تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817483142




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقدام جدید اردوغان برای حرکت دادن ترکیه به سوی اقتدارگرایی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پس از چند روز بحث و بررسی، پارلمان ترکیه بالاخره لایحه افزایش اختیارات رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور را به تصویب رساند. قانون جدید که اردوغان و طرفدارانش آن را اقدامی در راستای جلوگیری از بی‌ثباتی کشور در نتیجه تروریسم و دیگر تهدیدات می‌دانند، مورد انتقادات زیادی قرار گرفته و بسیاری معتقدند که گام دیگری در راستای حرکت ترکیه به سوی یک نظام اقتدارگرا است.


به گزارش «تابناک»، پارلمان ترکیه روز گذشته تعدادی اصلاحیه بر قانون اساسی این کشور را به تصویب رساند که به رئیس‌جمهور اجازه صدور فرامین اجرایی و همچنین عضویت در یک حزب سیاسی را می‌دهد. بر اساس اخبار منتشره، حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه توانست با جلب حمایت حزب جنبش ملی‌گرا، این اصلاحات را که مدنظر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور بود، به تصویب برساند.


با این حال، احزاب اپوزیسیون حاضر در پارلمان، از جمله حزب جمهوری‌خواه خلق و حزب کردی دموکراتیک خلق، ابراز نگرانی کرده‌اند که این تمرکزگرایی قدرت در دست رئیس‌جمهور، به شکل‎گیری اقتدارگرایی در ترکیه منجر شود. 


دنیر بایکال، وزیر خارجه اسبق ترکیه از حزب دموکراتیک خلق گفته اجازه دادن به رئیس‌جمهور برای عضویت در حزب سیاسی، بی‌طرفی لازم برای این جایگاه را از بین می‌برد. وی در این زمینه به خبرگزاری «آناتولی» گفت: «جایگاه دولت به یک حزب سیاسی تقلیل پیدا خواهد کرد و آن حزب سیاسی به حزب دولتی تبدیل خواهد شد. این خطرناک است». 


بر اساس گزارش «دویچه وله»، لایحه 18 ماده‌ای اصلاحات قانون اساسی ترکیه اکنون باید تنها درباره دو ماده باقیمانده در پارلمان به تصویب برسد تا به همه‌پرسی عمومی گذاشته شود. بر اساس اصلاحات جدید، رئیس‌جمهور خواهد توانست دو دوره متوالی پنج ساله در سمت خود باقی بماند. 


هشدار اردوغان


رجب طیب اردوغان روز گذشته در اظهاراتی هشدارآمیز، از امکان برگزاری انتخابات زودهنگام در ترکیه خبر داد. رئیس‌جمهور ترکیه که بعد از اقامه نماز جمعه سخن می‌گفت، در ادامه افزود: «اگر نمایندگان مجلس قادر به انجام وظایف خود نباشند، برگزاری انتخابات زودهنگام اجتناب ناپذیر است. این امر (برگزاری انتخابات زودهنگام) چندان خوشایند نیست اما امکان برگزاری آن وجود دارد». 


گفتنی است پست ریاست‌جمهوری در ترکیه پستی نمادین است و در صورتی که این اصلاحات در مجلس ترکیه تصویب شوند، سیستم حکومتی در این کشور تغییر می کند. این اصلاحات در طرحی که از سوی حزب حاکم عدالت و توسعه به مجلس ترکیه ارائه شده، مورد بررسی و رأی‌گیری قرار می‌گیرند. در این میان اما احزاب مخالف دولت معتقدند که انجام این اصلاحات کشور ترکیه را به سمت دیکتاتوری پیش می برد. 


پارلمان ترکیه ۵۵۰ کرسی دارد و برای آنکه این اصلاحات مورد تصویب قرار بگیرند باید دستکم ۳۳۰ نماینده به آن رأی مثبت بدهند و این در حالی است که تعداد کرسی‌های حزب حاکم در مجلس ترکیه ۳۱۶ کرسی است. با رأی ۳۳۰ نفر هم باز نیاز به همه‌پرسی وجود دارد و تنها با رأی ۳۶۷ نفر از اعضای پارلمان است که تغییر مستقیم نظام صورت می‌گیرد.


این روند حرکت ترکیه به سمت تغییر نظام سیاسی در شرایطی رخ می‌دهد که پس از کودتای نافرجام تابستان امسال، این کشور شرایط ویژه‌ای را تجربه کرده که شاخصه اصلی آن، کنترل هرچه بیشتر مخالفان و تلاش برای مدیریت فضای سیاسی و پیشبرد آن در جهت مطلوب اردوغان است.


سازمان دیدبان حقوق بشر، اقدامات دولت ترکیه پس از کودتای ماه ژوئیه را «سخت‌گیری بی‌رحمانه بر منتقدان و مخالفان» توصیف کردهاست. هیو ویلیامسون، مدیر بخش اروپا و آسیای مرکزی این سازمان می‌گوید: «در پی اخراج و یا بازداشت صدها هزار نفر بدون انجام رویه‌های قانونی، ساکت کردن رسانه‌ها و به زندان انداختن اعضای اپوزیسیون کردی، ترکیه درگیر بدترین بحران خود در طی یک نسل شده است». 


در مقابل، طرفداران اردوغان نیز استدلال‌هایی را برای حمایت از اصلاحات قانون اساسی بیان می‌کنند که در نوع خود جالب توجه است. به عنوان مثال، فخرالدین آلتون در مطلبی در روزنامه «دیلی صباح» نوشت قانون اساسی جدید راه را برای ایجاد یک فضای دموکراتیک‌تر در ترکیه باز می‌کند، زیرا سبب تفکیک شفاف قوا می‌شود. 




وی در بخش دیگری از این مطلب می‌نویسد: «در چارچوب ساختار کنونی قانون اساسی، رئیس‌جمهور قوی‌ترین بازیگر به شمار می‌رود با این حال، با وجود برخوردار بودن از بسیاری اختیارات مهم، رئیس‌جمهور هیچ‌گونه مسئولیت سیاسی، قضایی و یا کیفری ندارد. در سیستم جدید، رئیس‌جمهور این مسئولیت‌ها را خواهد داشت». به هر حال، هرچند این استدلال بدیع و جالب به نظر می‎رسد، اما بعید است هدف طرفداران اردوغان از طرح این اصلاحات، مسئولیت‌پذیر کردن وی در مقابل قانون بوده باشد!


۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن