تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829248022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از تحریم المپیک‌ها ستاره‌ای که زانو نزد، ستاره‌ای که گریه کرد/همیشه پای شوروی در میان است!


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از تحریم المپیک‌هاستاره‌ای که زانو نزد، ستاره‌ای که گریه کرد/همیشه پای شوروی در میان است!
خبرگزاری فارس: ستاره‌ای که زانو نزد، ستاره‌ای که گریه کرد/همیشه پای شوروی در میان است!
بازی‌های المپیک یکی از میدان‌هایی بوده که در آن سیاست نقش مهمی را ایفا کرده و همین موضوع باعث شده تا بارها کشورهای مختلف این بازی‌ها را تحریم کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در طول ادوار مختلفی که بازی‌های المپیک برگزار شده اتفاقات زیادی رخ داده که این بازی‌ها را دستخوش تغییر کرده است. تحریم و بایکوت کردن بازی‌های المپیک یکی از مواردی است که بارها از سوی ورزشکاران و کشورها رخ داده است. کاروان ورزشی ایران نیز یکی از کشورهایی است المپیک مسکو در سال 1980 را تحریم کرد و در این بازی‌ها حضور داشت. در این بازی‌ها 62 کشور المپیک را تحریم کردند. در زیر نمونه‌هایی از المپیک‌های تحریم شده را می‌خوانید: 1908: رسم در مراسم افتتاحیه به این صورت است که ورزشکاران برتر و شاخص در زمان حمل پرچم با خم کردن زانو ادای احترام می‌کردند. در المپیک 1908 لندن، رالف رز پرچمدار آمریکا در زمان پادشاهی ادوارد هشتم از ادای احترام با پرچم این کشور خودداری کرد. وی در این باره گفته بود برای هیچ پادشاه زمینی زانو نمی‌زند. بعد از این اتفاق در هیچ مراسم افتتاحیه‌ای ورزشکاران با پرچم ادای احترام نکردند و زانو نزدند. در این دوره همچنین ایرلند بازی‌های المپیک لندن را به خاطر استقلال از بریتانیا بایکوت کرد. 1936: در این دوره المپیک به میزبانی برلین برگزار شد. یکی از بازی‌های بحث‌برانگیز که به دلیل خشونت‌های هیتلر علیه یهودی‌ها، ورزشکاران این مذهب بازی‌ها را تحریم کردند. آمریکا با وجود تماس‌هایی که برای تحریم این بازی‌ها داشت، در مسابقات شرکت کرد، اما اوج موفقیت در این بازی‌ها مربوط به اونیز دونده آمریکایی – آفریقایی است که با وجود صحبت‌های هیتلر مبنی بر نژاد برتر آلمان‌ها در جهان موفق به کسب 4 مدال طلا شد.

1956: براساس اعلام کمیته بین‌المللی المپیک، این بازی‌ها نخستین مسابقاتی بود که به صورت یک المپیاد مدرن تحریم شد. در این دوره با حمله جماهیر شوروی، کشورهایی مانند هلند، اسپانیا و سوئد از بازی‌های ملبورن انصراف دادند. کشورهای عراق، مصر و لبنان نیز به خاطر حملات انگلیس و فرانسه در بازی‌ها شرکت نکردند. از طرفی چین نیز به خاطر حضور تایوان در این بازی‌ها تصمیم به انصراف گرفت.

1964: در بازی‌های المپیک 1964 آفریقای جنوبی از شرکت در این بازی‌ها به خاطر سیاست‌های آپارتاید منع شد. کمیته بین‌المللی المپیک به مقامات آفریقای جنوبی اعلام کرد در صورتی این کشور می‌تواند در این بازی‌ها شرکت کند که تبعیضات نژادی را کنار بگذارد. این کشور تا سال 1992 از حضور در بازی‌های المپیک و همین طور رقابت‌های بین‌المللی مانند جام جهانی فوتبال، کریکت، تنیس و راگبی محروم بود.

در طول این بازی‌ها که برای نخستین بار در یک کشور آسیایی برگزار می‌شد، اندونزی و کره شمالی از حضور در بازی‌ها خودداری کردند. 1968: 10 روز قبل از شروع این بازی‌ها، دانشجویان به خاطر خشونت دولت مکزیک علیه جوانان تظاهرات کردند. پلیس مکزیک در حمله به دانشجویان غیرمسلح 200 نفر آنها را کشت. هزاران نفر از دانشجویان مفقود شدند و تعداد زیادی از آنها نیز به زندان رفتند.

در همان سال، دوومیدانی‌کاران آمریکا (تامی اسمیت و جان کارلوس) در زمان اهدای مدال و روی سکو رفتن اعتراض کردند. این دو ورزشکار به خاطر تبعیض نژادی و برای حمایت از سیاه‌پوستان اعتراض کردند. اعتراض این دو ورزشکار باعث شد تا آنها مدال خود را از دست بدهند. در همین زمان بود که کریم عبدالجبار تصمیم گرفت در تیم ملی بسکتبال آمریکا بازی نکند.

1980: 62 کشور به دلیل نفوذ و مداخله شوروی در افغانستان در سال 1979 بازی‌های المپیک مسکو را تحریم کردند. تنها 80 کشور (یک سوم تعدادی که در بازی‌های 1972 حضور داشتند) در بازی‌های مسکو رقابت کردند در حالی که خیلی از ورزشکاران به خاطر عدم حضور در این بازی‌ها گریه می‌کردند و تعدادی هم با تصمیم کشورشان در این خصوص راضی بودند. 1984: 3 ماه قبل از بازی‌های المپیک لس‌آنجلس، جماهیر شوروی اعلام کرد این بازی‌ها را تحریم می‌کند و کشورهای بلوک شرق نیز باید از این کار تبعیت کنند. رهبران ملی اعلام کردند ورزشکاران شوروی تهدید شده‌اند. انتهای پیام/س

95/05/02 :: 00:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن