واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اعطای تسهیلات سه میلیارد ریالی به اصناف حادثه دیده پلاسکو
رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (شنبه) در بازدید از ساختمان فروریخته پلاسکو از پرداخت تسهیلات به هر واحد صنفی حادثه دیده تا سقف سه میلیارد ریال خبر داد.
آفتابنیوز : ساختمان تجاری پلاسکو در محدوده خیابان جمهوری تهران ساعت 8 صبح سی ام دی ماه دچار حریق شد که پس از سه ساعت و نیم تلاش آتش نشانان برای مهار آتش، 15 طبقه ساختمان به طور کامل فروریخت.
به نوشته تارنمای بانک مرکزی، «ولی الله سیف» در حاشیه بازدید از محل حادثه، اعلام کرد: هر واحد صنفی تا سقف سه میلیارد ریال با یک سال تنفس تسهیلات می گیرد که بازپرداخت آن 36 ماهه با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار است.
سیف از تشکیل دبیرخانه ای برای جمع آوری اطلاعات اصناف حادثه دیده در روزهای آتی خبر داد و گفت: در نشست امروز کانون بانک های خصوصی و شورای هماهنگی بانک های دولتی مقرر شد واحدهای حادثه دیده بتوانند با مراجعه به این دبیرخانه و تکمیل پرونده هرچه زودتر به بانک های مرتبط معرفی و از این تسهیلات بهره مند شوند.
رییس شورای پول واعتبار تاکید کرد شیوه نامه اعطای تسهیلات این طرح در روزهای آتی اعلام می شود و امیدواریم این تسهیلات با تهمیدهای فراهم شده، خارج از بوروکراسی اداری و با سرعت بیشتری برای رونق کسب و کار اعطا شود.
سیف افزود: همه واحدهای صنفی فعال در این ساختمان تجاری می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز (شنبه) دستور تشکیل کمیته ویژه ای برای یاری رسانی مالیاتی، بانکی و بیمه ای به واحدهای فعال آسیب دیده در ساختمان پلاسکو را صادر کرد.
«علی طیب نیا» به این کمیته ماموریت داد بسرعت به وضعیت همه واحدهای فعال در مجتمع پلاسکو رسیدگی کند و با رفع مشکلات بیمه ای، بانکی و مالیاتی، به این واحدها برای آغاز دوباره کسب و کار یاری برساند.
بر این اساس قرار شد سازمان امور مالیاتی برای بخشودگی مالیات مربوط به فعالیت کسبه مجتمع پلاسکو اقدام قانونی عاجل کند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد بانک ها برای راه اندازی دوباره واحدهای آسیب دیده به طور ویژه همکاری کرده و باید با سرعت، سرمایه در گردش لازم را برای فعالیت دوباره این واحدها فراهم سازند.
طیب نیا همچنین از رییس کل بیمه مرکزی و معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی خواست با همکاری شرکت های بیمه برای حمایت از خانواده آتش نشانان شهید، خدمات بیمه ای لازم مانند بیمه عمر را تسهیل سازند و همچنین با فوریت و نهایت مساعدت، برای پرداخت خسارت های وارد شده در چهارچوب تعهدات اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی امروز (شنبه) در یک نشست خبری اعلام کرد: در مجموع یک هزار و ٢٠٠ واحد در مجتمع تجاری پلاسکو وجود داشت که براساس آمارها ٥٦٠ واحد، فعال بود.
وی افزود: متاسفانه 15 هزار میلیارد ریال خسارت به این واحدها وارد شده است و سه هزار کارگر نیز بیکار شدند.
رییس اتاق اصناف ایران نیز دیروز اعلام کرد با ویرانی این ساختمان، بیش از 15هزار میلیارد ریال سرمایه ثابت و جاری 580 واحد از بین رفت.
«علی فاضلی» گفت: بخش زیادی از کسبه این ساختمان در صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پیراهن بودند که 99 درصد آنان از این واحدها به عنوان «مرکز پخش» استفاده می کردند. همچنین 180 واحد در این ساختمان تولیدکننده و فروشنده دیگر اقلام بودند.
در این ساختمان 400 واحد پیراهن دوز، 6 واحد کشباف، هشت واحد صنف خیاطان و 20 واحد تولیدی کفش فعال بود.
ساختمان 15 طبقه پلاسکو در سال 1341 به عنوان نخستین ساختمان بلندمرتبه تهران افتتاح شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساختمان پلاسکو و ساختمان آلومینیم در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت.
رییس بنیاد مستضعفان ظهر امروز(شنبه) پس از بازدید از روند آواربرداری ساختمان ویران شده پلاسکو اعلام کرد: بنیاد تلاش می کند در 2 سال این ساختمان را با رعایت ضوابط و مقررات و با کیفیت بالا بسازد و واحدهای آن را به ذینفعان واگذار کند.
«محمد سعیدی کیا» گفت: هر چند برخی دستگاه های اجرایی در ساختمان پلاسکو وظایفی دارند اما بنیاد به عنوان مالک برابر کاسب ها و ذینفعان پلاسکو از مسئولیت های خود شانه خالی نمی کنند.
وی افزود: پس از آواربرداری، کارگروه رسیدگی به این حادثه مسوولیت هر سازمانی را مشخص می کند و براساس آن عمل می شود.
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]