واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آتش سوزی ها در استان ایلام 79 درصد کاهش يافت
استان ایلام با مناظر طبیعی باشکوهش در دامنه رشته کوه سر به فلک کشیده زاگرس همچون نگینی درخشان خودنمایی می کند و طبیعت بکر و زیبایش جلوه های بی نظیری را به زاگرس و زاگرس نشینان بخشیده است.ایلام ماوای وحوش و گیاهانی است که شاید در هیچ جای ایران و حتی این کره خاکی نتوان نظیر و مانندی برای آنها یافت. مردمان این سامان نیز از گذشته های بسیار دور تاکنون با طبیعت و داشته های آن دم خور بوده اند و نسبت به آن احترام و ارزش زیادی قائل هستند و برای همین شاید به جرات بتوان گفت یکی از غنی و بکرترین طبیعت کشور را می توان در ایلام دید. اداره کل حفاظت محیط زیست استان ایلام در سال های اخیر با انجام برنامه های مدیریتی و آموزش محور سعی دارد به نوعی حفاظت از عرصه ها را تقویت کند و حس مسئولیت پذیری مردم را ارتقا می بخشد.
نویسنده : عاطفه آزادپور
از جمله اقداماتي که در راستاي حفاظت از نعمت هاي طبيعي اين استان انجام شده اجرای طرح های مدیریت جامع و تفضیلی در مناطق حفاظت شده برای افزایش نظارت بر عرصه هاست. معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام در اين خصوص مي گويد: به منظور کنترل، نظارت و مدیریت درست مناطق حفاظت شده و اراضی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست و تعیین کاربری این اراضی اجرای طرح های مدیریت جامع و تفضیلی اراضی در استان ایلام در دست اجرا است.
غلامرضا ابدالی با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در سال های 92 و 93 تدوین و اجرا شد مي افزايد: با اجرا و انجام طرح زون بندی و تعیین کاربری اراضی بکر، مورد حفاظت، مناطق مورد استفاده چند جانبه، زون های احیا و بازسازی مناطق جنگلی، تفرجگاه های گسترده و متمرکز و دیگر زون بندی ها در مناطق حفاظت شده استان مشخص و مدیریت می شود.
وی ادامه مي دهد: طرح مدیریت جامع برای منطقه مانشت و قلارنگ و اثر طبیعی ملی دهلران تدوین و به تصویب سازمان حفاظت محیط زیست رسید و منتظر تامین اعتبار آن از سوی شورای برنامه ریزی استان برای اجرای طرح هستیم البته طرح مدیریت منطقه حفاظت شده کولگ نیز در حال طراحی و تدوین و آماده برای ارائه به سازمان و تصویب نهایی است و طرح مدیریت جامع تنگه رازیانه نیز مراحل پایانی تدوین خود را می گذراند.
ابدالی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده بین استاندار ایلام و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور مي گويد: طرح مدیریت جامع و تفضیلی مناطق در راستای این تفاهم نامه بود و این طرح ها بعد از مطالعه و تدوین برای تصویب به کارگروه آمایش سرزمینی ارائه می شود و بعد از تصویب توسط این کار گروه برای تامین اعتبار و اجرای طرح به شورای برنامه ریزی استان عرضه می شود.
استفاده از نیروهای مردمی در حراست از عرصه های طبیعی
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی ایلام هم در زمینه وضعیت عرصه های طبیعی این استان مي گويد: به منظور کنترل عرصه های طبیعی با توجه به گستره و وسعت زیاد و تعداد کم افراد یگان حفاظت، نیروهای مردمی پس از تایید به صورت فصلی بکارگیری می شوند.
غلامرضا فتحی هدف از این کار را حراست از عرصه های ملی با کمک مردم و مشارکت دادن آنها در حفاظت از طبیعت استان ذکر کرده و مي افزايد: این طرح برای نخستین بار برای مهار آتش سوزی های امسال در استان اجرا شد که با انجام موفقیت آمیز آن در دیگر موارد نیز از نیروهای مردمی استفاده می شود. کاهش 79 درصدی آتش سوزی ها در استان ایلام
وی تاکید مي کند: یکی از مهمترین معضل هایی عرصه ها مساله آتش سوزی است که امسال با انجام اقدام های پیشگیرانه متعدد و تامین و تهیه تجهیزات، 15 فقره آتش سوزی در 245 هکتار داشتیم که نسبت به سال گذشته 82 درصد در وسعت و 79 درصد در فقره، کاهش داشته است.
فتحی با بیان اینکه استان ایلام در زمینه پیشگیری و جلوگیری از آتش سوزی و نیز مهار آتش رتبه نخست کشوری را در سال جاری به خود اختصاص داد، مي گويد: سعی ما کاهش موارد آتش سوزی در استان برای سال های آتی با انجام اقدام های پیشگیرانه است و به منظور مهار آتش امکاناتی چون رادفایر، فلکس پک، بیل، جلیقه محافظ، کفش برای نیروها تامین شده است. با اجرای طرح های مدیریت جامع و تفضیلی، افزایش سطح مناطق شکار و تیز اندازی ممنوع، گسترش مناطق حفاظت شده، تقویت نیروها و پایش مداوم مناطق، جلوگیری از بروز آتش و خرید تجهیزات برای آتش سوزی، سرشماری وحوش و پرندگان، شناسایی کانون های محل تجمع وحوش، پایش مناطق، تجهیز محیط بانان به امکانات مورد نیاز شناسایی نقاط قوت و ضعف برطرف کردن ضعف ها و تقویت نقاط قوت می توان آینده خوب و درخشانی را برای مناطق حفاظت شده استان ایلام متصور شد فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی ایلام با توجه به رابطه مستقیم و مداوم مردم استان به طبیعت مي گويد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه عرصه های طبیعی با متخلفان بشدت برخورد می شود.
وی مي افزايد: آموزش، پیشگیری و حفاظت از عرصه های طبیعی به مردم برای پاسداشت عرصه های ملی و جلوگیری از حوادث و رخدادهایی چون آتش سوزی، تخریب و تصرف اراضی در اولویت اداره کل و یگان حفاظت منابع طبیعی است.
فتحی ادامه مي دهد: در این راستا اقدام های متعددی صورت گرفته که حفاظت و بهره برداری مشارکتی توسط تعاونی های بهره بردار یا دامداران از جمله این فعالیت ها است که در قالب آن شرکت های تعاونی بهره بردار با فراگیری آموزش هایی نظیر چگونگی برداشت فرآورده های جنگلی با حفاظت و حراست از عرصه ها از محصولات و فرآورده های مختلف جنگلی استفاده می کنند.
وی ادامه مي دهد: با همکاری اداره کل امور عشایری استان همواره آموزش هایی برای جلوگیری از آتش سوزی و تخریب اراضی، زمان درست کوچ نشینی و ورود به عرصه ها و چرای احشام به عشایر کوچ نشین ارائه می شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]