واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رضا کیانیان: دریاچه ارومیه دیگر یک مسئله امنیتی نیست
رضا کیانیان با اشاره به اینکه در هشت سال گذشته مسئله دریاچه ارومیه یک مسئله امنیتی بود از نبود ساختار حقوقی لازم برای حفظ ستاد احیای دریاچه ارومیه انتقاد کرد و گفت: باید ساختار حقوقی ایجاد کنیم تا با تغییر دولتها ستاد از هم نپاشد و دریاچه ارومیه تبدیل به یک بحث امنیتی نشود.
آفتابنیوز : رضا کیانیان در نشست احیای دریاچه ارومیه که عصر روز چهارشنبه با حضور مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، کاوه مدنی استاد دانشگاه و فعال حوزه محیطزیست و شهرام مهاجر وکیل دادگستری و فعال محیطزیست در محل خبرآنلاین برگزار شد با اشاره به اینکه کار من برای احیای دریاچه ارومیه کار تخصصی نیست گفت: من دقیقاً با نحوه احیای دریاچه ارومیه به شکل علمی آشنا نیستم و حتی نمیدانم چرا دریاچه ارومیه به چنین وضعیتی دچار شده است و نمیدانم چرا همه دریاچهها، رودخانهها و تالابهای کشور به سمت خشکی رفته و چرا آبهای زیرزمینی در حال نابودی است، اما چون من یک طبیعتگرد و عکاس طبیعت هستم شاهد این وضعیت بودهام.
وی اظهار کرد: از دوران نوجوانی دریاچه ارومیه را دوست دارم و همینطور شاهد خشکشدن آن طی سالهای گذشته بودهام. برای همین خیلی حالم بد میشود وقتی چنین شرایطی را میبینم. وقتی زایندهرود خشک شد من گریه کردم. همه اینها باعث شد به این نتیجه برسم که مردم مناطق مختلف کشور اعم از ترک، کرد، بلوچ، شیرازی، اصفهانی و ... حرفهایی دارند ولی به صورت مطالبه مطرح نمیکنند. کار من این بود که خشکی نقاط مختلف ایران را به مطالبه تبدیل کنم.
این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه کشور است و برد جهانی دارد گفت: به همین دلیل هم احیای دریاچه ارومیه در وعدههای ریاستجمهوری آقای روحانی قرار گرفت. با کمک فرهنگسرای جوان ارومیه با گریلوئیس، نماینده سازمان ملل در ایران صحبت کردم. ایشان گفت سازمان ملل تاکنون اقداماتی را برای احیای دریاچه ارومیه انجام داده است اما با جمع کردن یک میلیون امضا توضیح میدهیم که سازمان چه اقداماتی انجام داده و قرار است بعداً چه کارهایی برای احیا انجام دهد.
کیانیان با اشاره به اینکه یک میلیون و 700 هزار امضا برای احیای دریاچه ارومیه جمع شد گفت: نتیجه ایجاد کمپین برای احیای دریاچه ارومیه و اخذ امضا این بود که دریاچه ارومیه تبدیل به تیتر یک اخبار شود و همه مردم درباره دریاچه ارومیه پرسش کنند. بنابراین احیای دریاچه به خواست ملی تبدیل شد. این وظیفه من بود تا این موضوع را به مطالبه ملی تبدیل کنم.
وی با تأکید بر اینکه اگر هر موضوعی به مطالبه ملی تبدیل شود همه دستگاهها را مجاب میکند که به آن موضوع توجه داشته باشند گفت: در شرایط کنونی بحث عدم انتقال آب در مجلس شورای اسلامی مطرح شد. بخشی از این اقدام به خاطر عملکرد و فعالیتهای کمپینها بوده است.
این هنرمند کشور با اشاره به اینکه در کشور در بخشهای مختلف عادت به خردهکاری داریم، گفت: در نتیجه این موضوع از مسائل کلان و استراتژی کشور فاصله گرفتهایم. عدهای در آغاز فعالیت کمپین احیای دریاچه ارومیه پرداختن به این مقوله را کاری تشریفاتی میدانستند و آن را نشانه سوسول بودن تلقی میکردند ولی به تدریج متوجه شدند دریاچه هم بحث مهم و کلان کشور است.
کیانیان با اشاره به اینکه در موضوع احیای دریاچه ارومیه با تعدادی نمایندگان مجلس، وزیر نیرو، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه صحبت داشتهام گفت: در این مسیر با کاوه مدنی، دانشمند نخبه کشور آشنا شدم و باعث شد حرفهایم جنبه علمیتر پیدا کند چون من ادعاهای مختلف در حوزه محیط زیست را با آقای مدنی چک میکنم تا به اطلاعات درست و علمی دست پیدا کنم.
وی با بیان اینکه توقعات کمپین عملی شده است گفت: یکی از مسائل اصلی در شرایط حاضر این است که آیا با رفتن آقای روحانی ستاد احیای دریاچه ارومیه از هم میپاشد؟ در هشت سال گذشته مسئله دریاچه ارومیه به یک مسئله امنیتی تبدیل شده بود ولی در شرایط حاضر میتوانیم به طور روشنی به این موضوع بپردازیم و دیگر به عنوان یک مسئله امنیتی مطرح نیست.
کیانیان با طرح این دغدغه که آیا ممکن است دوباره دولتی بر سر کار بیاید که دریاچه ارومیه را تبدیل به یک موضوع امنیتی کند اظهار کرد: بنابراین باید ساختار حقوقی برای ستاد احیای دریاچه ارومیه ایجاد کنیم تا با تغییر دولتها ستاد از هم نپاشد و تبدیل به یک بحث امنیتی نشود.
این بازیگر تئاتر کشور با اشاره به اینکه ستاد احیای دریاچه ارومیه باید اتاق فکری تشکیل دهد تا حرفهای ستاد به زبان ساده به مردم انتقال داده شود گفت: این اتاق فکر باید با رسانهها ارتباط نزدیکی داشته باشد تا کمبودها از جمله عدم اختصاص اعتبارات طی 14 ماه اخیر به ستاد احیای دریاچه ارومیه رسانهای شود.
وی با اشاره به اینکه روایتهای متفاوت و متناقضی در موضوعات متعدد محیطزیست ایران وجود دارد گفت: درباره صنایع فولاد اصفهان یا کارخانه مس کرمان روایتهایی وجود دارد که صحت و سقم آن مشخص نیست در حالی که لازم است به درستی این روایتها طرح و پرداخته شود تا واقعیت از افسانه تفکیک شود تا درنتیجه این کار اقدامات و تصمیمگیریهای غلط روشن شده و از تداوم این تصمیمگیریها جلوگیری شود.
کیانیان با تأکید بر اینکه روشنگری درباره درستی و صحت مسائل مختلف محیطزیست ضرورت دارد اظهار کرد: همه این مسائل راهکار حقوقی دارد. فقط باید بدانیم آن راهکار چیست. از سال 1345 هشدارهایی در مورد خشکی مناطق مختلف ایران مطرح شده است. این موضوع هیچ ربطی به قبل و بعد از انقلاب ندارد.
وی با بیان اینکه بیش از هزار فارغالتحصیل بیکار تئاتر، گرافیک، طراح صنعتی، مرمتگر آثار باستانی، موزیسین و ... وجود دارد گفت: میتوان از این پتانسیل برای حل بحرانها و مشکلات محیطزیست و تبلیغ در این زمینه استفاده کرد. کافی است بودجههای کمی برای موضوعات فرهنگی به منظور افزایش آگاهی عمومی در نظر گرفته شود.
این هنرمند کشور با اشاره به اینکه برخی کارشناسان مدام نگاه منفی درباره محیطزیست کشور ارائه میدهند گفت: این رفتار باعث ایجاد ناامیدی در جامعه و توقف فعالیتها و تلاشها برای بهبود شرایط محیطزیست میشود.
منبع: ایسنا
۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]