واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخستین کارگاه تغذیه و رژیم درمانی ویژه مهاجرین افغانستانی در مشهد برگزار شد
اولین کارگاه تخصصی تغذیه و رژیم درمانی ویژه مهاجرین افغانستانی به همت کمیسیون علمی-تخصصی اتحادیه اسلامی دانشگاهیان افغانستان در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، اولین کارگاه تخصصی تغذیه و رژیم درمانی ویژه مهاجرین افغانستانی به همت کمیسیون علمی-تخصصی اتحادیه اسلامی دانشگاهیان افغانستان در مکان این اتحادیه در «مشهد» با اهداف آشنایی با گروههای مختلف غذایی، آشنایی با مواد مغذی و عملکرد آن در بدن، آشنایی با اصول تغذیه سالم، اصول طراحی رژیم غذایی سالم برگزار شد. در این مراسم برخی از متخصصان مربوطه و جمعی از دانشجویان علاقمند و فعال حضور داشتند. در ابتدا مراسم «زهرا اخلاقی» کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت تغدیه در سلامت انسان، گفت: تغذیه در حفظ سلامت انسان در دوران مختلف زندگی و همچنین در پیشگیری از بیماریها و درمان آنها بسیار مورد توجه است، بی شک یکی از مهمترین علل بیماریهای مختلف و عامل تشدیدکننده بسیاری از بیماریها عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه در افراد است. وی تاکید کرد: آموزش رفتارهای سالم در بحث تغذیه برای همه افراد با توجه به اهمیت این موضوع ضروری به نظر میرسد، برای آشنایی با اصول تغذیه، آشنایی با گروههای مختلف غذایی و خواص آنها امری واجب است. اخلاقی هرم راهنمای غذایی را یک الگوی کلی از تغذیه مناسب روزانه عنوان کرد و گفت: در الگوی هرم غذایی بر خوردن غذاهای متنوع و گوناگون تاکید شده است تا بدن تمامی مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت و در عین حال مقدار کالری دریافتی و وزن بدن در حد مطلوب باشد. این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: هرم تغذیه دارای 4 طبقه میباشد که خوراکیهای مربوط به 5 گروه اصلی غذایی در 3 طبقه پایین آن قرار دارد و هر یک از گروههای غذایی بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم میکند و هیچ یک از آنها را نمیتوان با مواد غذایی گروه دیگر جایگزین کرد. همچنین هیچکدام از گروههای غذایی را نمیتوان مهمتر از دیگری دانست، چرا که بدن برای برخورداری از سلامت کامل به همه آنها نیاز دارد. طبقه فوقانی یا راس هرم را چربیها، روغنها و شیرینیها تشکیل میدهند، مثالهایی از خوراکیهای مربوط به این طبقه عبارتند از: سس سالاد، انواع روغنها، خامه، کره، کره نباتی(مارگارین)، شکر و دسرهای شیرین. این خوارکیها حاوی کالری زیاد بوده و مواد مغذی اندکی دارند، این غذاها را باید به مقدار اندک مصرف کرد. طبقه بعدی از راس هرم به سمت پایین به 2 واحد تقسیم میشود و مربوط به 2 گروه غذایی است که عمدتا از حیوانات تهیه میشوند. نمونههایی از خوراکیهای مربوط به این طبقه عبارتند از: شیر، ماست، گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و آجیلها.
خوراکیهای این طبقه حاوی پروتئین، کلسیم، آهن و روی میباشند. طبقه بعدی هرم غذایی نیز به دو بخش تقسیم شده است که از گیاهان تهیه میشوند. سبزیجات و میوهها به دلیل وجود ویتامینها، مواد معدنی و فیبر باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرند. طبقه پایین هرم مربوط به نان، برنج، ماکارونی و غلات میشود، همه این خوراکیها از گیاهان دانهای تهیه میشوند، بدن انسان روزانه به خوردن چندین سهم از این نوع خوراکیها نیاز دارد. در پایان مراسم پرسش و پاسخ در مورد انواع رژیمهای درمانی بین حاضرین و کارشناس برنامه صورت گرفت. «محمدباقر احمدی» مسئول برگزاری کارگاه و کمیسیون علمی – تخصصی اتحادیه اسلامی دانشگاهیان ضمن تقدیر و تشکر از کارشناس این مراسم و حاضران، گفت: کمیسیون علمی – تخصصی اتحادیه اسلامی دانشگاهیان با برنامههای تخصصی دیگری که در پیش رو دارد در زمینه ارتقا سطح علمی هموطنان گام بر میدارد. انتهای پیام/ح
95/05/02 :: 14:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]