واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون سلامت وزارت بهداشت در گفتگو با فارس: طرح جامع كنترل عوامل اجتماعي سلامت امسال اجرا ميشود
خبرگزاري فارس: معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: طرح جامع كنترل عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت در وزارت بهداشت نهايي شده، حدود 3 ماه آينده براي تصويب به كارگروه مربوطه در دولت ميرود و با تصويب آن در دولت امسال اجرايي ميشود.
حسن امامي رضوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، افزود: ديدگاه ما در وزارت بهداشت اين است كه تامين سلامت مردم وظيفه وزارت بهداشت به تنهايي نيست و وظيفه كل نظام است كه سلامت مردم را تامين كند، اگر بتوانيم اين ديدگاه را در دولت بروز دهيم به طوري كه همه دستگاهها خودشان را موظف به تامين سلامت مردم بدانند و يكي از وظايف مشخص هر دستگاهي همكاري براي تامين سلامت مردم تعريف شود، ميتوانيم در اين زمينه موفق شويم.
وي ادامه داد: تاثيرگذاري بر سلامت مردم منحصر به يك يا 2 دستگاه اجرايي نيست، بلكه همه دستگاههاي اجرايي، وزارتخانهها و سازمانهاي دولتي به نوعي بر سلامت مردم تاثير گذارند، نمونه بارز و ملموس همكاري موثر بين بخشي در بهبود وضعيت سلامت مردم، كاهش حوادث جاده اي است كه با همكاري وزارت راه، هلال احمر و به خصوص نيروي انتظامي با وزارت بهداشت شاهد كاهش حوادث جادهاي در سال گذشته بوديم.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: عوامل اجتماعي موثر بر سلامت بسيار متعدد هستند، وضعيت تغذيه، آب، راه، محيط زيست، محيط كار، فقر، سواد، مسكن و آموزش همه از جمله اين عوامل هستند كه در نظام زندگي و سلامت مردم تاثير گذارند.
امامي رضوي ادامه داد: برنامه ما اين است كه همه اين عوامل را در يك برنامه جامع ببينيم تا بر اساس آن، هر تصميمي كه در كشور گرفته ميشود، حتي ساخت يك كارخانه، راه يا توليد يك محصول غذايي و مانند آن، مسائل مرتبط به سلامت مردم در مورد آن در نظر گرفته شود و وظيفه و سهم در دستگاه اجرايي در تامين سلامت مردم در نظر گرفته شود.
وي گفت: اين برنامه اكنون مراحل تدوين نهايي را در وزارت بهداشت طي ميكند و ظرف 2 تا 3 ماه آينده به كارگروه مربوطه در دولت ارسال مي شود تا در آنجا با همفكري نمايندگان وزارتخانهها و ساير دستگاههاي اجرايي كامل شود و اميدواريم طي امسال اين برنامه در دولت تصويب و اجرايي شود.
كارشناسان حوزه سلامت معتقدند، 50 درصد عوامل موثر بر سلامت مردم به مسائل اجتماعي و اقتصادي از قبيل، ميزان سواد، وضعيت تحصيل، نوع شغل و ميزان درآمد، وضعيت مسكن، آموزش كلاسيك در مدرسه و دانشگاه، آموزش عمومي توسط رسانهها، آموزش سلامت، تغذيه و سبك زندگي، نحوه استفاده از تكنولوژيهاي جديد، آلودگيهاي زيست محيطي از جمله آلودگي آب، خاك، هوا، وضعيت پوشاك، فشارهاي رواني در خانه و محيط كار، استرسهاي روزمره شهري و خانگي،ارتباطات اجتماعي و نحوه تعامل با اطرافيان، نحوه تعامل در خانواده و با دوستان، وضعيت آب و هوا و شرايط اقليمي، احتمال بروز و مديريت حوادث قابل پيشبيني در خانه، سفر، هنگام بازي و تفريح، حوادث غير مترقبه و آمادگي در مقابل آن، ايمني راهها و فضاهاي عمومي، ميزان تحرك و ورزش همگاني مردم، امكان برخورداري از انواع بيمهها و كيفيت خدمات بيمه، وضعيت راهها، تورم و توان مردم در تهيه مواد غذايي لازم، قوانين و مقررات اجتماعي از قبيل قوانين راهنمايي و رانندگي و ميزان اجراي، قوانين مدني، قوانين كيفري و تعريف جرم، دسترسي مردم به اطلاعات مورد نياز و ... بستگي دارد كه وزارت بهداشت در مديريت آنها تقريباً هيچ نقشي ندارد.
25 درصد عوامل موثر بر سلامت افراد نيز به مسائل ژنتيكي و مادرزادي مربوط است كه براي كنترل آنها بايد پيشبينيهاي لازم قبل از تولد انجام شود و البته بخش قابل توجهي از اين بعد سلامت مانند اندازه قد، وزن و ويژگيهاي فردي غير قابل تغيير است.
كارشناسان سلامت معتقدند، با اينكه قانون، وزارت بهداشت را متولي سلامت معرفي كرده است، اما حيطه اختيارات اين دستگاه اجرايي اگر همه شرايط از جمله اعتبار لازم با تعيين واقعي سرانه درمان و تعرفههاي خدمات بهداشتي و درماني براي آن فراهم باشد، فقط 25 درصد از كل عوامل موثر بر سلامت است.
انتهاي پيام/
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]