تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 10 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862700722




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورشكستگي خاموش در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ورشكستگي خاموش در جامعه
روزنامه آفرینش نوشت:

آمار و ارقام اقتصادي از سوي مسئولان به گونه‌اي است كه نشان از بهبود اوضاع دارد، كه بخشي از ادعاي آنها صحيح است. چرا كه كشتي اقتصاد كشور در آستانه غرق شدن بود كه عواملي همچون توافق هسته‌اي و برداشته شدن تحريم‌ها آن را نجات داد. اما هنوز اين كشتي طوفان زده درميان دريايي از مشكلات باقي مانده و غرق نشدن آن به معناي مناسب بودن اوضاع نيست.

درحال حاضر دولت مدام از آمارهايي مبني بر رشد اقتصاد به 7.4 و تك رقمي شدن تورم تاكيد داشته و آن را به منزله بهبود اوضاع اقتصادي تفسير مي‌كنند. اما واقعيت امر اين است كه اين آمارها مربوط به درآمدها و يا بهتر است بگوييم مربوط به بهبود اوضاع جيب دولت است. زماني كه رشد اقتصادي منفي بود و تورم بالاي 40 درصد را تجربه كرديم، تحريم‌هاي اقتصادي و تجاري دست و پاي دولت را بسته بود. در آن زمان كمتر از يك ميليون بشكه نفت در روز مي‌فروختيم و امكان صادرات موثر و دسترسي به منابع ارزي نداشتيم.

اما درحال حاضر توليد نفت از مرز سه ميليون بشكه گذشته تحريم‌ها برداشته شده، صادرات ما رونق گرفته و...، اگرچه اين موارد به عنوان دستاوردهاي مثبت دولت تلقي مي‌شود اما اين افزايش درآمدها صرفاً درقالب كارنامه مالي دولت بهبود يافته و تغيير خاصي در اوضاع مردم رخ نداده است و همچنان دچار تنگناهاي معيشتي هستند.

لذا اين آمار و ارقام صرفاً بر روي كاغذ قابل تفسير است و نمي‌توان نسبت متعادلي ميان اوضاع جيب دولت و جيب مردم يافت. شايد گفته شود افزايش فروش نفت موجب رشد اقتصادي كشور شده است، اما بايد درجواب گفت كه دولت با انبوهي‌ از بدهي‌هاي سنگين به طلبكاران مواجه است كه هرچقدر هم درآمد داشته باشد پيش از وصول از بودجه كسر شده و چيزي از آن براي حركت به سمت افزايش رونق اقتصادي و توليد باقي نمي‌ماند. نمي‌توان تورم تك رقمي را پذيرفت درحالي كه نقدينگي موجود در جامعه از مرز يک ميليون و هزار ميليارد تومان گذشته است. با چنين نقدينگي وسيع تورم 7 يا 8 درصدي معنا و مفهوم واقعي پيدا نمي‌كند.

از سوي ديگر ادامه وخامت اوضاع اقتصاد را مي‌توان در نحوه فعاليت و عملكرد بانك‌ها به عنوان اصلي ترين بنگاه‌هاي مالي كشور مشاهده كرد. درحال حاضر سيستم بانکي با بحراني بزرگ مواجه است که احتمالا مجبور خواهند شد سود بانکي را کاهش دهند. در اين صورت مردم پول خود را از بانک برمي‌دارند و به دنبال جايگزين مي‌گردند. بورس که اوضاع مناسبي ندارد، مسکن هم در رکود است. پس به سمت طلا و ارز مي‌روند و در مرحله دوم شايد پول‌هاي بزرگ‌تر را وارد بازار مسکن کنند.

نحوه عملكرد بانك‌ها نشان مي‌دهد كه به شدت از کمبود منابع رنج مي‌برند و بخش قابل توجهي از سيستم بانکي ورشکست شده است. بانک‌ها ابتدا به اين سمت مي‌روند که سود سپرده‌هاي مردم را کاهش دهند و در مرحله‌ي دوم در برگرداندن اصل پول مردم مشکل خواهند داشت.

وقتي به اين سمت برويم سپرده‌گذار بانکي پولش را برمي‌دارد و حجم نقدينگي تورم‌زا خواهد شد. پس درچنين شرايطي نمي توان پذيرفت كه تورم تك رقمي اعلام شده از سوي دولت تاثير مثبتي بر اوضاع اقتصادي جامعه داشته باشد.

ازآنجا كه وضعيت صنعت و بنگاه‌هاي توليدي دركشور مناسب نيست و بيكاري دردسري بزرگ براي دولت و مردم تلقي مي‌شود دو راه بيشتر براي رهايي از اين وضعيت وجود ندارد.

ابتدا بايد چشم به افزايش توليد و قيمت نفت داشته باشيم تا به پشتوانه‌ درآمدهاي ارزي بتوانيم اقتصاد نيمه جان كشور را سروپا نگه داريم و همچون قبل به صورت روزمره امورات كشور را بگذرانيم.

ويا اينكه با فراهم سازي شرايط سياسي و اقتصادي مسير را براي سرمايه گذاري خارجي و داخلي فراهم كنيم. اگر اعتماد از دست رفته نزد سرمايه گذاران را بازگردانيم و سودآور بودن بازار اقتصادي ايران را تضمين كنيم مطمناً علاوه بر رشد اقتصادي شاهد كاهش خيل بيكاران و بهبود اوضاع مردم خواهيم بود.

رقم نقدينگي داخلي بسيار عظيم است، مسلماً اگر بتوان اين نقدينگي را با سياست‌هاي مناسب به سمت توليد و سودآوري دوجانبه سوق دهيم مي‌توان به احياي اقتصاد داخلي اميدوار بود.

همچنين اگر با تنش زدايي سياسي و امنيتي، فضاي اقتصادي را براي سرمايه گذاران خارجي آرام بسازيم، علاوه بر رونق اقتصادي مي‌توان به جان گرفتن نظام بانكي و بهبود شرايط مالي اميدواربود.

درغير اين صورت هر دولتي كه بر سر كار باشد، با دست به دست كردن بخش‌هاي بودجه صرفاً روزمرگي دولت و كشور گذرانده مي‌شود و اين ورشكستگي خاموش، علني خواهد شد.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۴ - ۰۸ دی ۱۳۹۵ - 28 December 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن