واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
لابی برای حضور ۵۰ درصدی زنان در لیست شوراها
روز نو : دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش از لابی برای حضور ۵۰ درصدی زنان در لیست شوراهای شهر خبر داد و به سهندنامه گفت: بعد از دو دوره خفقان و به تعطیلی کشاندن خانه احزاب در دولت قبل، دولت تدبیر و امید فضای خوبی برای تحزب ایجاد کرده اما هنوز انتظار بیشتری از وزارت کشور وجود دارد.
مشروح گفت و گوی سهندنامه با فاطمه راکعی، نماینده مجلس ششم و دبیرکل مجمع زنان مسلمان نواندیش پیرامون کنگره اخیر حزب و انتخابات پیشرو در ادامه می آید:
کنگره اول حزب چطور بود؟ راضی بودید؟
بله خدارا شکر خیلی خوب بود
برنامه حزب برای انتخابات و افزایش حضور زنان در شوراها چیه؟ لیست جدا می دید در انتخابات سال آینده؟
حزب چند دفتر و چند عضو داره در کشور؟
نه، قطعا همانطور که در صحبت های دبیرکل در ابتدا اعلام کردم به هیج وجه از شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان برای انتخابات جدا نخواهیم بود و حرکت جمعی مبتنی بر خرد جمعی اصلاح طلبان خواهیم داشت. ما در ۲ انتخابات گذشته ۹۲ و ۹۴ برای ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی با استفاده از همین مشی و شیوه موفقیت های بزرگی به دست آوردیم. من معتقد هستم که این شیوه باید ادامه پیدا کند تا وقتی که معضلات اساسی کشور در حوزه سیاست حل شود.
حزب چند دفتر و چند عضو داره در کشور؟
ما حدودا ۳۰۰ عضو اصلی و هزاران هوادار داریم. متاسفانه علیرغم اینکه صدها نفر داوطلبانه فرم عضویت را از سایت پر میکنند به خاطر انسجام تشکیلاتی امکان اینکه همه به عنوان اعضای اصلی باشند نیست. گرچه ما احترام میگذاریم و خوشحالیم از این همه رویکرد مثبت به این جمعیت. من فرم ها را نگهداری میکنم و به تدریج برسی میکنیم و سعی میکنیم به نحوی از همکاری همه طرفداران استفاده کنیم.
در کلانشهرها احتمالش هست نصف اعضای لیست اصلاح طلبان زن باشند؟
همه سعی ما بر این است و از ماه های پیش لابی با احزاب اصلاح طلب و اعتدال گرا برای لیست های ائتلافی در مورد شوراها را شروع کرده ایم و به خاطر امتحان خوبی که زنان در شورای شهر و روستا داده اند و به طور گسترده تری در اتتخابات شوراها حضور داشتند و انتخاب شدند و توانستند چهره فعال و مدیریت خوبشان را به نمایش بگذارند و اعتماد مردم را جلب کنند، این زمینه وجود دارد که ۵۰ درصد و یا حتی بیشتر لیست های ائتلاف را خانم های فعال در سراسر کشور تشکیل بدهند و رای بیاورند.
آیا در دولت آقای روحانی فضا برای فعالیت حزبی بهبود یافته و تغییری کرده؟
قطعا همینطور است. فضای خوبی بعد از دو دوره خفقان در دولت های نهم و دهم و تخریب چهره تحزب در ایران و به تعطیلی کشاندن احزاب کشور ایجاد شد، ایجاد شد. دولت تدبیر و امید، فضای سالمی برای فعالیت احزاب فراهم کرد و وزیر کشور چندین جلسه در اوایل کارشان با احزاب گذاشتند و همت گماردند بر احیای مجدد فعالیت خانه احزاب که تعطیل شده بود، علیرغم اینکه حزب نبود و خانه صنفی احزاب بود که حتی به آن هم در دولت دهم رحم نکردند. بنابراین فضا برای فعالیت باز است اما باز انتظارات بیشتری از دولت و وزارت کشور در حمایت از فعالیت های قانونی احزاب داریم. اکنون تجمعات قانونی و مسائلی از این دست که در چهارچوب اساسنامه احزاب قید شده و میتوانند با مجوز تجمعات داشته باشند تحقق پیدا نکرده است. برخی احزاب به علت فعالیت سیاسی مشکل پیدا کرده اند که باید بررسی شود و وزارت کشور از حقوق اینها در صورت داشتن حق دفاع کند. برخی چهره های سیاسی در زندان هستند. وزارت کشور به عنوان تنها متولی امور سیاسی در دولت باید طوری زمینه سازی بکند که که هیچ کس به خاطر بیان آزاد مشکلات و نقد دولت و نظام سیاسی کشور در چهارچوب اساسنامه احزاب دچار مشکل نشود و به خاطر ارائه نظرات و نقد که از وظایف مسلم احزاب کشور است به بند زندان کشیده نشود.
فکر نمی کنید مردانه و زنانه کردن احزاب مانع از دستیابی زنان به حقوق برابر میشه و خودش نوعی تفکیک جنسیتی هست ؟
تا وقتی که زنان و تبعیض های جنسیتی وجود دارد چه به لحاظ تبعیض های سیاسی که به طور گسترده وجود دارد و چه تبعیض های اجتماعی و انواع دیگر تبعیض ها، این فعالیت های مضاعف باید در زمینه های مختلف از جمله در احزاب و جمعیت ها و نهاد های این چنینی وجود داشته باشد.
همانطور که در کنگره اعلام کردم قطعا به عنوان جمعیت فراگیر زنان که تشکیل دهنده زنان مسلمان نواندیش است دچار حالت جزیره ای نخواهیم شد و از هم اکنون اعلام کرده ایم که معتقدیم مسائل حاد زنان بعد از چهل دهه فعالیت زنان آگاه و مردانی که معتقد به حقوق زنان بودند به زودی حل خواهد شد. لااقل از نظر تبعیض های حقوقی قبلا به صورت قانونی در مجلس ششم صحبت شده و در بخش حقوقی مجلس آماده است و با یک بازنگری قابل آمدن به صحن مجلس است و امیدواریم که شورای نگهبان با نظر مساعدتری به این موضوع نگاه کند و به این نتیجه برسد که زنان باید به حقوقی که در نظام جمهوری اسلامی طبق قانون اساسی وجود دارد برسند.
ما اعلام کردیم با وجود اینکه زنان تشکیل دهنده این حزب هستند اما به هیچ وجه فعالیتمان محدود به مسائل زنان نمیشود و کما اینکه به موازات تلاش برای احقاق حقوق زنان در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی موضع گیری کرده ایم و بیانیه داده ایم و برای رفع معضلات تلاش کردیم.
و الان فعالیت خودمان را در حوزه سیاست عمومی، سیاست داخلی و خارجی بیشتر خواهیم کرد و هیچ محدودیتی برای عضوگیری از مردانی که هم فکر و هم سو هستند نداریم و در این کنگره از مردانی که همیشه برای رفع مشکلات زنان کمک کرده اند و از فعالان مدنی و کسانی که دلسوز نظام و مردم هستند برای همکاری نزدیک تر و پر کردن فرم های عضویت دعوت عمومی کرده ایم و این ظرفیت را داریم که به عنوان حزب قوی ای در کشور که بنیان گذارانش زنان هستند فعالیت خودمان را دنبال کنیم.
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]