واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
انتخابات ریاست جمهوری و جدال بر سر شبکه های اجتماعی
فیلتر تلگرام و اینستاگرام یا رفع فیلتر فیس بوک و توئیتر
حمله به شبکه های اجتماعی در ماه های اخیر افزایش یافته است. مدتی است بحث فیلترینگ تلگرام و حتی اینستاگرام در برخی مجامع سیاسی و قضایی به گوش می رسد. اما در این بین علی مطهری نایب رییس مجلس می گوید باید فیلترینگ "فیس بوک" و "توئیتر" هم برداشته شود.
روز نو : حمله به شبکه های اجتماعی در ماه های اخیر افزایش یافته است. مدتی است بحث فیلترینگ تلگرام و حتی اینستاگرام در برخی مجامع سیاسی و قضایی به گوش می رسد. اما در این بین علی مطهری نایب رییس مجلس می گوید باید فیلترینگ "فیس بوک" و "توئیتر" هم برداشته شود.
به گزارش روز نو، گویی همه به دنبال یک چیز هستند "علاج واقعه پیش از وقوع". در آستانه انتخابات حساس و مهم ریاست جمهوری سال 96 بحث بر سر فیلترینگ شبکه های اجتماعی بالا گرفته است. کمتر به صورت مستقیم به نقش آفرینی این شبکه در جریان انتخابات اشاره می شود اما کسی تاثیر گذاری شبکه های اجتماعی مخصوصا تلگرام در انتخابات مجلس را فراموش نکرده است.
در ماه های اخیر بارها شنیده شده است که شبکه پیام رسان تلگرام باعث گسترش جرائم در کشور شده است. بارها شنیده شده است اینستاگرام محلی برای فعالیت های ضددینی و فعالیت های گروه های فحشا و مدلینگ شده است.
مخالفان ظاهرا بر محتوای این دو شبکه اجتماعی ایراد دارند و معتقدند که باید هر چه سریعتر فرایند کنترل و یا فیلترینگ این شبکه ها اجرا شود. ولی این مخالفت ها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اوج گرفته است.
دادستان کل کشور معتقد است: «چگونه میشود گفت که فضای مجازی باید کاملا آزاد باشد. این وظیفه ماست که با ورود هر کس از طریق فضای مجازی و اعمال و رفتار آنها که قصد دارند از طریق فضای مجازی جوانان ما را دچار مشکلات اخلاقی کنند، برخورد کنیم و از این آقایان که میگویند فضای مجازی باید کاملا آزاد باشد، باید پرسید که آیا شما اجازه میدهید هر کسی بدون اجازه وارد خانه یا اتاق خواب شما بشود.»
هادیانفر، رییس پلیس فتا هم در همین رابطه میگوید: «امروزه 20 درصد از جرائم در اینستاگرام اتفاق میافتد که پلیس فتا این مشکلات را نیز برطرف میکند. از 152 پیامرسان فعال در دنیا در حال حاضر 52 پیامرسان در کشور فعال هستند که نیاز است 30 پیامرسان فیلتر شوند.»
در کنار مطرح شدن این اظهار نظر ها تحرکاتی نیز در حوزه ساخت پیام رسان های جایگزین تلگرام دیده می شود. چندی پیش اخباری از تولید پیام رسان "سروش" منتشر شد. پیام رسانی که گفته می شود با پشتیبانی و حمایت صداوسیما در حال ساخت است و قرار است که جایگزین "تلگرام" شود.
با وجود معتقدان به فیلترینگ وزیر ارتباطات از هزینه سنگین آن می گوید. او می گوید: «بحث فیلترینگ هوشمند کار سنگینی است و برای این عمل به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان با ۱۴ دانشگاه قرارداد منعقد کردهایم تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.»
در همین رابطه اقدام تازه ای از سوی شورای عالی فضای مجازی تصویب شده است. قرار است کانال های پرطرفدار در تلگرام مجوز دار شوند. براساس این تصمیم کانال هایی که بیش از 5 هزار عضو دارند باید برای فعالیت خود مجوز رسمی دریافت کنند.
با وجود اینکه محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود، تنها کانالهای خبری مشمول این مصوبه شورایعالی فضای مجازی میشوند اما دبیر شورایعالی فضای مجازی این موضوع را رد کرده و میگوید، تمامی کانالهای پرطرفدار بالای ٥هزار عضو مشمول مصوبه جدید شورایعالی فضای مجازی هستند. او حتی پا را فراتر گذاشته و میگوید، منتشرکننده هرگونه پست یا تبلیغ پرطرفدار نیز شناسایی میشود و چنانچه رفتاری خلاف قانون از او سر بزند، مشمول جرایم ویژه میشود.
به گفته او، هماکنون ١٥٠هزار کانال تلگرامی درکشور فعال است که فعالیت آنها به ثبت نرسیده و در فاز اول ساماندهی فعالیت اثرهای اجتماعی تصمیم داریم کانالهای فعال احراز هویت و فعالیتشان شفاف و ضابطهمند شود که البته مالکان بسیاری از این کانالها مشخص و معتبر هستند که به معرفی و احراز هویت تمایل دارند.
اما علی مطهری نماینده مردم تهران و نایب رییس مجلس نه تنها قائل به فیلترینگ شبکه های اجتماعی نیست بلکه معتقد است که فیس بوک و توئیتر هم باید رفع فیلتر شوند.
او می گوید: «با توجه به اینکه فیلتر این شبکهها (توئیتر و فیس بوک) پس از ناآرامیهای سال 88 اتفاق افتاد، برداشت من این است که چنین تصمیمی برای همان دوره است و دیگر مشکلی بابت استفاده از این شبکهها وجود ندارد.»
به نظر می رسد نایب رییس مجلس نیز در گیرودار بحث فیلترینگ شبکه های اجتماعی وارد میدان شده است تا "علاج واقعه پیش از وقوع" کند. او برای مقابله با فیلترینگ شبکه های اجتماعی دیگر یک قدم پیش گذاشته است و می گوید باقی شبکه های اجتماعی نیز باید رفع فیلتر شوند.
مطهری تاکید کرد که "مقام قضایی رأسا نمیتواند ممنوعیت این شبکهها را اعلام کند و صرفا می تواند و باید به شکایتها رسیدگی کند. لذا این استدلال که «با توجه به نقشی که شبکه اجتماعی توئیتر در فتنه سال 88 داشته، این شبکه به هیچ وجه رفع فیلتر نمیشود» قابل قبول نیست چون آن شرایط از بین رفته است."
این نماینده مجلس پا را فراتر گذاشته و می گوید "احکامی نظیر این فیلتر کردنها یا قوانینی مانند قانون ممنوعیت ماهواره باید مجددا بررسی شود. زیرا فلسفه صدور این احکام یا وضع این قوانین شرایط خاص بوده و اکنون که آن شرایط از بین رفته، باید بازنگری شود. در واقع مسئله، استفاده از جهات مثبت این پدیدههاست که با تربیت دینی جامعه، مردم خودشان باید از مضار و زیانهای این پدیدهها که مانند تیغ دو دم هستند، پرهیز کنند."
علی مطهری گفت: «این که بخواهیم همه رسانهها را ممنوع کنیم و مردم فقط از یک کانال و رسانه اطلاعات دریافت کنند همان روش حکومتهای کمونیستی است که مردم فقط از یک رادیوی تک موج اطلاعات دریافت میکردند و دیدیم که نتوانستند آن ساختار را حفظ کنند.»
منبع: فرارو
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]