واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش المانیتور از تفریح گران قیمت و پرطرفدار این روزهای ایران / کویرگردی و «آف رُد» با خودروهای لوکس!
آف رود و سفر به بیابان و کویر و کوهستان و جنگل چند سالی است بیش از گذشته در میان جوانان ایرانی باب شده است. جوانانی که البته عموما از بنیه مالی قوی تری برخوردارند و با خودروهای لوکس کویرهای زیبای ایران را فتح می کنند.
روز نو :
المانیتور نوشت: آف رود و سفر به بیابان و کویر و کوهستان و جنگل چند سالی است بیش از گذشته در میان جوانان ایرانی باب شده است. جوانانی که البته عموما از بنیه مالی قوی تری برخوردارند و با خودروهای لوکس کویرهای زیبای ایران را فتح می کنند.
به گزارش روز نو، برای آشنایی بهتر با جزئیات کویر نوردی و گروه های آفرود با یکی از قدیمی های این کار گفتگو کردیم از حواشی و جزئيات بگوید. محمدعلی مجدآبادی که حدود ۱۰ سالی است با خودروهای مختلفش (میتسوبیشی و پرادو) به بیابان می رود از پیشینه تشکیل گروه های طبیعت گردی می گوید: پیشینه موضوع به بیش از ۴۰ سال قبل باز می گردد که افراد بسیار مرفه و طبقاتی خاص با ماشین های آمریکایی و انگلیسی نظیر چروکیچف، رنج رور و بلیزر برای شکار و بیابان نوردی و ماهیگری به مسیرهای صعب العبور می رفتند. اما روند جدید آن تقریبا از ده سال پیش شروع شده و تشکیل تورها به صورت منظم تر حدود ۵ سالی است که شکل گرفته است. تورهایی که ابتدا بیشتر از روی عشق و علاقه به طبیعت بوده اما در ادامه نگاه تجاری هم پیدا می کند.»
کافیست واژه کویر نوردی را در گوگل فارسی جستجو کنید، صفحات متعددی از تورها و شرکت هایی که شما را با مبالغ مختلف و متفاوت و آپشن های گوناگون می برند پیدا می کنید. تورهایی که البته به نظر می رسد خیلی تخصصی نیستند.
محمد علی ادامه می دهد: «اکثر تورهایی که شما تبلیغاتشان را در اینترنت می بینید نزدیک ترین بخش ها و در دسترس ترین قسمت های کویر هستند که شما حتی می توانید با یک ماشین سواری معمولی هم بدون نیاز به تور به آنجا سوار کنید، اما حدود ۱۰ گروه معتبر امروزه وجود دارند که در حوزه بیابانگردی به شهرت رسیده اند و می توانند مسیرهای صعب العبور و تخصصی را هم بروند.»
اما هزینه این تورها چگونه است؟ با سرچ در اینترنت به مدل ها و الگوهای متفاوتی دست پیدا می کنید. اما کویر مرنجاب در کویر مرکزی ایران که یکی از مقصدهای معمول و محبوب این روزهای طرفداران کویر است با حدود ۵۷ دلار می توانید سفری دو روزه داشته باشید بدون اینکه نیازی به وسیله نقلیه داشته باشید.
اما تورهای تخصصی تر قیمت های متفاوت تری دارند. محمد علی می گوید: « مبالغ بستگی زیادی به نوع سفر و خدماتی که ارائه می شود دارد اما به صورت میانگین می توان مبلغ روزانه ۳۵ تا ۵۰ دلار را برای تورهای کویری در نظر گرفت.»
اما در این تورهای بیابانگردی دقیقا چه کارهایی انجام می شود و چه جذابیتی برای مردم دارد؟ کویر مصر در دشت مرکزی ایران و در میانه جاده دامغان به نائین و اصفهان یکی دیگر از مقصدهای پرطرفدار است که به دلیل سهولت دسترسی بسیاری به آنجا سفر می کنند. برای سفر به این طبیعت با یک تور این پیشنهادها به شما ارائه می شود: طبیعت گردی در کویر مصر، پیاده روی بر روی تپه های ماسه ای، دیدن غروب دل انگیز آفتاب در پلیگونهای نمکی کویر، گشت نخلستان.
امیر یکی دیگر از کسانی است حدود ۶ سالی است بیابانگردی می کند و با تورهای مختلف به سراسر ایران سفر کرده است. او به المانیتور می گوید: «معمولا کار خاصی در این سفرها انجام نمی شود. رمل نوردی و با ماشین روی رمل ها حرکت کردن، سافاری اصلی ترین بخش این سفرها را تشکیل می دهد. در بقیه اوقات هم به تماشای شب کویر و لذت بردن از طبیعت بکر و بی نظیری که بسیار دست نخورده مانده و کمتر به دست انسان ها تخریب شده مشغول هستیم.»
اما کویرنوردی تنها بخش سفرهای این گروه ها نیست. در فصل گرما و تابستان کویر تقریبا غیر قابل سفر می شود و گروه های طبیعت گردی مسیرهای کوهستانی در شمال و غرب کشور را انتخاب می کنند.
از محمدعلی درباره ماشین ها و طبقات اجتماعی افرادی که به این تورها می آیند می پرسم: «البته طبیعی است که بیشتر از طبقات مرفه تر باشند، چون برای اینکه شما بتوانید از حضور در این طبیعت لذا ببرید باید ماشینی داشته باشید که در شرایط سخت هم سرپا بماند. اما کسانی هم هستند که با جیپ های معمولی و ارزان قیمت تر می آیند ولی معمولا کسانی که به این سفرها می آیند تویوتا لندکروز، اف جی کروز، پرادو و هایلوکس و یا میتسوبیشی های شاسی بلند دارند»
خودروهایی که به صورت متوسط بین۵۰ تا ۷۰ هزار دلار آمریکا قیمت دارند.
به هر ترتیب این تفریج لاکچری ایرانیان تنها به جوانان محدود نشده و افراد مسن تر و حتی بعضی به صورت خانوادگی هم در این میان دیده می شوند. برای آشنایی بیشتر با طبقه اجتماعی این افراد به یکی از گرد هم آیی هایی که در یکی از کافه های تهران در مرکز شهر ترتیب داده اند می روم. جمعی حدودا ۲۰ نفره که می گویند هر دوشنبه اول ماه اینجا قرار ثابتشان است. از آنها درباره مشکلات و استحلاک ماشین هایشان پس از هربار سفر می پرسم.
فردی که قدری جافتاده تر و مسن تر است پاسخ می دهد: طبیعی است وقتی به این مسیرهای سخت می رویم ماشین احتیاج به سرویس بیشتر و منظم تری داشته باشد، سرویس هایی که بعضا هزینه های زیادی هم دارد و حتی منجر به تغییر ماشین در کوتاه مدت تر هم می شود، ولی لذت حس کردن ناب طبیعت به این هزینه ها می ارزد.» همانطور که محمدعلی می گفت از طبقات اجتماعی مختلف در جمعشان دیده می شود و با اینکه مشخص است بین برخی از آنها اختلاف طبقاتی مالی زیادی وجود دارد، طبیعت و طبیعت دوستی عامل نزدیکی و صمیمیتشان شده است.
منبع: انتخاب
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]