تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838079140




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وضعيت يك بام و دو هوا شايسته خانواده شهداي منا نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وضعيت يك بام و دو هوا شايسته خانواده شهداي منا نيست!
پديد آمدن مقوله‌اي به نام شهداي مدافع حرم و مظلوميتي كه رزمندگان اين عرصه با آن مواجه هستند، باعث شده تا تشكل‌ها و گروه‌هاي مردم نهاد متعددي پديد آيند ...
نویسنده : عليرضا محمدي 


پديد آمدن مقوله‌اي به نام شهداي مدافع حرم و مظلوميتي كه رزمندگان اين عرصه با آن مواجه هستند، باعث شده تا تشكل‌ها و گروه‌هاي مردم نهاد متعددي پديد آيند كه اهدافي چون تكريم و پاسداشت مقام شامخ اين شهدا، رزمندگان مدافع حرم و خانواده‌هايشان را مدنظر داشته باشند. از رو اين سعي داريم در صفحه ايثار و مقاومت روزنامه «جوان»، هرازگاهي به معرفي يكي از اين انجمن‌هاي مردم نهاد بپردازيم.«انجمن خادمان شهداي حرم» يكي از همين تشكل‌هاي مردمي است كه توسط تعدادي از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس تأسيس شده است. البته اين انجمن، هر شهيدي را كه در مسير حفظ حرمين شريفين جان خود را از دست داده مدنظر دارد و از اين رو، صيانت از شهداي فاجعه منا را نيز جزو وظايف خود مي‌داند. براي شناخت و معرفي بيشتر اين انجمن، با مؤسس آن امير سرتيپ عباس طايفه به گفت‌وگو نشستيم كه خود جانباز 70 درصد دفاع مقدس است.
يكي از دلايلي كه باعث شد به سراغ شما بياييم، تركيب انجمن خادمان شهداي حرم است كه گويا از جانبازان دفاع مقدس تشكيل شده است. اگر مي‌شود معرفي اجمالي از اعضايتان داشته باشيد.
بنده به عنوان مؤسس اين انجمن، جانباز 70 درصد دفاع مقدس هستم. به همين ترتيب اغلب كساني كه من را همراهي كردند از همقطاران دوران جنگ يا از رزمندگان و جانبازان اين دوران يا از خانواده‌هاي ايثارگران هستند. نه اينكه از ساير اقشار كسي حضور نداشته باشد، بلكه هركسي دل در گرو خدمت به شهداي حرم داشته باشد، مي‌تواند با ما همكاري داشته باشد. در كل انجمن خادمان حرم يك مؤسسه مردم نهاد، غير انتفاعي، غير سياسي و غير تجاري با رويكرد فرهنگي و اجتماعي است كه فعاليت در آن تماماً افتخاري صورت مي‌گيرد و ما همگي خادمان شهدا هستيم.
قبل از اينكه به اهداف و فعاليت‌هايتان بپردازيم، توضيح دهيد چرا تصميم گرفتيد چنين انجمني را تشكيل دهيد؟
لزوم خادمي شهدا كه يك امر بديهي است. شهداي مظلوم حرم و مدافع حرم كه جاي خود دارند. اما اگر بخواهيم ريزتر شويم، در برخورد با اين مقوله دو نوع نگاه وجود دارد. يكي اعتقادي و ديگري ملي و عرفي. شهداي مدافع حرم غير از دفاع از مسلمانان مظلوم سوري و عراقي، به نوعي از حريم و مرزهاي ايران اسلامي كيلومترها دور از خاك اصلي‌اش دفاع مي‌كنند. حمايت ما هم از اين شهدا و خانواده‌هايشان در راستاي تقويت اين جبهه به شمار مي‌رود، اما توجه ما به اين قضيه بايد بيشتر از اين حرف‌ها باشد. يعني همان بحث اعتقادي كه عرض كردم. خداوند در آيه 40 سوره حج مي‌فرمايد، كساني كه از وطن‌شان به ناحق رانده شدند، جرمشان چه بود؟ جرمشان اين بود كه ذكر خدا مي‌گفتند. خدا مي‌فرمايد؛ من خودم از اينها دفاع مي‌كنم. مدافع اصلي‌شان من هستم. خدا مي‌فرمايد كساني كه مرا ياري كنند براي دفاع از اين مظلومان، من هم به آنها ياري مي‌رسانم. بنابراين از آنجايي كه فلسفه وجودي نظام اسلامي عمل به قرآن و خدمت به اسلام ناب محمدي است ما هم بايد طبق فرمايش الهي در اين موضوع ورود كنيم. ما در قضيه شهداي حرم (طبق فرمايش قرآن) هر دو قشر را داريم. هم كساني كه مظلوم واقع شدند و به جرم حق طلبي از سرزمينشان رانده شدند و هم كساني كه براي دفاع از مظلوم رخت رزم برتن كردند و برخي از آنها به شهادت رسيدند. بنابراين بحث، بحث تكليف است و ما هم احساس تكليف كرديم تا در اين عرصه فعاليت كنيم.
در خصوص شهداي مدافع حرم تشكيلات مردمي زيادي به وجود آمده است، اما در مورد شهداي فاجعه منا من خودم اولين بار است كه اسم چنين تشكلي را مي‌شنوم. چطور شد به فكر صيانت و تكريم از اين شهدا افتاديد؟
شهداي حرم و شهداي مدافع حرم از يكديگر جدا نيستند. شهداي حرم همان مظلوماني هستند كه طبق فرموده قرآن به جرم گفتن ذكر خدا به شهادت رسيدند. اين شهدا زائران حرمين شريفين بودند كه حرمت شان در فرهنگ ما در تداوم خدمت به خود حرمين است. همانطور كه قبلاً هم عرض كردم يك گروه از اين شهدا، كساني هستند كه در مسير زيارت حرمين شريفين مظلوم واقع شده‌اند و به جرم حق‌طلبي به شهادت رسيدند و ديگري شهدايي هستند كه براي اعاده حق مظلومان به جهاد پرداختند و تحت عنوان مدافعان حرم به شهادت رسيدند. مدافع حرم، مدافع زائران و مجاوران حرم نيز است.
شهداي فاجعه منا مربوط به سال گذشته هستند پس قاعدتأ عمر زيادي از تأسيس انجمن تان نمي‌گذرد؟
بله، اوايل امسال (1395) انجمن خادمان شهداي حرم تأسيس شد. مجوز از استانداري تهران گرفتيم و اولين برنامه‌مان را هم هفتم تيرماه مصادف با 21 ماه رمضان سالروز شهادت مولي علي(ع) برگزار كرديم. در اين مراسم افطاري نشست مشتركي بين خانواده شهداي فاجعه منا و خانواده شهداي مدافع حرم برگزار شد. از همين رو هر شهيدي كه در مسير دفاع از اماكن مقدسه و متبركه خونش ريخته شود، تحت پوشش انجمن ما قرار مي‌گيرد.
انجمن خادمان شهداي حرم چه اهدافي را دنبال مي‌كند؟
اولين هدفي كه در اساسنامه انجمن ذكر شده، دفاع و حفظ حريم ولايت مطلقه فقيه است. چرا اول بايد حريم ولايت را حفظ كنيم تا بتوانيم از حرم دفاع كنيم. در واقع مشروعيت دفاع از حرمين از ولايت مي‌آيد و بر همين اساس، اولين هدف ما حفظ و دفاع از حريم ولايت است. به عنوان دومين هدف گسترش فرهنگ دفاع از حرمين شريفين را مدنظر قرار داده‌ايم. سومين هدف نيز زنده نگه داشتن ياد و نام شهداست. همانطور كه در فرهنگ ما خدمت به زائران حرمين شريفين از ايران گرفته يا عراق يا حجاز و. . . وجود دارد، اميدوارم بتوانيم فرهنگ خدمت به شهدا را نيز در جامعه نهادينه كنيم و گسترش دهيم. چهارمين هدف هم دفاع همه جانبه از حقوق مادي و معنوي خانواده‌هاي اين شهداي گرانقدر است.
هدف چهارمي كه براي انجمن تعريف كرده‌ايد، دغدغه خيلي ازخانواده‌هاي شهداي حرم هم است. حمايت‌هاي شما در اين بخش شامل چه مواردي مي‌شود؟
هدف ما حمايت معنوي از خانواده شهداي حرم است. در واقع ما براي اين عزيزان مثل بنياد شهيد پرونده تشكيل نمي‌دهيم. در واقع بودجه‌اي هم براي حمايت‌هاي مالي نداريم اما اگر خانواده‌هاي اين شهدا با مشكل خاصي رو به‌رو شوند، آن را پيگيري مي‌كنيم و با تعاملي كه با دستگاه‌هاي مختلف داريم، سعي مي‌كنيم خانواده‌ها را در پيگيري مشكلاتشان ياري رسانيم. مثلاً با ارگان اعزام كننده كه سپاه يا ارتش يا هر جاي ديگري باشد تعامل سازنده‌اي داريم با ساير نهادها و سازمان‌ها نيز ارتباط‌گيري مي‌كنيم.
خانواده شهداي فاجعه منا مشكلات خاص خودشان را دارند. مثلاً گفته مي‌شود عنوان شهيد دارند ولي تحت پوشش بنياد نيستند. براي آنها چه اقدامي انجام مي‌دهيد؟
متأسفانه اين شهدا وضعيت خاصي دارند. وضعيت‌شان يك بام و دو هواست! بنياد شهيد اعلام كرده است بخشي از خدمات به خانواده‌هايشان را خودش برعهده دارد و بخشي ديگر را سازمان حج و زيارت برعهده دارد. از آنجايي كه مقام معظم رهبري نيز به اعاده حقوق شهداي فاجعه منا تأكيد دارند، سزاوار نيست با خانواده اين شهدا مثل شهدايي كه تحت پوشش بنياد هستند رفتار نشود. ما در انجمن خادمان شهداي حرم اعتقاد داريم كه بنياد شهيد بايد اين شهدا را كاملاً تحت پوشش بگيرد و در همين راستا نيز به اندازه وسع خودمان تلاش مي‌كنيم.
در فضاي مجازي به سايتي برخوردم كه نام انجمن شما را داشت، فعاليت‌هاي رسانه‌اي هم داريد؟
در واقع اين سايت را دوستان ما در مديريت رسانه ايجاد كرده‌اند. انجمن ما از يك مجمع عمومي و يك هيئت مديره تشكيل شده است كه ذيل هيئت مديره، مديريت اجرايي، مديريت سمن‌ها (داخلي و خارجي)، مديريت پژوهشي و فرهنگي، مديريت روابط عمومي و تبليغات و مديريت رسانه وجود دارد. اين سايت را مديريت رسانه راه اندازي كرده و اداره مي‌كند.
كمي از فعاليت‌هايتان بگوييد.
ما 22 كارگروه براي انجمن درنظر گرفته‌ايم تا هر كارگروه بخشي از مطالبات خانواده شهدا را پيگيري كند. مثلاً كارگروه پزشكي، كارگروه ذاكرين، حقوقي و اداري، مهندسي، نظاميان، همياران (براي سركشي به خانواده شهداي حرم) و. . . در توضيح بايد عرض كنم به عنوان نمونه كارگروه حقوقي و اداري براي پيگيري مسائل و مشكلات حقوقي خانواده‌ها تلاش مي‌كند. چه بُعد بين‌المللي‌اش كه بخشي مربوط به تحت فشار قرار دادن دولت سعودي براي اعاده حق شهداي فاجعه مناست و چه در بخش داخلي كه مسائل حقوقي مختلف را پيگيري مي‌كند. باب اين كارگروه‌ها به روي همه علاقه‌مندان و دردمندان باز است و دعوت مي‌كنيم تا براي خدمت به شهدا و خانواده‌هايشان به ما پيوندند. اما از كارهاي اجرا شده هم بايد به برنامه بازديد و سركشي به خانواده شهدا اشاره كنم. يا فعاليت‌هاي پژوهشي كه ان‌شاءالله براي جمع آوري مطالب و تدوين كتب در دست انجام است. همچنين برنامه‌هاي ويژه روايتگري داريم و عموماً از خانواده خود شهدا براي سخنراني و خاطره گويي و روايتگري در مدارس و مراسم مختلف استفاده مي‌كنيم. مهرماه امسال به جهت نواختن زنگ تعدادي از مدارس، با هماهنگي‌هايي كه انجام داديم، خانواده شهداي منا و مدافع حرم زنگ شروع سال تحصيلي برخي از مدارس را نواختند. در مراسم اربعين امسال يك كار زيبايي با همكاري اداره كل فرهنگي شهرداري تهران انجام گرفت. طي آن قرارگاهي در مرز چزابه در نظر گرفته شده بود كه هر زائري به اين قرارگاه مي‌آمد با شهداي حرم عهد و بيعت مي‌بست و هر كدام از زائران با نام يك شهيد پياده‌روي اربعين را انجام مي‌داد. كارت‌هايي به زائران داده مي‌شد كه مشخصات شهيد رويش درج شده بود و در اختيار زائران قرار مي‌گرفت.
امروز تشكل‌ها و انجمن‌هاي مردم نهاد بسياري در خصوص تكريم شهداي مدافع حرم به وجود آمده‌اند، با آنها تعامل داريد؟
بله، شكر خدا ارتباط‌هاي خوبي صورت گرفته است. به خصوص با خانواده شهدايي كه خودشان در اين عرصه فعال هستند ارتباط گرفته‌ايم و از وجود اين عزيزان استفاده مي‌كنيم. به نظر هم مي‌رسد كه چنين تعامل‌هايي از كارهاي هم عرض جلوگيري مي‌كند و از طرف ديگر باعث هم افزايي و ياري گرفتن گروه‌ها از يكديگر مي‌شود.
سخن پاياني.
زمانه‌اي كه ما در آن قرار داريم، دوران آزمايش و امتحان تاريخي است. بستگي به عملكردمان دارد كه آيندگان در خصوص ما با چه زباني صحبت كنند. اينكه به ما آفرين بگويند يا بالعكس نكوهش مان كنند، به خودمان بستگي دارد. بحث دفاع از حرم اكنون يك واقعيت عيني است. آن كه مي‌تواند اسلحه به دست مي‌گيرد و آن كسي كه نمي‌تواند نبايد دست روي دست بگذارد و هيچ كاري انجام ندهد. ما حداقل در خصوص خانواده اين شهداي گرانقدر مسئول هستيم. نبايد بي‌تفاوت باشيم و كاري انجام ندهيم. حداقل كاري كه مي‌توانيم انجام دهيم اين است كه به خانواده‌ها و كودكان شهداي مظلوم منا و مدافع حرم بگوييم كه ما پدران شما را فراموش نكرده‌ايم و واقف به خدمات و رنج‌ها و زحماتي كه كشيده‌اند هستيم. به نظر من در شرايط كنوني هر كدام از ما مي‌توانيم با تأسي به حضرت زينب كبري(س) ساكت نمانيم و در پاسداشت حماسه آفريني شهداي مدافع حرم و انتقال آن به جامعه و نسل‌هاي آينده كوشا باشيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن