهم کنیم.
منتخب انجمن مدیران حرفهای انگلستان گفت: ما آمادگی داریم حتی با عزیمت به کشور آذربایجان و شهرها و روستاهای آنها ویزیتی را از بیماران انجام دهیم تا با تشخیص و ارجاع آنها به پزشکان مستقر در استان اردبیل زمینه مداوای آنها فراهم آید که این خود به توسعه توریسم درمانی کمک میکند. وی دو ظرفیت عظیم توسعه استان اردبیل را ظرفیت دامپروری و تولیدات گلخانهای به همراه توسعه آی.تی اعلام کرد و افزود: باید در قدم اول کشاورزی سنتی جای خود را به کشاورزی صنعتی بدهد و خود صاحبان سرمایه و تولید ما نیز بر ادبیات درست اقتصادی دنیا آشنایی پیدا کنند. جبرائیلی با برشمردن موانع سرمایهگذاری اولین مانع را نامطلوب بودن دیدگاهها به سرمایهگذار و فراهم نبودن زیرساختها اعلام کرد و ادامه داد: ما اگر بخواهیم در منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری در استان اردبیل زمینه جذب سرمایهگذاران و تولید بیشتر را فراهم کنیم، هنوز زیرساخت لازم به ویژه شبکه بزرگ راههای مواصلاتی در این استان وجود ندارد و مشکل به شکل جدی احساس میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا اردبیل به شاهرگ توسعه و جذب سرمایهگذاریها وارد نشده است، بیان کرد: در وهله اول باید گفت که زیرساخت علمی و واقعی در استان اردبیل وجود ندارد و در کنار آن هنوز طرحهای توجیهدار برای حضور سرمایهگذاران تدوین و تهیه نشده به طوریکه ما در یک سردرگمی عجیب در استان اردبیل به جای صنایع تبدیلی کشاورزی به دنبال صنایع پتروشیمی هستیم که حمل و نقل آن گرانتر از توسعه خود این صنعت است. جبرائیلی اضافه کرد: چرا نباید در این استان سیبزمینی درجه یک با سیستم بستهبندی مناسب تولید و روانه بازار مصرف شود و یا ما با ادبیات صحیح تجارت دنیا و ظرفیت فراهم شده در حوزه آی.تی بیگانه باشیم در حالی که باید هوشمندانه در این زمینه برنامهریزی و هدفگذاری کنیم. انتهای پیام/62001/ر40/
95/05/06 :: 18:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]