واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جليلي با اشاره به پيام سولانا در سفر به تهران: مسير مذاكره ايران و 1+5 بر اساس مشتركات بستهها باز است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه غيرعلني صبح امروز (يكشنبه) كه براي بررسي آخرين تحولات پرونده هستهيي تشكيل شده بود از مذاكرات گروه هستهيي ايران با 1+5 و ابتكار جمهوري اسلامي ايران در ارائه بسته هستهيي به كشورهاي بزرگ جهان حمايت كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) نمايندگان مردم همچنين بر اقتدار اعضاي گروه مذاكره كننده در گفتوگو با 1+5 تاكيد كردند.
سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي نيز در اين جلسه با تشريح روند مذاكرات جمهوري اسلامي ايران با گروه 1+5 تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران با تدبير و اقتدار، گفتوگو با آژانس بينالمللي انرژي اتمي و گروه 1+5 را پيش خواهد برد و از حقوق هستهيي مردم ايران به حق دفاع خواهد كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي حضور علي لاريجاني را در راس مجلس شوراي اسلامي مغتنم و فرصتي براي پيشبرد پرونده هستهيي كشورمان توصيف كرد و گفت: در موضوع هستهيي كشورمان از ديپلماسي پارلماني به عنوان يك ظرفيت خوب استفاده خواهد شد.
جليلي در خصوص نتايج سفر اخير سولانا به تهران گفت: در اين سفر سولانا به عنوان نماينده 1+5 و مديران كل پنج كشور روسيه، چين، انگليس، فرانسه، و آلمان ضمن ارائه بسته پيشنهادي 1+5 اعلام كردند كه از بسته پيشنهادي ايران به عنوان يك ابتكار استقبال ميكنند و سولانا تصريح كرد كه سر فصلهاي بسته ايران را مثبت ميداند و با آن موافق است.
وي افزود: علاوه بر اين سولانا و مديران كل 1+5 در مذاكرات خود اظهار كردند كه مشتركات بستههاي ايران و 1+5 ميتواند مبناي مذاكره بين طرفين قرار بگيرد.
جليلي درباره پيام عمده سفر سولانا و تيم همراه وي به تهران گفت: مسير مذاكره و گفتوگو بين ايران و 1+5 بر اساس مشتركات بستههاي طرفين باز است و امكان فعال شدن طرفين بر اساس قاعده برد - برد وجود دارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان از همكاريهاي مجلس، به ويژه رييس مجلس شوراي اسلامي تشكر كرد و افزود: حمايت و پشتيباني مجلس از مواضع هيات مذاكره كننده باعث اقتدار بيشتر در مذاكره با كشورهاي بزرگ است.
همچنين جليلي پس از جلسه با نمايندگان مجلس با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ گفت.
موضوع هستهيي در ايران مورد اجماع ملي است
به گزارش خبرنگار ايسنا، وي در ابتدا با بيان اينكه موضوع هستهيي در ايران مورد اجماع ملي است، گفت:« اگر در اين زمينه پيشرفتي هم به وجود آمده مبتني بر پشتيباني ملي است.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي، ابراز داشت:« مجلس به عنوان خانهي ملت و نهاد مهم قانونگذاري و قوهي مقننه هميشه پشتيباني بسيار خوبي از اين موضوع داشته است. دوستان مجلس هشتم و آقاي لاريجاني تقاضا داشتند كه در اوايل مجلس هشتم يك توضيحي در مورد سوابق پروندهي هستهيي و آنچه كه امروز در جريان است ارايه شود. خوشبختانه در جلسهي امروز اين بحث اجماع ملي را به خوبي شاهد بوديم و خيلي خوشحالم كه در صحن مجلس ديدم نمايندگان از طيفهاي مختلف سياسي همه در موضوع هستهيي يك اجماع نظر و توافق جدي دارند كه اين ظرفيت خوبي براي بحث هستهيي ماست.»
جليلي دربارهي موضوع پيشنهادهاي اخير نيز، گفت:« ميدانيد كه ما يك بسته پيشنهادي ارايه كردهايم و با توجه به رويكردي كه امروز وجود دارد و شرايطي كه در آن هستيم بعد از حل مسائل باقيمانده كه در آژانس بود و اجلاسي كه برگزار شد ظرفيت خوبي ايجاد شد براي اينكه بين ما و برخي از قدرتها زمينهاي را براي همكاري دربارهي نگرانيهاي مشترك با تعهدات مشترك ايجاد كنيم. بر همين اساس بستهاي را تهيه كرديم و طيفي از موضوعاتي كه فقط هستهيي نبود ارايه داديم و ظرفيتهاي جمهوري اسلامي ايران را در اين زمينه مطرح كردهايم.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي، با اشاره به مفاد بستههاي پيشنهادي، گفت:« ما در اين بسته هيچ تقاضا و مطالبهاي نداشتيم بلكه ظرفيتهاي جمهوري اسلامي ايران را ارايه كرديم كه در يك تعامل سازنده ميتواند موضوع براي مذاكره و همكاري باشد. اين بسته مورد استقبال ديگر كشورها قرار گرفت و در تماسهايي كه قبل از سفر سولانا به ايران داشتيم بستهي پيشنهادي ايران را حاوي نكات و عوامل بسيار مهم و مثبتي دانستند. در سفري هم كه آقاي سولانا به همراه مديران كل پنج كشور به تهران آمدند از اين بسته استقبال كردند و آقاي سولانا هم اعلام كردند كه با كليات اين بسته موافق هستند و متقابلا آنها هم بستهاي پيشنهاد كردند و ما اعلام كرديم كه بستهي آنها را مطالعه و بررسي و نظر خود را مطرح ميكنيم.»
مذاكرات بايد براساس نقاط مشترك بستهها باشد
وي در پاسخ به اين سوال كه در مذاكرات و بسته پيشنهادي كشورهاي1 + 5 عنوان شده بود كه بحث فعاليتهاي هستهاي و سانتريفيوژهاي ايران لغو شود تا تحريمها كاهش پيدا كند، گفت:« آنها بستهي پيشنهادي را ارايه كردند و همراه بسته پيشنهاد دادند كه چگونه مذاكرات را شروع كنيم. ما اعلام كرديم كه مشتركات دو بسته ميتواند مبناي خوبي براي شروع مذاكرات باشد. دربارهي چگونگي مذاكرات هم پيشنهادات آنها را مطالعه ميكنيم و نظر خود را خواهيم داد.»
درباره چگونگي شروع مذاكرات گفتوگوميكنيم
جليلي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه سولانا در گفتوگوي مطبوعاتي خود عنوان كرده است كه در زمان مذاكرات ايران تعليق فعاليتهاي هستهاي داشته باشد، گفت: « آنها يك بستهي پيشنهادي ارايه كرده و در كنار آن بحثهايي را پيشنهاد دادهاند و زمانبندي و چند مرحله را عنوان كردهاند اما اين نكته كه شما عنوان ميكنيد در بحثهاي آنها وجود ندارد.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي، گفت:« ما يك بستهي پيشنهادي را مبتني بر ظرفيتهاي خود ارايه كردهايم آنها هم پيشنهادي دارند حالا ما اگر ميخواهيم مذاكره و گفتوگو انجام دهيم بايد بر اسا نقاط مشترك دو بسته كار كنيم.»
به گزارش ايسنا وي تصريح كرد:« توافق ما با سولانا اين بود كه آنها اعلام كردند با كليات بستهي پيشنهادي ما موافق هستند و عناصر خوبي در آن وجود دارد. ما نيز اعلام كرديم بستهي آنها را بررسي ميكنيم و درباره چگونگي شروع مذاكرات با هم گفتوگو ميكنيم.»
جليلي در بخش ديگري از سخنانش، گفت:« بسياري از كشورهايي كه در همين دوره از مذاكرات صحبت كردند همه بر اين موضوع تاكيد داشتند كه مذاكره بايد صورت گيرد. ما از بحث استقبال كردهايم اما بايد در عمل ببينيم. به عنوان مثال نمايندهي چين تاكيد داشت كه مذاكرات ميتواند خود نقطه مشترك داشته باشد. نمايندهي آلمان هم تصريح كرد بايد با اقتدار و خلاقيت يك دورهي جديد را شروع كنيم.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي، در مورد موضوع سوءقصد به رييس جمهور كشورمان در جريان سفر به عراق، گفت:« معمولا در سفرهايي كه صورت ميگيرد قبل از هر سفر بايد ملاحظات امنيتي حفظ شود. طبيعي است كه در عراق هم ملاحظات امنيتي و حفاظتي بايد انجام گيرد.»
انتهاي پيام
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]