تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846265560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بارش شهابی ربعی امشب به اوج می‌رسد/ رصد شهاب‌باران تنها در 6 ساعت


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بارش شهابی ربعی امشب به اوج می‌رسد/ رصد شهاب‌باران تنها در 6 ساعت
بارش شهابی ربعی امشب، سه‌شنبه 14 دی ماه به اوج بارش خود می‌رسد و این در حالی است که به دلیل آلودگی نور ماه، این پدیده تا زمان غروب ماه میسر نخواهد بود.


به گزارش ایسنا بارش شهابی «ربعی» که به آن بارش شهابی «کوادرانت» نیز گفته می‌شود یکی از پربارترین بارش‌های شهابی سالانه است. نرخ ساعتی سرسویی (تعداد شهاب‌هایی که در هر ساعت مشاهده می‌شود) این بارش در زمان اوج، به حدود ۹۰ شهاب می‌رسد و در نتیجه این بارش یکی ازبارش‌های شهابی بزرگ سال به شمار می‌رود.


این بارش در حدود ۵۰۰ سال پیش از سوی منجمان چینی و کره‌ای شناخته شد، اما به تدریج به فراموشی سپرده شد تا اینکه در چند سال پس از آن دوباره شناخته شد.


در آن زمان در بخشی از صورت فلکی «گاوران» کنونی، صورتکی با نام ربع (Quadrans Muralis) وجود داشت که مکان آن بین سه خواهران (سه ستاره از بنات النعش) و چهار ضلعی ستاره‌هایی که سر اژدها می‌سازد، قرار  داشت. در اوقات اوج این بارش کانون آن در صورت فلکی ربع قرار داشت و به همین دلیل این بارش«ربعی» نام گرفت، ولی پس از مدتی در تقسیم‌بندی جدیدی که برای تعیین پیکرهای آسمانی صورت گرفت، «ربع» به عنوان بخشی از صورت فلکی گاوران قرار گرفت، اما نام این بارش ربعی باقی‌ماند.


این بارش در اواسط دی ماه به اوج بارش خود می‌رسد.


مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری در گفت‌وگو با ایسنا به جزئیات بارش امشب اشاره کرد و گفت: بارش شهابی ربعی یا کوادرانت یکی از بارش‌های مشهور سالیانه است که در اواسط دی ماه هر سال به اوج بارش خود می‌رسد.


وی زمان اوج بارش این شهاب را در شامگاه امشب، سه‌شنبه 14 دی ماه دانست و ادامه داد: هر چند که ZHR (میزان بارش ساعتی سمت الراسی) برای این بارش بین 40 تا 100 شهاب پیش بینی می‌شود ولی امسال تعداد شهاب‌هایی که در هر ساعت از این بارش مشاهده خواهد شد 40 شهاب است.


منشا بارش شهابی ربعی


عتیقی این بارش شهابی را بازمانده ذرات دنباله‌دارها عنوان کرد و یادآور شد: دنباله‌دار عامل ربعی، 2003EH1 است که ذرات به جا مانده ازاین جرم در فاصله 150 کیلومتر از سطح زمین در اثر برخورد با جو درخشان می‌شوند. این ذرات در ابعاد میلی‌متری و میکرومتری است که به آنها شهاب گفته می‌شوند.


مدیر انجمن نجوم آماتوری با تاکید بر اینکه این شهاب‌ها از نظر ماهیت با شهاب سنگ‌هایی که دارای جرم و ابعاد قابل توجه هستند، متفاوت است، اظهار کرد: علی رغم وجود ماه نزدیک به تربیع در آسمان شامگاه سه‌شنبه 14 دی ماه، رصد شهاب‌های این بارش در زمان طلوع ماه میسر نیست.


وی در عین حال توضیح داد: ولی با غروب ماه در نیمه شب، پیش بینی می‌شود هر چه از نیمه شب سه‌شنبه، 14 دی ماه به سمت صبح روز چهارشنبه 15 دی ماه برویم، شرایط رصد شهاب‌های کم نور این بارش بهتر خواهد شد.


عتیقی ادامه داد: از شبانگاه امشب، 14 دی ماه بارش شهابی در آسمان خواهد بود؛ ولی به دلیل آلودگی نور ماه،‌ این پدیده قابل مشاهده نیست؛ ولی بعد از نیمه شب و پس از غروب ماه در وضعیتی که آسمان تاریک است این پدیده قابل رصد خواهد بود.


به گفته وی در مدت زمان 6 ساعت پس از غروب ماه (از زمان غروب ماه تا سپیده دم روز چهارشنبه، 15 دی ماه) رصد بارش شهابی ربعی میسر خواهد بود.


نکات لازم برای رصد بارش شهابی


عتیقی، به همراه داشتن لباس گرم و مناسب و انتخاب رصدگاه امن و بی خطر را از نکات مهم در رصد این بارش شهابی نام برد و اظهار کرد: محل رصد باید به دور از آلودگی‌های هوا و نوری شهرها باشد.


وی با تاکید بر اینکه برخی تصور می‌کنند بارش شهابی همان شهاب‌سنگ است، خاطرنشان کرد: این بارش شهابی هیچ خطری برای انسان ندارد و بدون ابزار رصدی و با چشم غیر مسلح می‌توان تمام پهنه آسمان را برای مشاهده شهاب این بارش جستجو کرد.


کانون بارش ربعی


عتیقی به کانون بارش شهابی ربعی اشاره کرد و گفت: از امتداد خلاف جهت حرکت شهاب‌ها به نقطه واحدی از صور فلکی شمال کره آسمان می‌رسیم که به آن گاوران می‌گویند و این نقطه همان کانون بارش‌هاست.


وی با بیان اینکه از آنجایی که در ابتدا کانون بارش شهابی ربعی در صورت فلکی ربعی بود، از این رو این بارش به نام ربعی شناخته شد، ادامه داد: ولی با تقسیم بندی که در این تقسیم‌بندی جدید تعیین پیکرهای آسمانی صورت گرفت،‌ تغییراتی حاصل شد که بر این اساس صورت فلکی کوادرانت به صورت‌های فلکی دیگر تعلق گرفت و در حال حاضر کانون بارش شهابی این بارش در صورت فلکی «گاوران» قرار دارد؛ هر چند که نام این بارش همچنان ربعی باقی مانده است.


نحوه عکاسی از رویداد زیبای نجومی


عتیقی به بیان نحوه عکاسی از این پدیده نجومی پرداخت و اظهار کرد: عکاسی از بارش‌های شهابی باید بر روی سه پایه با حساسیت‌های (ISO) بالا باشد و ترجیحا با لنزهای واید (دارای میدان دید باز) برای ثبت بارش‌های شهابی توصیه می‌شود.


وی همچنین اضافه کرد: در گزارش‌های بارش شهابی به موضوعاتی چون «میزان جا به جایی شهاب‌ها در پهنه آسمان»، «قدر شهاب‌های عبوری»، «صورت‌های فلکی»، «محل عبور شهاب‌ها»، « مختصات جغرافیایی» و «نام افراد رصدگر» توجه می‌شود.


تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۱۴ دی ۱۳۹۵ - 03 January 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن