تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817689123




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«ماهی کور» در خوزستان روئیت شد +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: «ماهی کور» در خوزستان روئیت شد +تصاویر
صابر وطن دوست اظهار کرد: اوایل تابستان امسال اهالی بومی منطقه تشان در اطراف بهبهان استان خوزستان به طور اتفاقی غاری را کشف کردند که به محض ورود به غار، حوضچه‌های آبی و این گونه ماهی کور را مشاهده کردند.
آفتاب‌‌نیوز : عضو هیأت مدیره انجمن ماهی شناسی کشور از توصیف و ثبت یک گونه جدید ماهی‌کور در استان خوزستان خبر داد و گفت: به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد می‌کنیم غار "تشان بهبهان" را به عنوان اثر ملی-طبیعی اعلام کند تا از ورود غیرمسئولانه به غار جلوگیری شود.

به گزارش ایسنا، صابر وطن دوست اظهار کرد: اوایل تابستان امسال اهالی بومی منطقه تشان در اطراف بهبهان استان خوزستان به طور اتفاقی غاری را کشف کردند که به محض ورود به غار، حوضچه‌های آبی و این گونه ماهی کور را مشاهده کردند.

 
 
ماهی کور


وی افزود: به محض شنیدن خبر کشف این ماهی، اعضای تیم تحقیقاتی ماهی‌شناسی برای انجام کارهای نمونه‌برداری به منطقه اعزام شدند؛ مطالعات ژنتیکی و ریخت‌شناسی را به سرعت اصورت گرفته و در نهایت مشخص شد این گونه، یک ماهی جدید در دنیا است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد، با اشاره به "غارآبی لون" در  استان لرستان که سه گونه ماهی کور در آن زیست می‌کنند، گفت: این غار به عنوان اثر ملی-طبیعی شناخته شده است. در ابتدای کشف ماهی کور در غار تشان بهبهان، نیز برخی محققان گمان می‌کردند که این ماهی، یکی از گونه‌های ماهی کور در غار لون لرستان است، اما بعد از بررسی‌ها اثبات کردیم که این ماهی گونه جدیدی است و اختلافات ژنتیکی فاحشی با گونه‌های ماهی کور غار لون دارد.

 
 
 
ماهی کور


نامی علمی ماهی کور غار تشان Garra tashanensis

وطن دوست با بیان اینکه ژن این ماهی را ثبت جهانی کردیم و آن را به عنوان یک گونه جدید به تایید رساندیم، گفت: همه موجودات زنده، علاوه بر اسم معمول، اسم علمی نیز دارند بنابراین اسم علمی این گونه ماهی کور را با توجه به خاستگاه آن(غار تشان)، "Garra tashanensis" قرار دادیم.

وی با اشاره به اینکه غار تشان، تنها منطقه‌ای است که در کل دنیا این ماهی را در خود دارد، افزود: این ماهی منحصر به فرد است که اصطلاحا به این گونه‌ها، گونه‌های اندمیک یا بوم‌زاد گفته می‌شود که اختصاص به منطقه خاص در دنیا دارد و در هیچ مکان دیگری یافت نمی‌شود که از همین منظر حائز اهمیت است. این ماهی خوراکی نیست، اندازه آن حدود 5 یا 6 سانتیمتر است و ارزش ژنتیکی بسیاری برای ایران دارد.

این عضو هیأت مدیره انجمن علمی ماهی‌شناسی درمورد اقدامات لازم برای مدیریت این گونه جدید، با بیان اینکه اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان از همان زمان کشف غار، حساسیت‌هایی نسبت به نگهداشت و حفاظت آن اعمال کرد که از نظر من هم ایجاد این محدودیت‌ها به منظور حفظ این گونه مهم ضروری است، گفت: از آنجا که ذخایر این ماهی محدود است،   تردد و نمونه‌برداری بیش از حد اهالی بومی و محققان ممکن است خسارت جبران‌ناپذیری را برای ذخایر این گونه ارزشمند به دنبال داشته باشد؛ بنابراین به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد می‌کنیم این غار را به عنوان اثر ملی-طبیعی ثبت کند تا از ورود غیر مسئولانه از سوی مردم محلی و محققین به غار جلوگیری شود.

 صابر وطن دوست عضو تیم تحقیقاتی ماهی شناسی با سرپرستی دکتر سید حامد موسوی ثابت عضو هیات علمی دانشگاه گیلان است که بیش از یک دهه روی گونه‌های ماهیان ایران به مطالعه و تحقیق می‌پردازند. این دو متخصص تاکنون موفق به کشف، توصیف و ثبت 13 گونه ماهی جدید و اندمیک ایران شده‌اند. در خرداد ماه سال جاری نیز به عنوان متخصص برگزیده کشور در یازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست از ریاست سازمان حفاظت محیط زیست لوح تقدیر دریافت کردند.





۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن