واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گزارش تحلیلی «بیزینس اینسایدر» از چرایی افزایش رویارویی میان ایران و امریکا در آبهای خلیج فارس/دولت اوباما ترس زیادی در برابر ایران از خود نشان داد
در یک نمونه خاص در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی و بازداشت ملوانان نیروی دریایی ایالات متحده بر روی یک قایق توسط نیروهای دریایی سپاه در جریان گفت و گو کاپیتان قایق گفت که فکر کرده بود فرمانده کل قوا امریکا نمی خواهد یک جنگ بر سر یک اشتباه یا یک سوء تفاهم اغاز شود و به همین خاطر او از خود واکنشی نشان نداده بود. این سایت اشاره می کند در نتیجه، نوع رویکرد اوباما مانعی در برابر برخورد و پاسخ های تند از سوی نیروی دریایی امریکا بود.
آفتابنیوز : سرویس بین الملل-سایت تحلیلی «بیزینس اینسایدر» با انتشار گزارشی ضمن اشاره به اخبار روز دوشنبه درباره رویارویی قایق های ایرانی با ناو امریکایی در آبهای خلیج فارس که امریکایی ها مدعی شده اند به دلیل رفتار «ناامن» و «غیر حرفه ای» ایران بوده است و به طرف قایق شلیک هشدار دهنده انجام داده است اشاره می کند که این حادثه در نوع خود اولین گزارش رویارویی در سال ۲۰۱۷ میلادی بوده است. با این حال، در سال ۲۰۱۶ میلادی شاهد افزایش قابل توجه ازار و اذیت ناوهای امریکایی توسط قایق های ایرانی بوده ایم.
به گزارش آفتابنیوز؛این سایت تحلیلی در ادامه اشاره می کند که توانایی ایران برای تضعیف و تحقیر غرب در آبهای بین المللی در حالی است که از نظر تجهیزات نظامی ایران ضعیف تر و معمولی تر از امریکا است. بهنام بن طلب لو تحلیلگر ارشد مسائل ایران در بنیاد نئومحافظه کار دفاع از دموکراسی می گوید که موضع دولت اوباما در قبال ایران در طول سالیان اخیر سبب شده است تا تهران با جسارت و قدرت بیش تری در مقابل ناوهای امریکایی ظاهر شود. او اشاره می کند که تحریم های امریکا علیه ایران برای بازداشتن و مهار ایران کافی نبوده اند. او می افزاید:«تحریم ها یک گام مهم بودند اما تنها گام برای بازداشتن ایران نیستند».
بیزینس اینسایدر اشاره می کند علاوه بر تحریم، دولت اوباما ترس زیادی در برابر ایران از خود نشان داد که همین موضوع پیامی برای ایران بود که آن کشور می تواند به رویارویی بیش تر بپردازد.
طالب لو معتقد است که در دوران اوباما این احساس به ایران منتقل شد که امریکایی ها و شرکای آن کشور در منطقه قادر به دفاع از خود به اندازه کافی نیستند.
«لارنس برنان» کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی و کارشناس در حوزه حقوق بین الملل و قوانین آن می گوید که پاسخ نیروی دریایی ایالات متحده محاسبه شده و تحت معیارهای مناسبی بوده است با این حال، اشاره می کند که به احتمال زیاد به دلیل روند مذاکرات هسته ای و برجام دولت اوباما نگران بوده که برخورد احتمالی نظامی سبب شود تا این موضوع به خطر بیفتد.
بیزینس اینسایدر اشاره می کند که برخی معتقدند که محدودیت های بیش تر بر نوع واکنش نیروی دریایی امریکا در برابر ایران بدان خاطر بوده است که او باور داشته که هرگونه رویارویی به ضرر روابط ایارن و امریکا خواهد بود و ایران را به شدت عمل بیش تر تشویق خواهد کرد.
«جرمی واگان» فرمانده پیشین نیروی دریایی امریکا در مقاله ای برای موسسه واشنگتن تایید کرده است که اهداف استراتژیک دولت اوباما فرماندهان نیروی دریایی امریکا را وادار به اتخاذ واکنش های مطیع وارانه تر در برابر اقدامات تهاجمی ایران کرده بود. او اشاره می کند که در زمانی که مثلث تهدید ترسیم شده توسط فرماندهان نیروی دریایی امریکا یعنی تشخیص این موضوع که ایا توانایی، فرصت و قصد اسیب رساندن به نیروی دریایی وجود دارد نیز ملوانان به اقدامات ایران پاسخی نداده اند.
این سایت اشاره می کند که در یک نمونه خاص در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی و بازداشت ملوانان نیروی دریایی ایالات متحده بر روی یک قایق توسط نیروهای دریایی سپاه در جریان گفت و گو کاپیتان قایق گفت که فکر کرده بود فرمانده کل قوا امریکا نمی خواهد یک جنگ بر سر یک اشتباه یا یک سوء تفاهم اغاز شود و به همین خاطر او از خود واکنشی نشان نداده بود. این سایت اشاره می کند در نتیجه، نوع رویکرد اوباما مانعی در برابر برخورد و پاسخ های تند از سوی نیروی دریایی امریکا بود.
۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]