واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرار از زندان خودساخته روزمرگي
در فلسفه وجودي طبيعت، از واژه روزمرگي«Everydayness»، روال هميشگي، جريان عادي، برنامه روزمره و... به عنوان يك نوع بيماري...
نویسنده : مترجم: بهنام صدقي
در فلسفه وجودي طبيعت، از واژه روزمرگي«Everydayness»، روال هميشگي، جريان عادي، برنامه روزمره و... به عنوان يك نوع بيماري روانشناختي و به نوعي زندگي كردن به سختي ياد ميشود. روزمرگي بيمارياي رواني بوده و متأسفانه افراد زيادي در سطح جامعه بدون اينكه خودشان متوجه باشند به آن مبتلا و در دام اين بيماري مهيب گرفتار ميشوند.
از عوامل اساسي آن نيز ميتوان به پايين بودن سطح درآمد سرپرست خانوار، نبود شادي و نشاط در بطن زندگي و اختلال در نوع ارتباطات و رفتار و گفتار اعضاي خانواده با يكديگر، نبود يا فقدان تفريح مناسب و گشت و گذار كافي و... اشاره كرد.
محققان و صاحبنظران اين حوزه كاربردي تاكنون تحقيقات و مطالعات بسياري در اين زمينه انجام داده و راهكارهاي متعددي را به منظور درمان اين بيماري روانشناختي پيشنهاد كردهاند كه در اين نوشتار ما به صورت مختصر و مفيد به برخي از آنها اشاره ميكنيم. راههايي كه شما را از زندان روزمرگي رها ميكند:
خود درماني براي رفع بيماري روزمرگي
گزارش اخير «Everydayness.com» و نتيجه سالها مطالعات و تحقيقات محققان، دانشمندان و صاحبنظران حوزه روانشناسي دانشگاه الزوير (Elsevier) در آمستردام هلند به خوبي بيانگر اين مطلب است كه روزمرگي يك بيماري رواني - روانشناختي بوده، از فقدان يكسري عوامل عاطفي، ارتباطي و معنوي نشأت گرفته و نيازمند درمان است.
اگر از روزمرگي خسته و كلافه شدهايد، اندوهگين هستيد، شوق و ذوقي براي ادامه زندگي نداريد و شاد نيستيد، اكنون وقتش رسيده كه به منظور فراهم ساختن يكسري تغييرات لازم و ضروري در سبك زندگي و پيرامون و دنياي اطراف خود، در زندگي شخصيتان تلاش و كوشش كنيد تا خود را از دام اين معضل رواني و روانشناختي (روزمرگي) برهانيد. در مطالعاتي كه از سوي اين انديشمندان و دانشمندان هلندي انجام شده است، راهكارهايي به منظور استفاده و بهرهگيري افراد مبتلا به روزمرگي ارائه شده كه خواندن آنها خالي از لطف نيست.
صرف وقت بيشتر با اعضاي خانواده
از آنجايي كه نياز انسان به زندگي اجتماعي بوده و از گذراندن زمان خود با ديگران لذت ميبرد، بنابراين بايد وقت بيشتري با اعضاي خانواده خود صرف كند تا از زندان روزمرگي بيرون آيد و خود را از اين اسارت نجات دهد.
آرامش در سايه انس و نزديكي با طبيعت
هنگامي كه فرد شرايط و احساسات منفي را تجربه يا حس ميكند، با وجود اينكه حتي ممكن است برخي از آنها ناشي از گفتوگوي دروني فرد با خودش يا ذهنيتش باشد و در محيط بيرون به آن شدت حضور نداشته باشند يا در كل فقط ذهنيت فرد باشد نگرش فرد به دنياي اطرافش تغيير ميكند و كمكم احساس آرامش فرد از بين ميرود و دچار استرس و اضطراب ميشود. پس يكي از بهترين راهحلهاي مبارزه و مقابله با رويدادهايي كه شادي را در ذهن و دنياي اطراف ما و آرامش ما را از بين ميبرند، پرورش دادن احساس محبتي است كه از ارتباط با سايرين يا از طبيعت بخشنده ميتوانيم دريافت كنيم، است. در حقيقت شما ميتوانيد ببينيد چه ويژگيهاي مشتركي با سايرين داريد؟ يا چگونه ميتوانيد با طبيعت مأنوس شويد و از زيباييهاي آن لذت ببريد؟
معنويت و طراوت روح و روان
معنويت، نياز اصلي و مبرم بشر است. به همان ترتيب كه آدمي به غذا، آب، هوا و... نياز دارد، به معنويت نيز نيازي اساسي دارد. داشتن معنويت اولين گام براي رسيدن به طراوت روح و روان است و اگر آثار آن در زندگي ديده نشود، انسان به روزمرگي مبتلا ميشود و هميشه در گير و دار بيماريهاي مشابه مختلف است.
منبع:
Www.link.springer.com
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]