تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860308836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حواشی حادثه پلاسکو، هشداری برای شیوع مسخ فرهنگی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حواشی حادثه پلاسکو، هشداری برای شیوع مسخ فرهنگی
نداشتن برنامه برای پیشگیری از بحرانها در سطح جامعه می تواند زمینه ساز اتفاقات ناخوشایندی در بستر جوامع شده و بر همه ابعاد حیات اجتماعی افراد تأثیرگذار باشد.
آفتاب‌‌نیوز : معصومه رحیمی- روزانه در سرتاسر دنیا اتفاقات و حوادثی رخ می دهد که لطمات و صدمات جبران ناپذیری را برای گروهی از مردمی که درگیر این اتفاقات بوده اند بوجود می آورد. بسیاری از این حوادث ریشه در سهل انگاری آدمیان داشته و بسیاری دیگر در زمره ی حوادث غیرقابل پیش بینی دسته بندی می شوند. اما آنچه که مسلم است این است که حیات ادمی به دلیل تغییرات هرروزه خویش پیوسته در جریان اتفاقاتی است که ممکن است سودمند یا زیان آور باشند.
 درپاره‌ای از مواقع، آمادگی برای بروز برخی بحران های ناخواسته ای که محیط طبیعی به محیط اجتماعی تحمیل می کند، می تواند به مثابه پلی برای عبور از شرایط اضطرار و رسیدن به امنیت باشد و برعکس؛ نداشتن برنامه برای پیشگیری از بحرانها در سطح جامعه می تواند زمینه ساز اتفاقات ناخوشایندی در بستر جوامع شده و بر همه ابعاد حیات اجتماعی افراد تأثیرگذار باشد.
یکی ازاین تفاقات، حادثه تلخی بود که چند روزقبل در ساختمان پلاسکوی تهران به وقوع پیوست. حادثه ای که در ابتدا یک آتش سوزی ساده به نظر می رسید ولی با گذشت زمان، ابعاد تازه تری از آن نمایان شد.
متاسفانه صرف نظر از تاسف و تاثر عمومی جامعه ایرانی که قابل انکار نیست، شاهد بودیم که در ساعات اولیه حادثه که قطعا ارزشمندترین زمان برای نجات افراد گرفتار در زیر صدها تن آوار به شمار می رفت، ‌جمع کثیری از شهروندان تهرانی با تجمع چندهزار نفری در محل، در حالی که با گوشی‌های موبایل خود به شدت، درگیر تهیه عکس و فیلم از این حادثه بودند، موجب بستن راه‌های امداد‌رسانی شده و مشکلات بسیار جدی را بوجود آوردند تا جاییکه سازمان آتش‌نشانی و نیروی انتظامی بارها و بارها حتی از طریق تلویزیون ضمن گله از این رفتار، خواستار ترک محل شدند...
در این مقوله، هرفردی به سهم خود می تواند موضوع را تفسیر کند ولی بهتر خواهد بود تا بجای پرداختن به ابعاد مختلف حادثه به منظور نشان دادن وسعت آن، در صدد لایه برداری از جریان های در حال شکل گیری در بستر حوادث این چنینی برآییم و تلنگری هرچند کوچک برای برخی افراد جامعه باشیم. افرادی که گاهی نقش شهروندی و انسانیت خویش را در درجه دوم اهمیت بعد از ایفای نقش فعال در شبکه های اجتماعی قرار می دهند.
با وقوع انقلاب ارتباطات و ظهور نسل سوم شبکه های ارتباطی و نیز گسترش شبکه های اجتماعی، هویت بخشی جدیدی برای کاربران فضای مجازی تعریف شد که نقطه تمرکز این هویت جدید؛ سهیم شدن افراد در تولید محتوای فضای مجازی و انتشار اطلاعات در این فضا بود.
کشور ما نیز مانند بیشتر کشورهای درحال توسعه، از این فرصت استفاده کرد و متاسفانه مانند بسیاری از تولیدات فرهنگی غرب، در این مقوله نیز دچار تأخر فرهنگی شد به این معنا که ابتدا ظاهر این تکنولوژی را پذیرفت، بدون مطالعه زیرساخت ها و قوانین و مقررات موجود دراین حوزه؛ و این بود آغازی برای راه اندازی یک جریان با محوریت شبکه های اجتماعی و افراد جامعه. 
به استناد نظریات موجود در علم ارتباطات، یکی از شاخص های تعیین ارزشمندی در افراد، استناد سایر افراد به آثار و نتایج تولیدی شمااست. پس وقتی شما می توانید محتوایی را وارد فضای مجازی کنید بدون اینکه صحت و اصالت آن بررسی شده باشد، می توانید در معرض استناد میلیونها فرد بازدید کننده از این محتوا قرار گیرید و دقیقا از همین جا است که اصل موضوع و علت وجودی طرح این موضوع در شبکه های مختلف اجتماعی به فراموشی سپرده می شود و هر شخصی به اعتبار خویش چیزی به محتوای شما افزوده یا کم خواهد نمود و قطعا اصل امانتداری در تولید و انتشار مفاهیم در شبکه های مجازی تعریف و جایگاهی ندارد چون یکی از ابتدایی ترین دلایل وجود این شبکه ها، انتشار ازادانه مطالب و ایجاد دنیایی شفاف و شیشه ای از اطلاعات بود.
ما در زیست بومی زندگی می کنیم که روزانه به صورت ناخواسته در جریان دریافت میلیون ها خبر هستیم و معمولا این اخبار با فیلترهای ذهنی ما گزینش می‌شوند به این مفهوم که ما با توجه به ساختار فکری، اعتقادی، دغدغه های روزمره، دانش، تخصص و.. انتخاب می کنیم که کدامیک از این اخبار را در ذهن خود بایگانی کنیم و مورد توجه قرار دهیم و از کدام بگذریم.
وقتی اتفاقاتی از جنس حوادث عمیق انسانی رخ می دهد، توقعی که از ما می رود؛ به عنوان ایرانیانی نوع دوست، مسلمانانی شریف، شهروندانی متمدن و دارای پیشینه ی تاریخی و تمدنی چندهزار ساله و... این است که بی تفاوت از کنار چنین اتفاقاتی نگذریم و هرکدام به نوعی اقدامی شایسته و درخورتأمل انجام دهیم مانند کار ارشمندی که برخی هموطنان ما در پایگاه های انتقال خون انجام دادند. ولی متأسفانه برخی اوقات شاهد رفتارهایی  هستیم که هیچ توجیهی برای آنها نمی توان یافت جز اینکه آن را در قالب واژه"مسخ فرهنگی" طبقه بندی کنیم.
" مسخ فرهنگی" در شرایطی در جوامع بوجود می آید که افراد جامعه نسبت به اتفاقات و حوادث جامعه خویش دچار نوعی بی تفاوتی فرهنگی می شوند. این بی تفاوتی علل روانشناختی و جامعه شناختی متفاوتی دارد از جمله اینکه: افراد خود را بخشی از روح جمعی جامعه نمی بینند و فرهنگ؛ یکی از کارویژه های اساسی خود را که همان انسجام بخشی و هویت بخشی است؛ را بخوبی انجام نداده است.
در چنین شرایطی که برخی از همنوعان ما برای نجات جان بخشی از جامعه به بهای از دست دادن جان خویش مبادرت می کنند؛ متأسفانه شاهد افراد بی تفاوتی هستیم که با زیرپا گذاردن تمام معیارهای انسانی و اخلاقی، کاملا متعمدانه، از کنار همه ی ابعاد تأسف بار این موضوع می گذرند و تنها نقشی که برای خود تعریف می کنند، در قالب یک کاربر شبکه های اجتماعی و گرفتن فیلم و عکس از سخت تریت لحظات حیات انسان‌های شریف است.
و این دقیقا علامت هشداری است برای طرح این موضوع که جامعه ی ایران به کدام سو میرود؟ مگر نه این است که اولین اقدام برای سلطه برهرکشوری، ایجاد بیتفاوتی در فکر و ذهن افراد جامعه است؟ 
مگر نه اینکه اگر ما داعیه دار حافظه تمدنی چندهزار ساله هستیم باید این سابقه معنای عمل ما باشد در همه عرصه ها؟ مگر نه اینکه رفتار هر فرد دربردارنده نظام فرهنگی و اعتقادی هرفرد است؟ 
سوال: چنین رفتارهایی در کدام قالب فرهنگی و اجتماعی با اصالت یک ایرانی متعهد جای دارد؟؟؟




۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن