واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: معاون روحانی: دسترسی دختران به فرصتهای شغلی مناسب کم است
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در کشور ما عدالت جنسیتی تحقق نیافته است، گفت: با توجه به علاقمندی دختران به ادامه تحصیل، آنها دسترسی کمتری به فرصتهای شغلی مناسب در کشور دارند.
آفتابنیوز :
به گزارش وزارت ورزش و جوانان، شهیندخت مولاوردی در ادامه کنگره ملی مدیریت امور جوانان، گفت: با توجه به وجود تجرد قطعی در جامعه سن جوانی نیازمند بازتعریف است چرا که این قشر نیز نیازمند توجه و برنامه ریزی است.
وی با اشاره به اینکه در جامعه ما هنوز عدالت جنسیتی تحقق نیافته ادامه داد: بر اساس برآوردها جمعیت زنان در سال 94 به 10 میلیون و 574 نفر رسیده است که از این آمار در حال حاضر دسترسی کمی به فرصتهای شغلی مناسب در کشور دارند و نرخ بیکاری در بین آنها به مراتب بالاتر از مردان است.
معاون رییس جمهوری با اشاره به روند نرخ بیکاری جوانان در کشور در 20 سال گذشته گفت: نرخ بیکاری زنان جوان در 20 سال اخیر صعودی بوده و در مقایسه با روند نرخ بیکاری مردان جوان و میانگین کل مردان و زنان جوان، نرخ بیکاری زنان جوان به مراتب بالاتر است.
در سال 90 استانهای کرمانشاه، خوزستان و لرستان با مقادیر 60 تا 55.4 بیشترین نرخ بیکاری زنان و دختران جوان را داشتند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بیکاری را ریشه آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: در سال 94 نرخ بیکاری دختران جوان جامعه ما دارای بالاترین رقم طی 20 سال اخیر بوده است و این امر در میان دختران دانشآموخته دانشگاهی بسیار مشهودتر است.
مولاوردی با اشاره به تبعات بیکاری دختران جوان گفت: عدم استقلال مالی و در نتیجه وابستگی زیستی و اقتصادی به خانواده پدری و سپس شوهر، تجمیع مطالبات زنان به حوزه فرهنگی و سیاسی و احتمال گرایشات منحرفانه اخلاقی جهت استقلال مادی از تبعات بیکاری دختران جوان است.
وی گفت: با توجه به بررسی های متعدد می توان اذعان داشت که گرایش دختران جوان به تحصیل به ویژه در مقاطع عالی، رو به افزایش است و حتی این گرایش نسبت به گرایش مردان به آموزش، بالاتر است.
وی تغییر و تحولات اجتماعی و اقتصادی که در نیم قرن اخیر در ایران صورت گرفته است را باعث تغییر در الگوی زناشویی میان دختران جوان دانست و ادامه داد: از جمله این تغییرات میتوان تأخیر در سن ازدواج و بالا رفتن آمار طلاق در میان آنان دانست به گونهای که از سرشماری 1365 تا 1390 کاهش 10.5 درصدی در نسبت زنان دارای همسر دیده میشود.
معاون ریاست جمهوری در امور زنان افزود: در حال حاضر به دلیل عدم وجود توسعه متوازن، بخش قابل توجهی از مهاجران به نقاط حاشیهنشین شهرها را زنان تشکیل میدهند چرا که یکی از اشکال مهم مهاجرتها مهاجرت خانوادگی یا مهاجرت تبعی است.
وی با اشاره به برخی سیاستهای پیشنهادی به منظور بهبود وضعیت زنان و دختران جوان گفت: توانمندسازی و اگاهی بخشی به زنان و دختران جوان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی مختلف، توانمندسازی زنان و به ویژه دختران جوان فارغالتحصیل با مفاهیم کسب و کار و کارآفرینی، حمایت از ارتقای کمی و کیفی سازمانهای مردم نهاد تخصصی در حوزه امور زنان و خانواده و برنامهریزی برای تحقق عدالت جنسیتی در حوزههای مختلف از جمله این سیاستهاست.
مولاوردی افزود: حمایت از اجرای طرح ملی تهیه بسته جامع سیاستگذاری و راهبردهای عملیاتی جهت ارتقای وضعیت فرهنگی اجتماعی و رفاهی خوابگاههای دانشجویان دختر از طریق نظرسنجی و نیازسنجی از 6 هزار نفر حجم نمونه دانشجویان دختر مستقر در خوابگاههای دانشجویی سراسر کشور ، حمایت از طرح ملی آسیبشناسی روانی اجتماعی دانش آموزان دختر، حمایت از طرح ملی تقویت شیوههای ارتباطی و مهارتی دانش آموزان و مربیان کادر آموزشی مقطع متوسطه،حمایت از توانمندسازی زنان آسیبدیده و آسیبپذیر از طریق توانمندسازی 150 دختر مقیم در خانههای سلامت در سراسر کشور، حمایت از طرح تابآوری اجتماعی در سراسر کشور و حمایت از ارتقای سطح بهداشت و سلامت جسمی دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه مناطق محروم از طریق غربالگری سلامت جسمی و رفتاری و ارائه آموزشهای بهداشتی به بیش از ده هزار نفر از دختران مدارس شبانهروزی در پنج استان از جمله اقدامات معاونت امور زنان ریاست جمهوری بوده است.
وی در تکمیل سخنانش افزود: دنیا به سمت دستیابی به توسعه پایدار برای بقای نسل بشر حرکت میکند و از 2015 تا 2030 برنامه دستیابی به اهداف توسعه مشتمل بر 17 آرمان و 168 هدف در دستور کار پایدار ملل متحد قرار دارد. در این مسیر پایان بخشیدن به فقر و گرسنگی، تضمین زندگی سالم، تضمین آموزش با کیفیت، توانمندسازی دختران و زنان و نگهداری و بهرهبرداری پایدار از منابع از جمله اهداف توسعه پایدار است.
معاون رئیسجمهور افزود: برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار بر مشارکت، دربرگیری و شمول و شفافیت تأکید میشود و در این راستا باید از تمام ظرفیت جوامع و از جمله نیروی انسانی زنان استفاده شود.
وی افزود: کارشناسان بانک جهانی معتقدند که فقر و عدالت جنسیتی به هم مرتبط است و رشد اقتصادی همبستگی مثبتی با عدالت جنسیتی دارد.
مولاوردی با اشاره به نقش دختران و زنان جوان در دستیابی به شهرهای هوشمند گفت: امید است با جاری سازی نگرش جنسیتی در سیاستگذاریها و برنامهریزیها طبق پیشبینیهای انجام شده در برنامه ششم توسعه امکان تحقق کامل عدالت جنسیتی و دستیابی به توسعه متوازن و پایدار فراهم شود.
۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]