محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828072648
آیت الله هاشمی ردصلاحیت شد تا پیروز میدان نباشد/امام جمعه مردم تهران برای پرهیز از درگیری به نماز جمعه برنگشت/از اقدامات آیت الله هاشمی برای رفع حصر اطلاعی ندارم
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
محمد هاشمی:
آیت الله هاشمی ردصلاحیت شد تا پیروز میدان نباشد/امام جمعه مردم تهران برای پرهیز از درگیری به نماز جمعه برنگشت/از اقدامات آیت الله هاشمی برای رفع حصر اطلاعی ندارم
برادر و رییس دفتر آیت الله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تخریب کنندگان هاشمی در طول این سالها نتیجهای عایدشان نشد، گفت: کسانی که در داخل دست به تخریب ایشان میزنند از تیپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند عده دیگری نیز معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند و تازگی هم ندارد تا هاشمی این شخصیت موثر و تاثیرگذار زنده است همیشه مورد هجمه دشمنمان انقلاب و نظام خواهد بود.
روز نو : برادر و رییس دفتر آیت الله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تخریب کنندگان هاشمی در طول این سالها نتیجهای عایدشان نشد، گفت: کسانی که در داخل دست به تخریب ایشان میزنند از تیپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند عده دیگری نیز معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند و تازگی هم ندارد تا هاشمی این شخصیت موثر و تاثیرگذار زنده است همیشه مورد هجمه دشمنمان انقلاب و نظام خواهد بود.
به گزارش روز نو؛ دو روز قبل از رحلت آیت الله هاشمی یار دیرین امام و رهبری با محمد هاشمی درباره هجمههایی که از سوی بدخواهان و فرصت طلبان به آیت الله وارد می شود، احتمال ریاست دوباره ایشان بر مجمع، ضرورت بازگشت امام جمعه مردم تهران به تریبون نماز جمعه و اقدامات آیت الله برای رفع حصر سوال کردیم که متن این گفت وگو به این شرح است:
از رییس احتمالی مجمع تشخیص مصلحت نظام در دور بعد خبر دارید؟
من اطلاعی از این جریان ندارم. مقام معظم رهبری هستند که انتخاب میکنند.
هاشمی تا زنده است مورد هجمه قرار خواهد گرفت
شما قبلا گفته بودید عدهای سعی دارند آیت الله هاشمی را از صحنه حذف کنند، آیا این تلاشها هنوز وجود دارد؟ فکر میکنید علت هجمههایی که این روزها دوباره علیه آیت الله هاشمی در حال شکل گیری است چیست؟ چرا عدهای مجددا سعی دارند همچنان به تخریب ایشان بپردازند؟
البته ریشه حمله به آقای هاشمی و برخوردها با ایشان به امروز و دیروز بر نمیگردد؛ در سریال معمای شاه که پخش میشود مشاهد میکنید آقای هاشمی یکی از آن افرادی هستند که مورد شکنجه و خشونت بسیار زیادی قرار میکنند و مطالبی را علیه او مطرح میکنند. باید به یاد داشته باشیم انقلابی مثل انقلاب ما دوستان و دشمنان زیادی دارد آیت الله هاشمی یکی از استوانههای انقلاب هستند، ایشان از ابتدای نهضت تا به امروز حضور داشتند و جایگاهی انکار ناپذیر دارند و طبیعی است که مورد هجمه قرار بگیرند عدهای دست به تخریب ایشان بزنند.
زمانی مطرح کردند ایشان خاک ریز اول است و اگر میخواهیم امام را تخریب کنیم ابتدا باید هاشمی را مورد حمله قرار دهیم، روز دیگر هم مطرح کردند اگر میخواهیم رهبری را مورد هجمه قرار دهیم باید هاشمی را تخریب کنیم.
تخریب کنندگان هاشمی معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند
خلاصه همیشه به دلایل مختلف آیت الله هاشمی مورد همجه عدهای بودند، متاسفانه باید گفت کسانی که در داخل دست به تخریب ایشان میزنند از تیپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند عده دیگری نیز معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند و تازگی هم ندارد تا هاشمی این شخصیت موثر و تاثیرگذار زنده است همیشه مورد هجمه دشمنمان انقلاب و نظام خواهد بود.
آیت الله هاشمی برای حفظ جایگاه نماز جمعه پشت تریبون قرار نگرفت
آیا هجمهها و تخریبها باعث شد ایشان دیگر پشت تریبون نماز جمعه قرار نگیرند؟
دلایلی خاصی وجود دارد، آیت الله هاشمی به دلیل مسائل شخصی تریبون نماز جمعه را کنار نگذاشت بلکه معتقد بود جایگاه نماز جمعه مقدس است نباید به صحنههای درگیری و زد و خوردها تبدیل شود.ایشان بنا به مصلحت نظام از حضور در نماز جمعه صرف نظر کردند و تصمیم گرفتند برای حفظ جایگاه این نماز در نظام جمهوری اسلامی ایران دیگر پشت تریبون آن قرار نگیرند.
مردم بارها از آیت الله هاشمی خواستند به نماز جمعه بازگردد
آیا خود شما، اطرافیان و مسؤلان عالی رتبه نظام برای بازگشت ایشان به نماز جمعه صحبتی داشتید که به نماز جمعه برگردند؟
بله به دفعات به ایشان گفته شد که به تریبون نماز جمعه بازگردند، بارها مردم و گروههای مختلف هنگامی که با ایشان دیدار داشتند این موضوع را مطرح کردند.
آیت الله هاشمی معتقد بودند تا وقتی که شرایط مختص به جایگاه نماز جمعه رعایت نشود بر نخواهند گشت. او معتقد است نباید نماز جمعه تبدیل به صحنههایی شود که همه ما به خاطر داریم.
جناحهای سیاسی باید با یکدیگر به گفتوگو بنشینند
آقای خاتمی خواستار گفتوگو ملی بین دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب شدند و در زمان دولت اصلاحات تا حدودی نیز این اتفاق بین مؤتلفه و مشارکت از طریق نگارش نامههای سرگشاده و گفتگو بین جوانان دو حزب شکل گرفت، در حال حاضر فکر میکنید امکان تحقق این امر مبارک وجود دارد؟
گفتمان همیشه خوب است، تعامل جریانهای سیاسی از جمله شیوههایی است که میتواند آثار مثبت برای مردم و انقلاب داشته باشد. باید در فضای داخلی جناحهای مختلف بتوانند با هم به بحث و تبادل نظر بپردازند و به توافق و تفاهم در راستای منافع مردم برسند. اختلافات و درگیریهای منجر به تفرقه و جدایی میشود که این برای کشور ناپسند است.
باید به خاطر بیاوریم نظام ما، نظامی است که براساس وحدت ملی، انسجام و حضور یکپارچه مردم شکل گرفته است. مردم در عرصههای مختلفی همچون مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی همیشه منبع خیر و برکت بودهاند و تجربه نشان داده است هر زمان آنان در صحنه حضور داشتهاند عامل بازدارنده بودهاندو جلوی بسیاری از مسائل گرفته شده است.
فضای سیاسی کشور نیاز به آرامش دارد
فضای سیاسی کشور نیاز به آرامش دارد، مردم دیگر دوست ندارند شاهد اختلافات و درگیرها و بد اخلاقیهای سیاسی و اجتماعی باشند. گفتمان در بین نیروهای داخلی کشور فرقی هم نمیکند از کدام دسته و یا جناح باشند؛ اصولگرا، اعتدالیون اصلاح طلبان در هر بعدی و سطحی باید بتوانند با یکدیگر گفتوگو داشته باشند که خود این مساله نتایج مطلوبی به همراه دارد و یک قدم کشور را از اختلاف و تشنج دور میکند.
تعدد کاندیدای اصلاحطلبان با هدف پاسخ به هجمههای رقبای بالقوه اصولگرا
اصلاحطلبان آیا همه تخم مرغهای خود را در سبد روحانی خواهند گذاشت؟برخی از اصلاح طلبان معتقدند که در کنار روحانی گزینه دیگری هم باید باشد تا اگر اتفاقی رخ داد دست آنها خالی نباشد؟
اصولگرایان دقیقا قصد دارند چنین تاکتیکی را به کار ببرند، آنها میخواهند چندین گزینه در انتخابات داشته باشند تا بتوانند از امکانات مناظره استفاده کنند و در انتها به قول خودشان ائتلاف کنند و سایر نامزدها به نفع یک نفر انصراف بدهند.
اما اگر اصلاح طلبان چنین موضوعی را مطرح میکنند و میگویند در کنار روحانی گزینههای دیگری باید داشته باشیم به این دلیل است که اگر بر فرض یک درصد صلاحیت روحانی تأیید نشد افراد دیگری وجود داشته باشند، که در صورت تأیید نیازی نیست در کارزار رقابت نامزد دیگری حضور داشته باشند.
باید به یاد داشته باشیم از طرفی انتخاب گزینه دیگر در کنار روحانی باعث ریزش رأی او میشود؛ زیرا هر شخصی که وارد میدان رقابت میشود برای خود میزانی رأی دارد که میتواند آرای نامزذ اصلی را کاهش دهد. درون جناح اصلاح طلب بعضاً اگر چنین مسائلی مطرح میشود عمدتا توسط اشخاص گفته میشود. ما نمیبینیم در شورای اصلاح طلبان یا یکی از احزاب آن چنین مطالبی مطرح شود، عموما این نوع حرفها از سوی شخص گفته میشود.
از طرفی هم عدهای معتقدند روحانی را نباید در مناظرات تنها گذاشت بهتر است تعدادی کاندیدا حضور داشته باشند تا پاسخ اصولگریان و رقبای بالقوهای که وجود دارند را بدهند.
هاشمی رد صلاحیت شد چون ۳۰ میلیون رأی داشت
آیا اصلاح طلبان شرطی برای حمایت از روحانی در سال ۹۲ گذاشته بودند؟
اگر شرط و شروطی هم وجود داشته من اطلاعی از آن ندارم، اما تصور نمیکنم چنین اتقاقی افتاده باشد. شاید بعدها برای تشکیل کابینه توقعاتی وجود داشت که اطلاعی ندارم.سال ۹۲ فضای خاصی در کشور وجود داشت، در آن سال علاوه بر آقای هاشمی چند چهره شاخص دیگر از اصلاح طلبان نیز در انتخابات ثبت نام کردند. به خاطر دارم وقتی این افراد متوجه ثبت نام آیت الله هاشمی شدند، میخواستند از شرکت در انتخابات انصراف دهند حتی خود روحانی نیز تصمیم گرفت که به نفع ایشان کنار بکشند این افراد به دفتر آیت الله هاشمی آمدند و تصمیم خود را به سمع و نظر ایشان رساندند، اما ایشان به آنها گفتند «فعلا دست نگه دارید تا ببنیم شرایط به چه گونهای پیش میرود.
بعد از اینکه صلاحیت آیت الله هاشمی تأیید نشد دو گزینه بیشتر پیش روی جریان اصلاحات قرار نگرفت. روحانی و عارف؛ صحبتهایی صورت گرفت که منجر به این شد نهایتا عارف به نفع روحانی از شرکت در انتخابات منصرف شود.
البته ذکر این نکته ضروری است در نامهای که عارف برای کنارگیری از انتخابات نوشت او در آن قید نکرد که به نفع روحانی و در حمایت از او در انتخابات شرکت نمیکند.
دلیل رد صلاحیت آیت الله هاشمی چه بود؟
در همان سال همگان به خوبی میدانستند آیت الله هاشمی پیروز میدان انتخابات خواهد بود. اصولگرایان به خوبی میدانستند ایشان ۳۰ میلیون رأی دارد وقتی رد صلاحیت شدند جریان تند عناوینی مانند کنترل هاشمی را به کار میبردند، آنها صلاح کشور را در این میدانستند که آیت الله هاشمی پیروز میدان نباشد از این جهت هم رد صلاحیتش کردند.
مردم بعد از رد صلاحیت آیت الله هاشمی ابراز نگرانی میکردند
هنگامی آیت الله هاشمی برای ثبت نام حاضر شد، موج جدیدی در آن روزها به وجود آمد و عدهای معتقد بودند که با حضور ایشان انتخابات پرشورتر میشود.
درست است، زمانی که آیت الله هاشمی ثبت نام کردند موج جدیدی به راه افتاد. همین موج هم باعث پیروزی روحانی شد. به خاطر دارم وقتی که ایشان رد صلاحیت شدند مردم بسیار ناراحت و سرخورده شدند و مرتب به دفتر ایشان میآمدند و ابراز نگرانی میکردند.
سال ۹۲ برای اولین بار در تاریخ انقلاب و انتخابات شاهد بودیم آیت الله هاشمی از یک نفر نام بردند و صراحتاً به مردم معرفی کردند، به یاد ندارم در هیچ زمانی ایشان اینگونه گزینه انتخابی خود معرفی کرده باشند در گذشته معیارها رو میگفتند و ما از قرأتشان متوجه میشدیم منظورشان کیست، اما در سال ۹۲ بر اثر خواسته مردم رسماً اعلام کردند به روحانی رأی بدهید آن هم به این دلیل که در جبهه اصولگرا برخی از کاندیدا در درون خودشان اعلام کرده میکردند هاشمی از ماست؛ ایشان با این اعلام صریح شک و شبهاتی را که وجود داشت از بین بردند.
آرای بالای روحانی به دلیل حمایت آیت الله هاشمی بود
برخیها معتقدند حمایت آیت الله رفسنجانی باعث شد روحانی رأی بالا بیاورد ارزیابی شما چیست؟
قطعا این اعلام حمایت باعث شد روحانی رأی بالا بیاورد.
انتظارات اصلاح طلبان بعد از انتخابات ۹۶ از روحانی چیست؟
به طور قطع نمیتوان گفت. در حال حاضر حرفهایی که مطرح میشود بیشتر در زمینه مشارکت در امور، اداره کشور و همچنین حضور در کابینه است توقع دیگری از رئیس جمهوری نمیتوان جز این داشت.
باید به این نکته توجه کرد رئیس جمهور برنامههای خود را اعلام میکند و مطابق آن دست به انتخاب همکاران و اعضای کابینه میزند پس نباید این توقع را داشت هر جریانی که از او حمایت میکند حتما باید جایی در کابینه داشته باشد.
روحانی بارها اعلام کرده است فراجناحی است نظر شما در این مورد چیست؟
بله درست است روحانی عمدتا خود را اصلاح طلب نمیداند و بارها اعلام کرده فراجناحی است با نگاهی به سوابق او میتوان پی برد که در جبهه اصلاح طلبان حضور نداشته است. وی سمتهایی در بعد از پیروزی انقلاب داشت که صرفا تعدادی از آنها را در دوره اصلاحات پذیرفته و اینها دلیل نمیشود که بگوییم او یک اصلاح طلب است.
در انتخابات شوراها رقابت شدید است
در انتخابات شورای دوم که اصلاح طلبان رد صلاحیت حداقلی داشتند، اصلاح طلبان به دلیل تکثر کاندیداها انتخابات را واگذار کردند، توصیه شما برای جلوگیری از این آسیب چیست؟
تکثر در انتخابات همیشه ضریب رقابت را بالا میبرد، وقتی این ضریب بالا باشد بعضا یک رای میتواند باعث پیروزی یک فرد و جناح شود، در شوراها رقابت شدیدی بین گروههای مختلف، اشخاص حقیقی و حقوقی مطرح است.
به خاطر دارم اوائل که کانون شوراها اجرایی شد کسی به اهمیت آن مثل حالا فکر نمیکرد و جایگاه، کاربرد آن را تا به این حد مهم نمیدانست. افرادی که در آن شرکت میکردند در جایگاه کمتری بودند، اما امروز جایگاه شورا در اداره کشور مشخص و برجسته شده است و به همین نسبت رتبه و جایگاه و تعداد کسانی که داوطلب حضور میشوند بالا رفته است بنابراین در این رقابت سنگین کسی که بتواند اعتماد مردم را جلب کند پیروز است.
اصلاحطلبان افراد خوشنام را برای شوراها معرفی کنند
سخنگوی شورای نگهبان در نشست اخیر خواستار این شده بود که برای انتخابات شورا و با توجه به تعداد بالای این نامزدها، نمایندگان مجلس طرحی در نظر داشته باشند تا شاهد تعدد کاندیدا نباشیم، به نظر شما بهترین روش برای این مسئله چیست و چه ضوابطی باید برای آن در نظر گرفت؟
تائید صلاحیت افراد در شوراها بر عهده شورای نگهبان نیست و چون اینگونه است قطعا با تعدد شرکت کنندگان روبهرو هستیم. یک جریان سیاسی وقتی میخواهد پیروز میدان باشد باید به صورت منسجم در رقابتها شرکت کند. لیستی باید باید به مردم ارائه شود که در آن افراد متخصص و شناخته شده حضور داشته باشند کسانی که جامعه از آنها شناخت دقیق داشته باشند.
نکته دیگر اینهر استان به تعداد نیازش نماینده معرفی کند به طور مثال اگر شهری نیازمند ۵ نماینده است ۱۰ نفر را معرفی نکند که خود این امر باعث شکسته شدن آرا میشود، افراد خوشنام معرفی کنند تا پیروزی اطمینان داشته باشند.
روحانی نتوانسته نظر بزرگان نظام درباره رفع حصر را جلب کند
باتوجه به وعدههای روحانی در انتخابات که یکی از آنها رفع حصربود و بعدها رفع ممنوع التصویری خاتمی به عنوان یک مطالبه به آن اضافه شد چقدر امکان تحقق این وعدهها را ممکن میدانید؟
اختیارات و مسؤلیتهای یک رئیس جمهور محدود به حوزه اختیارات اوست. وی برای تحقق برخی از وعدههای خود باید با دیگر قوا وارد مذاکره شود. مسئلهای مانندی شکستن و رفع حصر در حوزه اختیارات رئیس جمهوری نیست.
اگر کسی برای رفع حصر وعدهای را میدهد با این امید است که شاید در آینده بتواند با مسؤلین ذی ربط به نتیجه برسد که این مساله دو حالت دارد یا موفق میشود و یا نمیشود.
در مورد رفع حصر به نظر میرسد روحانی نتوانسته تا کنون آنگونه که باید و شاید نظر مسؤلین و بزرگان نظام را جلب کند تا حصر شکسته و ممنوع التصویری خاتمی برطرف شود.
از طرفی کسی که در جایگاه رئیس جمهوری قرار دارد با وظایفش آشناست و باید وعدههایی را به مردم بدهد که بتواند جامع عمل به آنها بپوشاند و مطمئن باشد که ضمانت اجرایی این وعدهها وجود دارد.
از اقدامات آیت الله هاشمی درباره رفع حصر اطلاعی ندارم
آیا اطلاع دارید که آیت الله هاشمی تاکنون چه اقدامات و رایزنیهایی برای رفع حصر انجام داده است؟
من اطلاعی ندارم که آیا آیت الله هاشمی در مورد رفع حصر اقدامی انجام داده است، اطلاع ندارم که اقدامی انجام داده است یا خیر.
اعدام بابک زنجانی پاک کردن صورت مسئله است
این روزها شاهد هستیم که قوه قضائیه رأی به اعدام بابک زنجانی داده است در صورت اجرایی شدن خیلی از مسائل ناگفته باقی میماند و مردم نمیدانند چه اتفاقی افتاده است،نظر شما در این باره چیست؟
مردم توقع دارند که مشخص شود در پشت پرده چه اتفاقاتی رخ داده است، فرض کنید که بابک زنجانی را اعدام کردند این به معنی پاک کردن صورت مسئله است که منجر به بسته شدن پرونده میشود.
اظهار نظرهای متفاوتی در این باره وجود دارد. آن چیزی که مردم و مسؤلین میخواهند شفاف سازی است که خود این امر منجر به اعتماد عمومی میشود اگر این اقدام صورت نگیرد هر شخص بنا به تفسیر خود مسائل را بررسی میکند که باعث سوء تفاهمهای زیادی میشود. این ماجرا برای دولت حواشی را به وجود آورده است. دولت باید به این حاشیهها جواب بدهد و پاسخ مسائلی که مطرح میشود را بدهد. مردم، همه مسئولین را نظام میدانند و وقتی اعتماد آنان به دولت ضربه ببیند به قطع بدانید دید آنان نسبت به نظام تغییر میکند.
آیت الله هاشمی سالیان سال مورد تخریب وتهمت قرار گرفت
این حواشی بیشتر به نظر میرسد برای تخریب دولت است، به نظر شما چرا شاهد چنین رفتارهای هستیم؟
طبیعی است ما داریم وارد فضای انتخابات میشویم قطعا اینگونه رفتارها نیز زیادتر خواهد شد، در بحث تهمت و تخریب ذکر این نکته ضروری است گاهی این رفتارها برعکس میشود یعنی افراد با این رفتارها محبوبتر میشوند.
مگر آیت الله هاشمی سالیان سال مورد تخریب وتهمت قرار نگرفت اما دیدیم رویکرد مردم به ایشان چگونه بود، اگر قرار بود این رفتارها نتیجه داشته باشد آقای هاشمی امروز ۵ رأی هم در کشور نداشت؛ بنابراین همیشه تهمت و تخریب نتیجه مطلوب برای تخرب کنندگان ندارد بلکه عملکردی برعکس دارد، مثلا در جریان برجام ما شاهد این دست رفتارها زیاد بودیم.
همسویی مخالفان داخلی با عربستان و رژیم صهیونیستی در مخالفت با برجام
برجام برگ برندهای برای دولت روحانی محسوب میشد اما بعد از تمدید آیسا هجمههای زیادی علیه دولت شکل گرفت چرا عدهای نمیخواهند برجام باشد؟
در ابتدا باید گفت برجام کار بسیار عظیمی بود که یک تیم قوی مذاکره کننده آن را به سرانجام رساند، پیروزی بزرگی که با این سخنها نمیشود آن را تخریب کرد این سند بین المللی بین ایران و چند کشور بسته شده نه بین دوکشور و یا دو نفر که بتوان به راحتی آن را نقض کرد. برجام یکسری موانع را از سر راه کشور برداشت که برای ما ملموس است، آمار نشان میدهد این به اصطلاح سیاه نمایی در مورد برجام اثر نداشته است.
امروز باید از این افراد پرسید اگر برجام نبود چه میشد و کجا قرار داشتیم؟ روابط ما با جهان در چه سطحی قرار میگرفت؟ نمیدانم چرا وقتی آثار تا به این حد برای مردم واضح است عدهای باز هم دست به تخریب میزنند؟ حالا اگر آمریکا به تعهدات خودش عمل نکرد ما نباید آن را به کل برجام تعمیم دهیم.
در منطقه شاهد هستیم بعداز برجام آمریکا، اسرائیل و عربستان باهم در منطقه متحد شدهاند زیرا از توافق هستهای ایران و امضاء برجام به خشم آمدهاند.
احمدینژاد کشور را دچار بحران کرد
برخیهای معتقدند روحانی همانقدر که در سیاست خارجی خوب عمل کرده است آنطور که باید و شاید نتوانسته در سیاست داخلی خوب عمل کند، نظر شمادر این خصوص چیست؟
باید در ابتدا دید روحانی چه دولتی را تحویل گرفت، روزی که او قدم در ساختمان ریاست جمهوری گذاشت کشور وضعیت مطلوبی بر طبق آمارها و اطلاعات نداشت.
هنگامی که روحانی دولت را تحویل گرفت رشد اقتصادی منفی ۵/۵ و تورم بالای ۴۰ درصد بود. بیکاری در کشور بیداد میکرد. بر خلاف ادعایی که مطرح میکردند در دولت احمدینژاد سالانه فقط ۱۴ هزار نفر وارد بازار کار میشدند در مقابل حدود ۷۰۰ هزار نفری که امروز شاهدش هستیم.
مسائل و مشکلات ۸ سال دولت احمدینژاد افزایش پیدا کرد، انبوه بیکاران تحصیل کرده، ناهنجاریهای اجتماعی، افزایش طلاق و بزهکاری باعث شد که کشور دچار بحران شود. طبیعی است دولت نتواند در یک دوره فرصت کند تمامی این خسارات را جبران کند اما روحانی تا حدودی توانسته افسار این مشکلات را بکشد و پایان دهد.
مثلا چشم انداز اقتصادی برای کشور ما رشد ۸ درصد بود اگر به عملکرد دولت روحانی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که مثبت گام برداشته است. امروز ما شاهد رشد اقتصادی 9/5 درصد هستیم. چگونه ما از منفی ۵/۵ درصد به سمت رشد 4/5 درصد گام برداشتهایم؟ تفاضل این دو با هم 9/5 درصد میشود که بسیار موفقت آمیز است.
منصفانه قضاوت کنیم و شرایط را به یاد بیاوریم متوجه خواهیم شد روحانی چه کار بزرگی انجام داده، درست است مشکلات و معضلاتی وجود دارد اما به نسبت گذشته کشور دارای ثبات بیشتری است.
آرای خاکستری سرنوشت انتخابات را تغییر میدهد
باتوجه به مسائلی که مطرح کردید و عملکرد دولت احمدینژاد در ۸ سالی که روی کار بود آیا مردم رغبتی دارند که به اصولگرایان رأی بدهند؟
اصولگرایان طیف وسیعی هستند و فقط در احمدینژاد خلاصه نمیشود، اصولگرایان جبهههای مختلفی هستند و تجربه نشان داده در طول چندین انتخاباتی که از ابتدای انقلاب تا کنون در کشور برگزار شده این جریان ضریب نفوذ ۲۰ درصدی بیشتر ندارد و آرایش همین قدر است.
اصولگرایان باید به خاطر داشته باشند که به تنهایی نمیتوانند موفق شوند بنابراین باید با سایر جریانها ائتلاف کنند، تجربه نشان داده است که آنان به تنهایی به موفقیت دست پیدا نخواهند کرد مخصوصا در انتخابات ریاست جمهوری که ۵۰ درصد آرا متعلق به جریانهای دیگر است.
براساس تجربه میگویم اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دیگر موفق نخواهند شد زیرا سایر جریانها اگر هر کدام برای خود ضریب نفوذی بالای ۲۰ درصد داشته باشند با ائتلافی که صورت میگیرد ضریب آنها به ۶۰ درصد میرسد که خود این امر پیروزی را برای آنان به ارمغان خواهد آورد. به جز ائتلاف شما باید رأیهای خاکستری را نیز در نظر بگیرید که به خودی خود بسیار مهم هستند و مشاهده کردهایم که این آرا سرنوشت یک انتخابات را تغییر داده است.
اصولگرایان اگر بخواهند هم بیشتر از آنچه که گفتم یعنی همان ۲۰ درصد رأی نخواهند داشت و نباید انتظار داشته باشند که به پیروزیهای شگفت انگیزی دست پیدا کنند.
باید دید ریشه اختلاف احمدینژاد و مصباح در چیست
به نظر شما دلیل صف کشی جریان احمدینژاد در مقابل جریان مصباح و اصولگرایان چیست؟
اطلاع چندانی از این اختلاف ندارم، روزی آقای مصباح اعلام کردند اطاعت از دولت احمدینژاد اطاعت از خداست اما بعدها مشاهده کردیم که او به طریق دیگری عمل کرد باید دید ریشه و منشاء این اختلافات کجاست؟
سیاستهای صدا و سیما را یک روزنامه تعیین میکند
باتوجه به حضورتان در صدا و سیما عملکرد رسانه ملی را در حال حاضر چگونه ارزیابی میکنید و صدا وسیما در دوره ریاست جدید آن چقدر توانسته در موضوعات مختلف رسالت فراجناحی و ملی خود را ایفا کند؟
صدا و سیما در حوزههای مختلفی فعالیت میکند، اما آنچه که مورد نقد است عملکرد این سازمان در حوزه سیاسی است، صدا و سیما دیگر مانند یک رسانه ملی عمل نمیکند و تبدیل شده به مخالف قوه مجریه به معنی دولت، صف بندی خاصی پیدا کرده است و یک روزنامه متعلق به جریان تند اصولگرای افراطی برنامههای سیاسی آن را هدایت میکند.
سازمان صدا وسیما کاملاً علیه دولت گام برداشته و شاهد هستیم که بحثهای منفی را در این خصوص مطرح میکند و دیگر نمیتوان آن را رسانه ملی تلقی کرد بلکه به یک رسانه افراطی در جبهه اصولگرا تبدیل شده است. وقتی با بعضی از مجریها در خلوت صحبت میکنیم میگویند اجازه نداریم مثبت در مورد دولت صحبت کنیم.
شما قبلا در حزب کارگزاران حضور داشتید، در شرایط فعلی فعالیت آن را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا از اختلاف نظری که گفته میشود این روزها در حزب مطرح است اطلاع دارید؟
با حزب کارگزاران مدتی است همکاری ندارم بنابراین اطلاعاتی از فعالیتهای این حزب ندارم، در مورد اختلاف نظری هم که گفته میشود به دلیل عدم حضور در ساختار تشکیلاتی حزب نمیتوانم سخنی بگویم و اظهار نظر کنم.
منبع: ایلنا
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
ستاد نماز جمعه تهران: منبر نماز جمعه تهران خاطرات ماندگار خطبه های آیت الله هاشمی را از یاد نخواهد برد
ستاد نماز جمعه تهران منبر نماز جمعه تهران خاطرات ماندگار خطبه های آیت الله هاشمی را از یاد نخواهد برد ستاد نماز جمعه تهران در پیامی درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفت آفتابنیوز به گزارش ایسنا متن این پیام به شرح ذیل است انالله و انا الیه راجعوندر گذشت آیت الله هاشورود مردم به دانشگاه تهران برای تشییع آیت الله هاشمی
ورود مردم به دانشگاه تهران برای تشییع آیت الله هاشمیتاریخ انتشار سه شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۳ تصویر ورود مردم به دانشگاه تهران در روز سه شنبه برای تشییع پیکر آیت الله هاشمی رفسنجانینماز جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدیکرمانی اقامه میشود
نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدیکرمانی اقامه میشود نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدیکرمانی اقامه میشود به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیتاللهسفارت فلسطین در تهران: با رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی مردم فلسطین حامی بزرگ خود را از دست داد
سفارت فلسطین در تهران با رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی مردم فلسطین حامی بزرگ خود را از دست داد سفارت فلسطین در تهران امروز پنجشنبه با صدور بیانیه ای ضمن عرض تسلیت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد با درگذشت وی ملت فلسطین حامی بزرگ خود را اامام جمعه قوچان: آیت الله هاشمی رفسنجانی از استوانههای انقلاب بود
امام جمعه قوچان آیت الله هاشمی رفسنجانی از استوانههای انقلاب بود امام جمعه قوچان پیام مقام معظم رهبری در تسلیت درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی را دارای نکات زیادی دانست وگفت آیت الله هاشمی از استوانههای انقلاب بوده و خاطره ایشان از ذهن هیچ انقلابی نمیرود و روحیه شجاعانه ایشانپیکر آیت الله هاشمی در جوار امام راحل به خاک سپرده می شود/ رهبر معظم انقلاب نماز میت را بر پیکر ایشان می خوانن
پیکر آیت الله هاشمی در جوار امام راحل به خاک سپرده می شود رهبر معظم انقلاب نماز میت را بر پیکر ایشان می خوانند مراسم تشییع 10 صبح فردا از مقابل دانشگاه تهران آغاز می شودتاریخ انتشار دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۳۸ با تصمیم خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی پیکر ایشان در جوار اماانتظار مردم برای ورود پیکر آیتالله هاشمی به مرقد امام(ره)
انتظار مردم برای ورود پیکر آیتالله هاشمی به مرقد امام ره تاریخ انتشار سه شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۴۸ هم اكنون مرقد مطهر امام خمينى ره مردم در انتظار ورود پیکر آیت الله هاشمیدرخواست نوه امام از مردم برای «آیتالله هاشمی»
نوه امام راحل خواست تا در اولین شب جمعه از فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی برای ایشان فاتحهای خوانده شود به گزارش ایلنا حجتالاسلام سید حسن خمینی در اینستاگرام خود نوشت اولین شب جمعهای است که آیت الله هاشمی در خاک آرمیده است برای شادی روح ایشان و امام بزرگوارمان و یادگار عزیزشانعکس/ حضور پرشمار مردم مقابل دانشگاه تهران برای وداع با آیت الله هاشمی
عکس حضور پرشمار مردم مقابل دانشگاه تهران برای وداع با آیت الله هاشمی با وجود اعلام آغاز مراسم تشییع پیکر آیت الله هاشمی رفسنجانی از ساعت 8 ونیم خیابانهای منتهی به دانشگاه تهران از ساعت 7 صبح امروز شاهد حضور مردم برای شرکت در این مراسم است آفتابنیوز با وجود اعلام آغاز مراسمآیت الله هاشمی با گنجینه ای از اسرار ناگفته دنیا را ترک کرد/ سیدحسن خمینی جانشین این مرد است / مراسم تشییع «آی
المانیتور آیت الله هاشمی با گنجینه ای از اسرار ناگفته دنیا را ترک کرد سیدحسن خمینی جانشین این مرد است مراسم تشییع آیت الله دومین تشییع بزرگ انقلاب بعد از امام بود مخالف دو آتشه هاشمی به مراسم او نیامد روحانی پدر معنوی اش را از دست داد مردم شوکه شدند دنیای سیاست ایرا-
گوناگون
پربازدیدترینها