محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843062208
یکسالگی برجام و نگاه دو دولت آمریکا و ایران توافقهای پشتپرده در حال رونمایی است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یکسالگی برجام و نگاه دو دولت آمریکا و ایرانتوافقهای پشتپرده در حال رونمایی است
برجام به یکسالگی خود رسید و بدعهدی آمریکاییها کماکان و به قوت خویش باقی است. ابعاد پنهانی از توافق ایران و کشورهای غربی توسط برخی رسانهها منتشر شده است و آمریکاییها در حال تشدید تدابیر تحریمی خود علیه ایران هستند.
در اینجا بنا داریم صرفاً نگاه کوتاهی به سرتیترهای برخی اتفاقات و رویدادهایی مهم مرتبط با برجام داشته باشیم که در هفتهی اخیر و در یکسالگی برجام مورد توجه قرار گرفته است.
اندیشکدهی آمریکایی «مرکز امنیت نوین آمریکا» متنی را در یکسالگی برجام با عنوان «یک سال بعد از برجام» منتشر کرده است که توجه به برخی گزارههای آن خالی از فایده نیست. همانطور که ایران و قدرتهای بینالمللی در یکسالگی توافق هستهای تاریخی خود در 14 جولای بههم نزدیک شدند، دو مقام ارشد مرکز امنیت نوین آمریکا، ایلان گلدنبرگ و الیزابت روزنبرگ، یک یادداشت مطبوعاتی جدید در واکنش به موفقیت برنامهی جامع اقدام مشترک با ایران و چالشهایی پیشرو نوشتهاند.
1-1.فعالیت هستهای ایران زیرورو شده و آمریکا بهدنبال تثبیت هژمونی خود بوده است:«یک سال پس از خویشتنداری ایران در برنامهی هستهای بهمنظور رهایی از تحریمهای ایالاتمتحده و بینالمللی که نقطهی عطفی در توافق بود، برنامهی جامع اقدام مشترک نتایجی به دست داده است. این توافق فعالیت هستهای ایران را محدود و زیرورو کرد. بازرسیها و مقررات راستیآزمایی شدیدی بر فعالیت غنیسازی این دولت تحمیل شد و «جامعهی امنیتی اشاعه» گام بلندی بهسمت ایجاد یک فرایند موفقیتآمیز تحت رهبری ملل متحد برای کنترل فعالیتهای هستهای خطرناک یک دولت سرکش اتخاذ کرد.»
1-2. دو خطر توافق را تهدید میکند: عدم گشایش اقتصادی در ایران و تغییرات رهبری در آمریکا:این گزارش اشاره میکند که «بااینحال منتقدان این توافق در هر سویی قرار گرفتهاند و روند کند کمکرسانی به اقتصاد ایران این ترس و حدس و گمان را دامن زده است که رویدادهای سیاسی و تغییرات رهبری در ایالاتمتحده یا ایران میتواند بهسرعت منجر به شکست این توافق شود.»
1-3. آمریکاییها معتقدند علیرغم تنگناها، برجام برای ایران گشایشهایی داشته است:بهدلیل اصرار برخی مقامات دولتی مبنی بر اینکه برجام سبب ایجاد گشایشهایی در ایران شده است، آمریکاییها نیز از این گزاره بیشترین استفاده را میکنند. برای مثال، در همین گزارش میخوانیم «با وجود شکایت از مقامات ایرانی مبنی بر اینکه کمکهای اقتصادی این توافق اندک بوده است و اینکه ایالاتمتحده پایش را روی تعهدات مربوط به تحریمها گذاشته است، تجار جدید درحالحاضر در حال روانه شدن بهسمت ایران هستند. دهها ارتباط بانکی با نهادهای مالی بینالمللی تأسیس شده است. فروش نفت بهسرعت به سطح قبل از اعمال سختترین تحریمهای چندسالهی اخیر افزایش یافته است و رهبران تجاری اروپا و آمریکا معاملات عمدهی جدید با شرکتهای ایرانی را اعلام کردهاند. صندوق بینالمللی پول نرخ رشد بالایی را برای ایران در سال جاری پیشبینی کرده و پیشرفت در تنوع اقتصادی و مهار تورم ادامه داشته است. مشکلات اقتصادی خودخواسته روند کند تغییر را کاملاً جدا از موانع بهجایماندهی تحریمها تضمین خواهد کرد. نارضایتیهای شنیدهشده در ایران بر سر روند کند تغییر اقتصادی در درجهاول بایستی بهعنوان یک تلاش سیاسی برای گرفتن امتیازات تحریمی بیشتر از غرب مشاهده شود. این تاکتیکی است که بهوسیلهی آن پراگماتیستهای ایران خودشان را بهلحاظ سیاسی در محاصرهی تندروها قرار دادهاند.»
1-4. ایران روح برجام را رعایت نمیکند:بارها در طول سال جاری میلادی از مقامات ارشد آمریکایی در سطح رئیسجمهور شنیده شد که ایران روح برجام را رعایت نمیکند و منظور از روح برجام رفتار منطقهای ایران و تولید و آزمایش موشکهای بالستیک ایرانی بود. همانطور که باراک اوباما در حاشیهی نشست امنیت هستهای بهصراحت از این موضوع سخن به میان آورد. در این گزارش نیز میخوانیم «اما حتی درحالیکه پیشرفت واضحی در توافق هستهای وجود دارد، رفتار منطقهای ایران بسیار مشکلساز باقی مانده است. پرتاب تحریکآمیز موشکهای بالستیک و تداوم حمایت از بشار اسد، حزبالله و گروههای شبهنظامی شیعهی عراق علائم واضحی هستند که ایالاتمتحده و ایران هنوز منافع متضادی در خاورمیانه دارند که بعید است بهزودی به تغییر منجر شود.»
1-5.آمریکاییها روی نزاع داخلی در ایران برنامهریزی میکنند:آمریکاییها بهشدت بر روی تنش داخلی در ایران برنامهریزی کردهاند و حتی آن را به فضای رسانهای خود نیز منتقل میکنند. این موضوع بدان معنی است که آمریکاییها درحالحاضر روی موضوع تحولات داخلی ایران متمرکز شدهاند. مشابه چنین رویکردی به قلم سناتور کانز نیز در این اندیشکده پیگیری شده است. وی در بخشی از یادداشت مطبوعاتی خویش اشاره کرده است که «درحالحاضر بدیهی است این یک رژیم یکپارچه نیست. تنش داخلی وجود دارد. یک دولت یکپارچهتر از ایالاتمتحده در داخل ایران وجود ندارد.»
در همین گزارش اندیشکدهی امنیت نوین آمریکا آمده است: «رقابت بین پراگماتیستها و تندروها در داخل ایران از زمان امضای برجام تشدید شده است؛ همانطور که روحانی و متحدانش سعی میکنند توافق هستهای را به اهرمی برای به دست آوردن نفوذ بیشتر تبدیل کنند، مخالفانش سعی میکنند تا او را در رینگ قرار دهند. این تخاصم و رقابت داخلی پرچم قرمزی است برای تمایل سرمایهگذاران محتاط برای ایجاد هرگونه توافق بلندمدت با آنچه هنوز یک دولت انقلابی است.»
1-6. آمریکا و سه ضرورت در مواجهه با ایران.در نهایت این گزارش اشاره میکند که چالش ایالاتمتحده و شرکای بینالمللی آن، توازن بین سه ضرورت خواهد بود: حفظ دستاوردهای امنیتی برجام، یافتن ابزار مناسبی برای فعالیتهای منطقهای بیثباتکنندهی ایران و گسترش کانالهای ارتباطی با ایران بهمنظور پیگیری حوزههای جدید منافع مشترک.
2. آسوشیتدپرس؛ انتشار سند محرمانه و الحاقیهی برجام
2-1. هشدارهای مکرر کارشناسان نسبتبه اسناد محرمانه:پیشتر کارشناسان هستهای در ایران هشدار میدادند که یکی از نگرانیهایشان در مورد برجام، داشتن الحاقیههایی از این سند است. مثلاً هشدار داده میشد که طول دورهی محدودیت ایران آنگونه که در این سند انتشاریافته (برجام) گفته شده است، نیست و فراتر از این خواهد بود و دولت در ضمیمهی برجام توافقی با دول غربی داشته است که وفق آن، برخی از مسائل ضمیمهای را نیز پذیرفته است، اما بهدلایل داخلی اصرار دارد که این اسناد الحاقی منتشر نشود.
2-2. بیم وجود اسناد الحاقی:حال در یکسالگی این سند، خبرگزاری آسوشیتدپرس ادعا کرده سندی محرمانه به رؤیت این خبرگزاری رسیده که نشان میدهد محدودیتهای کلیدی در برنامه هستهای ایران، اندکی کمتر از پانزده سال اعلامشده در برجام، برداشته خواهد شد. آسوشیتدپرس ادعا کرده این سند، تنها بخش مرتبط با توافق هستهای ایران و گروه 1+5 است که هنوز علنی نشده است.
2-3. اقدامات داوطلبانهی اعلاننشده:یک دیپلمات که حوزهی کاریاش برای بیش از یک دهه برنامهی هستهای ایران بوده، سند یادشده را در اختیار رسانهی مربوط قرار داده است. یک دیپلمات دیگر نیز که همین سند را در اختیار داشته، صحت آن را تأیید کرده است. دیپلمات مورد استناد آسوشیتدپرس، سند مورد نظر را یک «توافق جانبی» بر «برجام» و جدا از آن توصیف کرد، اما خاطرنشان کرد که سند مذکور یکی از بخشهای لاینفک توافق هستهای است که به تأیید ایران و اعضای گروه 1+5 رسیده است.
یکسالگی برجام و اسناد الحاقی منتشرنشدهی آن نشاندهندهی این است که میبایست در آینده منتظر برخی از اقدامات داوطلبانه و اعلاننشدهی دیگر ایران در مسئلهی هستهای باشیم.
3. نقش کنگره در یکسالگی برجام
در نخستین سالگرد حصول توافق جامع هستهای بین ایران و 1+5، مجلس نمایندگان آمریکا سه طرح جدید برای تحریم ایران تصویب کرده است. جمهوریخواهان مخالف برجام روز سهشنبهی هفتهی گذشته بررسی سه لایحهی تازهی ضدایرانی را بهمنظور ایجاد اختلال در این توافقنامه، با هدف فشار به دولت اوباما و تداوم و تشدید فضای ایرانهراسی، به مجلس نمایندگان این کشور ارائه دادند که به تصویب رسید. روز چهارشنبه در پی یک شور و بررسی کوتاه، نخستین لایحه از لوایح سهگانه مبنی بر منع خرید آب سنگین از ایران به تصویب اکثریت جمهوریخواه مجلس رسید و شور و بررسی دربارهی دو لایحهی دیگر به روز پنجشنبه موکول شد. در نخستین ساعات بعد از ظهر روز پنجشنبه نیز دو لایحهی دیگر در پی شوری کوتاه به رأیگیری گذاشته شد و هر دو لایحه به تصویب رسید. این سه طرح عبارت بودند از:
3-1. طرح اول:وضع تحریمهای جدید علیه ایران به بهانههای آزمایش موشکی، حقوق بشر و تروریسم.
3-2. طرح دومکه اد رویس، رئیس کمیتهی روابط خارجی مجلس نمایندگان، حامی اصلی آن است، خواستار قطع دسترسی ایران به دلارهای آمریکا در مبادلات خارجی و نظام مالی این کشور است.
3-3. طرح سومنیز شرکتهای دولتی آمریکا را از انجام هرگونه معامله برای خرید آب سنگین ایران منع میکند.
4. توصیهی مارک دوبویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی، برای تدابیر تحریمی علیه ایران
مارک دوبویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی و یکی از تحلیلگران سرشناس آمریکایی، در بیانیهی خود از کنگره خواست تدابیر تحریمی بیشتری برای اعمال فشار بر ایران اتخاذ کند که مهمترین آنها عبارتاند از:
1. محافظت از دلار آمریکا در برابر اقتصاد غیرقانونی ایران
2. تصویب مجدد قانون تحریمهای ایران بهعنوان پایهی اصلی معماری تحریمها
3.تلاش برای نفی «ایران عملکرد اقتصادی مسئولانهای دارد»
4. تشدید تحریم علیه سپاه پاسداران با هدف گرفتن حمایت این نهاد از تروریسم و افزایش تحریمهای عدم اشاعهی هستهای
فرجام
برجام به یکسالگی خود رسید و بدعهدی آمریکاییها کماکان به قوت خویش باقی است. ابعاد پنهانی از توافق ایران و کشورهای غربی، توسط برخی رسانهها منتشر شده است و آمریکاییها در حال تشدید تدابیر تحریمی خود علیه ایران هستند. لذا ضروری است مسئولین دولتی شفافیت بیشتری درخصوص برخورد با این موضوع، پیش گیرند و مانع از سوءاستفادهی بیشتر آمریکاییها از این سند شوند. احمد صدیقی پایگاه برهان انتهای متن/
95/05/02 :: 03:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
گزارش رسانه عربی از آینده برجام در دولت ترامپ: برجام را لغو کنند آمریکا منزوی خواهد شد/ کشورهای غربی با ترامپ
گزارش رسانه عربی از آینده برجام در دولت ترامپ برجام را لغو کنند آمریکا منزوی خواهد شد کشورهای غربی با ترامپ همراهی نمی کنند چرا که وارد تجارت با ایران شده اند با وجود مواضع خصمانه ای که ترامپ به خود گرفته است اما لغو توافق هسته ای ایران از سوی دولت جدید آمریکا غیرمحتمل است رونقش ژنرال ماتیس در رویکرد دولت بعدی آمریکا در قبال ایران و برجام
نقش ژنرال ماتیس در رویکرد دولت بعدی آمریکا در قبال ایران و برجام نقش دانلود کلیدواژه ها برجام | ایران | امریکا | نظر متنی نام کامل ایمیل نظر شما لطفآ از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین فینگیلیش خودداری نمائید همزمان با تأیید انتشارنگاهی به حال و روز پنج دروازهبان برزیلی لیگ ایران
نگاهی به حال و روز پنج دروازهبان برزیلی لیگ ایرانتاریخ انتشار يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۱۵ درخشش فرناندو دهخسوس دروازهبان برزیلی استقلال خوزستان در فصل گذشته باعث شد تا تیم های بیشتری ترغیب شوند تا گلر خارجی بگیرند طوریکه در ابتدای فصل ۷ دروازهبان خارجی دراولین واکنش قاطع ایران به آمریکا درباره برجام
خبرگزاری فارس به دنبال دستور روز سهشنبه حسن روحانی رییس جمهور ایران برای بهرهگیری از انرژی اتمی در حمل و نقل دریایی خبرگزاری انگلیسی رویترز در تحلیلی نوشت این سخنان رییس جمهور ایران واکنش به آنچه بود که او تخلف آمریکا در یک توافق اتمی جهانی نام نهاد به نوشته رویترزکنایههای سعیدجلیلی به روحانی/ خندههای مطهری به اشتباه عجیب آقای نماینده/ جنجال ادامهدار پرونده تحصیلی «حسین
تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند اگر خبرنقض برجام؛ شبیه سازیِ شرایط تقابل بین ایران و آمریکا/ واشنگتن خود را با بحران های احتمالی با تهران آماده کند
خبرگزاری آریا- اندیشکده آمریکایی نوشت واشنگتن باید در طول یک دهه آینده برای بحران های احتمالی با تهران آماده شود به گزارش سرویس اخبار ویژه خبرگزاری آریا مؤسسه امریکن انترپرایز در مقاله ای با عنوان ایران در جنگ درک اینکه تهران چرا و چگونه از قوای نظامی استفاده می کند به قلمپیشنهاد برجامی حسین شریعتمداری به دولت: پاسخ ایران به اقدام اوباما نباید چیزی جز آتش زدن برجام باشد
پیشنهاد برجامی حسین شریعتمداری به دولت پاسخ ایران به اقدام اوباما نباید چیزی جز آتش زدن برجام باشد مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت تمدید تحریمها فقط لغو برجام نیست بلکه پاره کردن آن است و پاسخ ایران نیز نباید چیزی جز آتش زدن آن باشد آفتابنیوز حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنااستاندارخراسان رضوی: برجام ظرفیت گفت و گوی دولت و ملت ایران را به رخ جهانیان کشید
استاندارخراسان رضوی برجام ظرفیت گفت و گوی دولت و ملت ایران را به رخ جهانیان کشید مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی با اشاره به برخی دیدگاهها که از برجام به عنوان یک موضوع سیاسی علیه دولت یازدهم استفاده می کنند گفت ما در برجام نه تنها چیزی نباختیم بلکه ظرفیت استدلال گفت و گو وقوی ترین لابی در آمریکا لابی علیه ایران است/ مخالفان دولت، مخالفان نظام و اسلام نیستند - پایگاه خبری تحلیلی هد
مشاور اقتصادی رئیس جمهور تأکید کرد که مخالفان دولت مخالفان نظام و اسلام نیستند و اما کسانی که دولت را نقد می کنند باید انصاف داشته باشند محمدعلی نجفی در همایش رفاه و منزلت اجتماعی معلم که در کانون امام علی ع اراک برگزار شد بیان کرد ایران دارای موقعیتی ژئوپلیتیکی است به طوریچرا دولت گزارش اجرای قانون اقدام متقابل ایران در برجام را به مجلس ارائه نمیکند؟
چرا دولت گزارش اجرای قانون اقدام متقابل ایران در برجام را به مجلس ارائه نمیکند نماینده محلات گفت چرا دولت گزارش اجرایی کردن قانون اقدام متناسب دولت در برجام را به مجلس ارائه نمیدهد به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان علیرضا سلیمی نماینده مر-
گوناگون
پربازدیدترینها