تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870428613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه نويسندگان افغانستاني به شهداي «فاطميون» تغيير كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگاه نويسندگان افغانستاني به شهداي «فاطميون» تغيير كرده است
نگاه نويسندگان افغانستاني به شهداي مدافع حرم لشكر فاطميون تغيير كرده است، از اين رو منتظر توجه شاعران و نويسندگان افغانستاني نسبت به اين حوزه هستيم.
محمدكاظم كاظمي، شاعر و نويسنده افغانستاني و دبير يازدهمين دوره جشنواره شعر فجر با اشاره به اضافه شدن بخش بين‌الملل جايزه ادبي جلال آل‌احمد، در گفت‌وگو با دفاع‌پرس اظهار داشت: بين‌المللي شدن جايزه جلال از چند بعد حائز اهميت است. يكي از ويژگي‌هاي مهم اين اتفاق ديده شدن ادبيات افغانستان در ايران است كه به مطرح شدن و شناخته شدن آن مي‌انجامد.  وي تصريح كرد: بخش بين‌الملل مي‌تواند پاي ادبيات داستاني افغانستان را به ايران باز كند كه ممكن است براي مردم تازگي داشته باشد، همچنين مي‌تواند توجه مردم ايران را به اين مسئله جلب كند كه زبان فارسي در افغانستان موقعيت و ادبيات داستاني خوبي دارد. ارتباط و تعامل نويسندگان و شاعران دو كشور نيز بخش ديگر اين موضوع است كه مي‌تواند به تعاملات فرهنگي و ادبي كمك كند و پُل ارتباطي بين نهادها و نويسندگان دو كشور ايجاد مي‌شود.


شاعر و نويسنده افغانستاني گفت: بخش بين‌الملل جايزه جلال تأثيرات مثبتي را در كشور افغانستان خواهد داشت. تصور عمومي مردم افغانستان كه بيگانگان نيز بر آن دامن مي‌زنند، ناديده گرفته شدن ادبيات و زبان فارسي افغانستان در ايران است. امروز با توجه به ديده شدن ادبيات افغانستان در جايزه جلال، اين تصورات برهم مي‌خورد. مردم افغانستان خواهند ديد كه برادران ايراني آنها، نسبت به مفاخر، زبان و ادبيات مشترك بين دو كشور نگاه مثبت دارند.  كاظمي درباره جايگاه ادبيات مقاومت در افغانستان بيان كرد: مقاومت در شعر و ادبيات داستاني مقاومت، حضور و بروز دارد، به عنوان مثال موضوع كتاب «كوچه ما» از محمداكرم عثمان، تاريخ سياسي افغانستان است كه بخش مهم آن درباره مقاومتي است كه در برابر استبداد در افغانستان، مقابل بيگانگان روي داده بود.  دبير يازدهمين دوره از جشنواره شعر فجر افزود: كتاب‌هاي زيادي در حوزه مقاومت در افغانستان وجود دارد كه مستقيم و غيرمستقيم به جنبه‌هاي مقاومت اشاره دارد و قابل‌توجه است. جنس مقاومت در افغانستان كم و بيش با مقاومت ايران فرق دارد.  اين شاعر و نويسنده افغانستاني درباره جايگاه ادبيات دفاع مقدس در كشور خود گفت: بيشتر آثاري كه هنرمندان افغانستاني درباره موضوع دفاع مقدس ارائه داده‌اند، متعلق به آثار شاعران مهاجري بوده است كه در ايران حضور داشته‌اند. فاصله‌هاي فرهنگي و سياسي بين دو كشور، مانع مهم بروز و ظهور ادبيات دفاع مقدس در كشور افغانستان بوده كه ضروري است به اين مسائل پرداخته شود.  وي درباره رويكرد نويسندگان افغانستاني نسبت به شهداي مدافع حرم بيان داشت: نگاه و رويكرد نويسندگان افغانستاني به شهداي مدافع حرم لشكر فاطميون نسبت به گذشته تغيير كرده است.


تاكنون نگاه نويسندگان به اين شهدا در سايه جريانات سياسي بود كه امروز در حال تغيير است و ما منتظر توجه شاعران و نويسندگان افغانستاني به اين حوزه هستيم. در حوزه شعر اتفاقاتي رخ داده، اما در ادبيات داستاني، نياز به زمان داريم.  كاظمي افزود: براي رسوخ يك پديده‌ اجتماعي در ادبيات داستاني نياز به زمان است كه طبيعتاً بايد كمي صبر كنيم تا موضوع، بيشتر براي مردم روشن شود. هنوز كه هنوز است نگاه نويسندگان به شهداي مدافع حرم پُررنگ نيست، هرچند اين موضوع براي مردم ايران و افغانستان قابل احترام است.  دبير يازدهمين دوره از جشنواره شعر فجر عنوان كرد: رسانه‌هاي دشمن درباره اين موضوعات كار مي‌كنند، ما نبايد از اين موضوعات غفلت كنيم. مردم داخل كشور افغانستان، تاوان زيادي براي همراهي رزمندگان در جنگ سوريه پرداخته‌اند. حجم فشارهاي رواني گاهي مردم را دچار تعلل مي‌كند.  اين شاعر و نويسنده افغانستاني تأكيد كرد: موضوع شهداي مدافع حرم، امروز نقطه اتحاد و اشتراك مردم ايران و افغانستان است. بسياري از نگاه‌هاي مردم ايران به افغانستان به دليل شهداي تيپ فاطميون تغيير كرده است. ايراني‌ها احترام زيادي براي شهداي افغانستاني قائل‌اند. 





تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن