واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معتادان خیابانی معضلاتی فراتر از آسیب های فردی ایجاد میکنند
معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: معتادان خیابانی علاوه بر آسیب زدن بر جسم خود، به سلامت جامعه نیز آسیب می زنند و چهره شهر را نیز نازیبا می کنند.
سیدنظام الدین زرگری افزود: معتادان خیابانی در ابتدا به خود آسیب می زنند و در گام بعدی به علت رها بودن در جامعه، در معرض دید عموم قرار دارند و چهره شهر را نامناسب می کنند.
وی ادامه داد: دیدن این معضلات برای کودکان و مسافرهایی که از شهر عبور می کنند، صورت خوشی ندارد و حالت روحی و روانی نامناسبی را القا می کند و زیبایی شهر در پسِ وجود معتادان خیابانی پوشیده می شود.
زرگری افزود: وجود معتادان خیابانی محیط شهری را آلوده می کند، زیرا این افراد بهداشت را رعایت نمی کنند و بیشتر این افراد ناقل بیماری هایی نظیر هپاتیت و ایدز هستند.
وی، آسیب اجتماعی دیگر مانند تکدی گری را از عواقب ناشی از اعتیاد برشمرد و گفت: علاوه بر تکدیگری، افرادی که اعتیاد شدید دارند به جا به جایی مواد مخدر و فروش آن روی می آورد.
معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی استان سمنان ، بر ساماندهی این افراد تاکید کرد و گفت: طبق قانون ساماندهی معتادان خیابانی بر عهده بهزیستی قرار ندارد.
وی تشریح کرد: بهزیستی وظیفه دارد تا افرادی که داوطلبانه به مراکز ماده 15 یا مراکز ترک اعتیاد شبانه روزی یا روزانه مراجعه می کنند خدمات ارایه دهد و معتادان خیابانی یا معتادان متهاجر که وضعیت آشفته دارند و به جامعه صدمه می زنند در مراکز ماده 16 و یا کمپ ترک اعتیاد اجباری، به وسیله نیروی انتظامی و با حکم قضایی ارجاع می شوند.
وی بیان داشت: در استان سمنان هیچ مرکز ماده 16 برای نگهداری معتادان خیابانی وجود ندارد، از این رو، در برخی موارد، این معتادان با حکم قضایی و مجوز به کمپ های ترک اعتیاد ارجاع داده می شوند که این کار می تواند عواقب بسیاری زیادی داشته باشد.
معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی استان سمنان، درباره کمپ های ترک اعتیاد استان گفت: در استان سمنان کمپ ترک اعتیاد به اندازه کافی وجود دارد، اما پراکندگی آن مناسب نیست.
زرگری ادامه داد: پنج کمپ اعتیاد در شهرستان شاهرود وجود دارد و در بقیه شهرستان های استان سمنان یک کمپ وجود دارد، درمجموع دراستان سمنان فقط یک کمپ ترک اعتیاد بانوان در شاهرود فعال است که کافی نیست.
وی، درباره ارایه یاری برگ به افراد معتاد تصریح کرد: برای ارایه یاری برگ ها بهزیستی اعتبار کافی ندارد و تنها 30 تا 40 درصد از معتادانی که تصمیم به ترک اعتیاد دارند، یاری برگ دریافت می کنند و این یاری برگ ها برای یک دوره 28 روزه به مبلغ 450 هزار تومان است.
معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: علاوه بر یاری برگ ها، مدیریت کمپ ها نیز به افرادی که به دنبال ترک اعتیاد هستند کمک می کنند و تخفیف به آن ها می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]