واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
تازه ترین آمارها نشان می دهد که به دلیل دست داشتن 45 تن از نمایندگان کنگره ملی خلق چین در رسوایی خرید رای جهت راهیابی به کنگره، از مجلس این کشور اخراج شده اند.
به گزارش ایرنا، رسوایی خرید رای که یکی از مصداق های فساد مالی و تلاش برای حضور در کنگره ملی چین محسوب می شود، از سال 2013 میلادی مسئولان قضایی چین را نسبت به این مسائل هوشیار کرد؛ زمانی که مشخص شد شماری از نمایندگان پارلمان محلی در شمال شرق چین با دادن رشوه به جمع اعضای کنگره ملی خلق پیوسته اند.
این رسوایی نیز که هم اکنون در کنار فساد مالی دیگر مقامات سیاسی و نظامی در حال تبدیل شدن به موضوعی بسیار نگران کننده برای رهبران حزب حاکم است، باعث شده در چهار سال گذشته مبارزه جدی با فساد از سوی دولت «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین با شدت بیشتری دنبال شود.
کنگره ملی خلق چین بلندپایه ترین مرجع قانونگذاری در این کشور است و راهیابی فساد به آن یک خطر بزرگ برای کشور به حساب می آید.
مبارزه جدی با پدیده فساد در میان نمایندگان کنگره خلق چین باعث شده تا بر اساس گزارش روزنامه ساوت چاینا تعداد آنان به 108 نفر کاهش یافته و از 2 هزار و ۹۸۷ نماینده در سال 2013 میلادی به 2 هزار و ۸۷۹ نفر در حال حاضر برسد.
این رسانه هنگ کنگی در آخرین گزارش خود اعلام کرده است که مبارزه فراگیر «شی» با فساد، شمار نمایندگان این دوره پارلمان را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.
گزارش می افزاید: اگر چه برخی از نمایندگان در این مدت فوت شده اند اما آمارها نشان می دهد که دستکم ۴۵ نفر از آنان در رسوایی خرید رای دست داشته و از پارلمان اخراج شده اند.
این نشریه می نویسد، طبیعتا پارلمان چین هیچ برخوردی با حزب حاکم کمونیست در زمینه کاهش شمار نمایندگان نخواهد داشت زیرا این نمایندگان اخراجی و برکنار شده از اعضای حزب حاکم بوده اند.
موضوع فساد در میان نمایندگان کنگره حتی باعث شد تا شهریور ماه سالجاری جلسه ویژه ای را اعضای حزب و کنگره ملی خلق تشکیل داده و به بررسی اینگونه رسوایی ها در میان نمایندگان بپردازند.
در پایان این جلسه که به استان «لیائونینگ» در شمال شرق چین و به راهیابی نمایندگان این منطقه به کنگره اختصاص داشت، اعلام شد: نزدیک به دو سوم از نمایندگانی که به پارلمان محلی استان راه یافته بودند ضمن خلع کرسی؛ دیگر در مجلس حضور ندارند و تحت پیگرد حقوقی قرار گرفته اند.
«ساوت چاینا» یادآور می شود که برای خرید کرسی ها توسط نمایندگان فاسد، آنها میلیون ها یوان در سال های اخیر پرداخت کرده اند و بعضا برای هر رایی به منظور کسب یک کرسی مجلس بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار پرداخت شده است.
اجلاس سالانه مجلس (کنگره ملی خلق) چین که بزرگترین رویداد سیاسی این کشور محسوب می شود، پنجم ماه مارس امسال در شهر پکن با حضور نزدیک به سه هزار نماینده برگزار شود و گزارش دولت در آن قرائت خواهد شد.
۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]