واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
وقتی شهردار تهران از گورخوابها هم استفاده ابزاری میکند؛
آقای قالیباف،کتک زدن دستفروشان یادتان هست؟
بعد از انتشار گزارشی درباره گورخوابها که بازتاب گستردهای در رسانههای مختلف داشت و واکنشهای گروههای مرجع مانند هنرمندان به این ناهنجاری اجتماعی از جمله نامه اصغر فرهادی به رئیس جمهور را در پی داشت،روز گذشته حسن روحانی طی سخنانی با اشاره به نامه اصغر فرهادی گفت:من از یکی از هنرمندان نامهای را خواندم که بسیار دردناک بود. شنیده بودیم بعضیها از فقر کارتن خواب میشوند یا زیر پلها میخوابند اما قبر خواب را کمترشنیده بودیم.
روز نو : بعد از انتشار گزارشی درباره گورخوابها که بازتاب گستردهای در رسانههای مختلف داشت و واکنشهای گروههای مرجع مانند هنرمندان به این ناهنجاری اجتماعی از جمله نامه اصغر فرهادی به رئیس جمهور را در پی داشت،روز گذشته حسن روحانی طی سخنانی با اشاره به نامه اصغر فرهادی گفت:«من از یکی از هنرمندان نامهای را خواندم که بسیار دردناک بود. شنیده بودیم بعضیها از فقر کارتن خواب میشوند یا زیر پلها میخوابند اما قبر خواب را کمترشنیده بودیم.
به گزارش روز نو؛ این هنرمند در نامه نوشته بود وقتی این موضوع را دیدیم بغض در گلویم و شرمساری در سیمایم ایجاد شد. چه کسی میتواند در جامعه بزرگی مثل ایران به این عظمت، دین فرهنگ و با عشق به خاندان رسالت ببیند عدهای از هم نوعانش آسیب اجتماعی دیدند و به خاطر بی پناهی به قبر پناه بردهاند. قبلاً زنده به گور میگفتند، اما الان طرف برای اینکه سرما را تحمل کند خودش را در گور میکند.»
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه این مساله برای دولت و مردم قابل تحمل نیست، بیان کرد: «برای حل چنین موضوعاتی همه باید یکپارچه شویم و از مسائل جناحی و اختلافات دست برداریم و مشکلات اساسی کشور را مدنظر قرار دهیم. برای حل مشکلات همه باید دست به دست هم بدهیم. دولت و ملت و همه مسئول هستیم و در برابر فساد همه ما مسئولیم. بزرگترین قدرت برای مقابله با فساد نظارت عمومی است.»
هم زمان نیز وزیر کشور نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: گورخوابی مربوط به معتادانی است که از ترس بازداشت یا برخورد به گورستانها پناه میبرند تا دیده نشوند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه هشتاد و ششمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز در وزارت کشور برگزار شد اظهار کرد: ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر حدود 500 نفر بود اما در تهران به 10 هزار نفر افزایش پیدا کرده است و 7500 معتاد متجاهر در داخل گرمخانههای شهرداری و بهزیستی و اماکنی که در نظر گرفتهایم نگهداری و پذیرایی میشوند که هزینه نگهداری آنها روزانه حدود 15 هزار تومان است.
وی در ادامه گفت: آنان در این مراکز هم بستری و هم درمان میشوند و مورد رسیدگی قرار میگیرند.
وزیر کشور با اشاره به انتشار خبر گورخوابها اظهار کرد: این نوع مسائل ممکن است در همه جای دنیا اتفاق بیفتد که نباید این را نقطه ضعف نظام، دولت و مسئولان تبدیل کرد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: کسانی که به گورستانها برای خواب پناه میبرند معتاد هستند و حاضر نیستند به گرمخانهها و اردوگاهها مراجعه کنند. بنابراین خودشان فرار میکنند و به جاهایی میروند که دیده و دستگیر نشوند.
اما بعد از گذشت ساعاتی از اظهارات رئیس جمهور،محمد باقر قالیباف که این روزها از هر فرصتی برای حمله به دولت استفاده میکند در یادداشتی با متهم کردن دولت به اشرافی کرد گفت:مسوولان باید این آسیبها و معضلات را از نزدیک ببینند و با آنها زندگی و برای آنها چاره اندیشی کنند نه آنکه بعد از انتشار وسیع در فضای مجازی از نامه یک هنرمند از آن فجایع مانند گورخوابی مطلع شوند.
این سخنان کاندیدای همیشه در صحنه در حالی مطرح میشود که مردم پایتخت هیچگاه ضرب و شتم دستفروشانی که برای امرار معاش و کسب روزی حلال فعالیت میکنند فراموش نمیکنند.ضرب و شتمی که توسط نیروهای آقای شهردار بارها صورت گرفت.حال محمدباقر قالیباف در قامت انسانی خیرخواه ظاهر میشود و برای گورخوابها مرثیهسرایی میکند.این در حالی است که شخص قالیباف خود یکی از مقصران اصلی چنین ناهنجاریهای اجتماعی است. او اما در ماههای گذشته موج تخریبی علیه رییس جمهور را بیشتر کرده است. شهردار تهران به هر بهانهای تلاش میکند،حسن روحانی را مورد انتقاد قرار دهد! آخرین مورد هم حمله او به برجام بود، آنهم در شرایطی که او خود از حامیان جدیاش بود و در وقت لازم، «عکس یادگاری» اش را با «برجام» گرفته بود!
یادداشتی با طعم انتخابات
اما قالیباف در یادداشت خود درباره ماجرای گورخوابها نوشت«گزارش دیروز(روز سهشنبه) درباره بیخانمانهایی که در گورستان اطراف شهریار میخوابند، آنقدر تلخ و گزنده بود که فکر و ذهن هر هم وطنی را به خودش مشغول میکند.
مردم ما حق دارند که مسوولان خود را در این زمینه بازخواست کنند و مسوولان باید شرمگین وجود چنین حقایقی در جامعه باشند.
مسوولان باید این آسیبها و معضلات را از نزدیک ببینند و با آنها زندگی و برای آنها چاره اندیشی کنند نه آنکه بعد از انتشار وسیع در فضای مجازی از نامه یک هنرمند از آن فجایع مانند گورخوابی مطلع شوند.
همه دولتها درباره این زخم کهنه نقش دارند اما قطعاً این معضلات محصول نوع نگاه سرمایهداری و اشرافی در اداره کشور و جامعه است گورخوابی بخش عریان و عیان این معضلات است و این مدل مدیریت کشور آسیبها و معضلات پنهانی نیز به همراه خود دارد که ضربات کاریتری بر پیکره این نظام وارد میکند.
سوء استفاده از درد مردم در دعواهای سیاسی ظلم است اما سخن نگفتن و ریشهیابی نکردن این معضلات هم صرفاً با بهانه برچسب سیاسی زدن ظلم دیگری ست.
با همه توان تلاش کنیم تا مردم داری را جایگزین سرمایهداری کنیم.»
*اميد ايرانيان
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]