واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ليگ چين تهديدي براي فوتبال اروپاست
پيشنهادهاي اغواکننده چينيها به بازيکنان مطرح جهان تمامي ندارد.
نویسنده : شيوا نوروزي
پيشنهادهاي اغواکننده چينيها به بازيکنان مطرح جهان تمامي ندارد. تيمهاي متمول چين براي آنکه نام خود را سرزبانها بيندازند با تکيه بر درآمدهاي نجومي خود تلاش ميکنند بهترين بازيکنان در حال حاضر دنيا را با ارقام وسوسهکننده به خدمت بگيرند. چينيها البته تا اينجاي کار تا حدودي هم به اهداف خود نزديک شدهاند. خريد اسکار بازيکن چلسي از جمله موفقيتهاي اخير آنها بوده ضمن اينکه خريد وين روني مهاجم منچستريونايتد هدف بعدي چينيهاست. با اين حال مسئولان فوتبال چين قصد دارند با اعمال محدوديت از ريخت و پاشهاي بعدي جلوگيري کنند.
ريخت و پاش نکنيد
حضور بازيکنان خارجي در فوتبال چين مسئولان اين کشور را به فکر ممنوعيت استفاده بيش از حد از فوتباليستهاي خارجي انداخته است. از آنجا که تعداد باشگاههاي سرمايهدار در چين کم نيست و هر کدام از آنها با توجه به بودجههاي ميلياردي خود اين توانايي را دارند که گرانقيمتترين بازيکنان جهان را به خدمت بگيرند. تنها در دو سال اخير چند تيم ثروتمند بودجهاي 400 ميليون يورويي را براي استخدام چند بازيکن و مربي شناخته شده هزينه کردهاند. با اين حال مسئولان فوتبال چين بالاخره نسبت به اين ولخرجيها واکنش نشان دادند و قانون کم شدن سهميه بازيکنان خارجي را اعمال کردند. صرفهجويي در فوتبال از جمله مواردي است که رئيسجمهور چين نيز بر آن تأکيد زيادي دارد. براساس قانون جديد تعداد بازيکنان خارجي هر تيم در ليگ چين از پنج به چهار بازيکن کاهش يافته است. علاوه براين هر تيمي تنها اجازه استفاده از سه بازيکن را در هر بازي دارد. جلوگيري از هدر رفتن بودجه و فرصت دادن به بازيکنان داخلي مهمترين دلايل فدراسيون فوتبال چين براي اعمال اين قانون عنوان شده است.
سبقت اسکار از ستارهها
هافبک برزيلي چلسي جديدترين خريد يکي از تيمهاي چيني است که گويا اهميتي به قانون جديد فدراسيون فوتبال اين کشور نميدهد. اسکار همان بازيکني است که چهار سال تمام در استمفوردبريج به ميدان رفت و يکي از بازيکنان تأثيرگذار چلسي محسوب ميشد. در حالي که کسي فکرش را نميکرد اسکار پيشنهاد دستمزد سالانه 60 ميليون پوندي شانگهاي را پذيرفت و با اين تيم قرارداد همکاري امضا کرد. باشگاه چلسي اين موضوع را تأييد و براي او آرزوي موفقيت کرده است. بازيکن برزيلي که طي چهار سال 38 گل براي چلسي به ثمر رسانده با توجه به قرارداد جديدش حالا دومين بازيکن گرانقيمت دنيا به حساب ميآيد. به غير از نيمار که فعلاً درآمدي بيشتر از اسکار دارد، مسي و رونالدو از حيث درآمد سالانه در ردههاي سوم و چهارم هستند.
پيش از اين تيمهاي چيني بازيکناني چون هالک (55/8 ميليون يورو)، الکس تيکسيرا (50 ميليون يورو)، جکسون مارتينس (42 ميليون يورو)، کارلوس توس (40 ميليون يورو) و راميرز (28 ميليون يورو) را به خدمت گرفتهاند. البته آنها ليونل مسي را نيز در تيررس داشتند و اتفاقاً 100 ميليون يورو نيز به او پيشنهاد داده بودند، اما لئو فعلاً حاضر به قبول پيشنهاد چينيها نشد.
پيشنهاد به روني و مخالفت مربيان
هيچ قانوني نميتواند سران تيمهاي چيني را از خريد بازيکنان سرشناس آن هم با قيمتهاي نجومي باز دارد. در ادامه پيشنهادهاي عجيب و غريب اين روزهاي فوتبال چين، وين روني به شدت مورد توجه تيمهاي گوانگژو اورگرند و بيجينگ گوان قرار گرفتهاند. هر دو تيم رسماً اعلام کردهاند که حاضرند هفتهاي 700 هزار پوند به روني بدهند و اين مهاجم را از چنگ شياطين سرخ دربياورند. روني در اين فصل عملکرد ضعيفي داشته و با انتقادهاي زيادي روبهرو شده است. با اين حال مربيان شاغل در ليگ جزيره به شدت از رفتار مديران چيني انتقاد کردهاند. آنتونيو کونته، سرمربي چلسي که يکي از بهترين بازيکنانش را از دست داده فوتبال چين را يکي از معضلات فوتبال انگليس خواند: «بازار فوتبال چين براي فوتبال دنيا خطرناک است و يک تهديد براي همه باشگاهها محسوب ميشود. از نظر من بازي کردن در ليگ انگليس براي هر بازيکني يک موقعيت و افتخار بزرگ محسوب ميشود زيرا ليگ جزيره بهترين ليگ دنياست.» آرسن ونگر، سرمربي کهنهکار آرسنال نيز از فوتبال چين به عنوان يک معضل جدي ياد کرد: «زماني که من در ژاپن مربيگري ميکردم تعداد زيادي بازيکن برزيلي آنجا مشغول بودند که سطح مسابقات را افزايش داده بودند. به هر حال قدرت مالي بالاي باشگاههاي چيني ميتواند براي فوتبال اروپا و ليگ برتر نگرانکننده باشد. آنها به شدت روي فوتبال سرمايهگذاري کردهاند و در آينده اين موضوع ميتواند براي ليگ برتر تبديل به يک معضل شود.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]